noodles volos banner

Φιλική νίκη με θετικά συμπεράσματα

Φιλική νίκη με θετικά συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν τον Τύρναβο με 1-0 στη Νεάπολή σε φιλικό ματς προετοιμασίας και παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στο παιχνίδι τους σε σχέση με το ματς με την Τριγλία. Ο Μπιτάνγκ ήταν αυτός που σκόραρε το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 37', αλλά κι ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο γήπεδο και δίκαια πήρε το χειροκρότημα του κόσμου στην αλλαγή του.   

Ο Νίκος Παντέλης παρέταξε μια διαφοροποιημένη ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο φιλικό της ομάδας στα Χάνια. Την εστία υπερασπίστηκε ο Κασμέριδης και τα δύο μπακ αποτέλεσαν δεξιά ο Ζέρης και αριστερά ο Χιντζίδης. Μακρυδημήτρης και Γιαλούσης αγωνίστηκαν στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ Ρόκας και Πινάρες ήταν στα αμυντικά χαφ. Προωθημένος ήταν ο Διαμαντόπουλος, που είχε αριστερά του τον Μπιτάνγκ και δεξιά του τον Μαρτίνεθ. Σε ρόλο δημιουργού πίσω από τον επιθετικό των ερυθρολεύκων αγωνίστηκε ο Μέζα. Ο Μαρτίνεθ αγωνίστηκε και σαν δεκάρι στην επανάληψη όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Νικολιάς στη θέση του Μέζα. 

Ευκαιρίες εκατέρωθεν, ο Ολυμπιακός το γκολ 

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης μετέφερε το παιχνίδι από το κέντρο και μπροστά. Ο Τύρναβος δεν μπορούσε να απειλήσει, ενώ οι ερυθρόλευκοι είχαν εγκατασταθεί έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων. Σημαντικότερες ευκαιρίες για την ομάδα του Νίκου Παντέλη σε αυτό το διάστημα, ήταν μία κεφαλιά του Μακρυδημήτρη που κατέληξε άουτ μετά από φάουλ του Μαρτίνεθ και στο 12' μια ατομική προσπάθεια του Μπιτάνγκ που είχε την ίδια κατάληξη. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα, σημειώθηκε η πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια του Τυρνάβου, αλλά το σουτ του Γεωργίου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Ο Τύρναβος μετά τα πρώτα 15 λεπτά ισορρόπησε το ματς. Προσπαθούσε να χτυπήσει από την αριστερή πλευρά, εκεί που υπήρχε κενό λόγω των προωθήσεων του Ζέρη και έχασε μάλιστα μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 17' όταν σε μία αντεπίθεση ο Γεωργίου σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Ένα μακρινό σουτ του Ρόκα που πέρασε πάνω από την εστία ήταν η απάντηση των Βολιωτών.

Διπλή ευκαιρία για τον Τύρναβο στο 22' που βρέθηκε κοντά στην επίτευξη του πρώτου τέρματος, αλλά ο Κασμερίδης είπε δύο φορές "όχι". Το πρώτο σουτ έγινε από τον Μούσα από πλάγια δεξιά, ο Κασμερίδης απέκρουσε, ο Μιλουτίνοβιτς πήρε το "ριμπάουντ" και σούταρε από κοντά αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν σε ετοιμότητα. Με ένα έξοχο τεχνικό πλασέ ο Μπιτάνγκ πήγε να πετύχει ένα πανέμορφο και σπάνιο γκολ στη συνέχεια, όμως την απόκρουση του αγώνα έκανε ο Πρίφτι, που απογειώθηκε και έβγαλε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κέρδισε και πάλι μέτρα στο γήπεδο. Στο 37' οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν το 1-0 μετά από μία φάση διαρκείας στα καρέ του Τυρνάβου. Αρχικά ο Ζέρης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Διαμαντόπουλο να μπερδεύεται και η μπάλα να φτάνει στον Μπιτάνγκ. Ο Καμερουνέζος έκανε την πρώτη κεφαλιά για να αποκρούσει ο Πρίφτι, αλλά στη συνέχεια έγινε πάλι κάτοχος της μπάλας και με το κεφάλι την έσπρωξε  στα δίχτυα για να γράψει το 1-0. Χωρίς άλλες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. 

Χωρίς πολλές φάσεις η επανάληψη 

Με μία αλλαγή ξεκίνησε η επάναληψη για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Μέζα πέρασε ο Νικολιάς, που αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα μπροστά από τον Ζέρη. Έτσι ο Μαρτίνεθ αγωνίστηκε δεκάρι. Ο Τύρναβος στο 51' έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Ζυγκερίδη που εκμεταλλεύτηκε το κενό στο κέντρο της άμυνας, πέρασε άουτ.  

Ο Ολυμπιακός ενώ είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ωραίους συνδυασμούς κι έβγαινε με ταχύτητα στις αντεπιθέσεις από τις πτέρυγες με τους Μπιτάνγκ και Νικολιά, δεν είχε φάσεις μπροστά στην εστία του Ντάλλα. Ένα μακρινό σουτ καταγράφηκε στο 63' από τον Κορνελάτο, που πέρασε ψηλά άουτ. Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν τον Διαμαντόπουλο, αλλά ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν έδειξε να είναι σε καλή μέρα. 

Μία κεφαλιά του Μπάρμπα στο 82' μετά από σέντρα του Μπιτάνγκ στο δεύτερο δοκάρι, ήταν η επόμενη καλή φάση που είδαν οι φίλαθλοι στη Νεάπολη, αλλά η μπάλα κόντραρε και μάζεψε ο Ντάλλας χωρίς πρόβλημα. 

Περισσότερο παιχνίδι κέντρου χωρίς πολλές φάσεις το δεύτερο 45λεπτο και έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, χωρίς καμία άλλη αξιοσημείωτη φάση. 

Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός Βόλου: Κασμερίδης, Ζέρης, Χιντζίδης (61' Μαργαρίτης), Μακρυδημήτρης (65' Μπάρμπας), Γιαλούσης, Ρόκας (78' Κεσίδης), Πινάρες (58' Κορνελάτος), Μαρτίνεθ, Μπιτάνγκ (84' Καψιώτης), Μέζα (46' Νικολιάς), Διαμαντόπουλος (80' Ντινόπουλος)

Τύρναβος: Πρίφτι (46' Ντάλλας), Κισκαμπάνης, Καραμανλής (80' Σουλιώτης), Χαλούλος (46' Στεργιάνος), Πεχλιβανόπουλος (76' Καρακώστας), Γεωργίου (46' Σκαθαρούδης), Σολφερίνο (46' Ζυγκερίδης), Μιλουτίνοβιτς (84' Όττα), Τσούκαλος (61' Παπαχρήστος), Μούσα (68' Λίταινας), Ιβανίδης (57' Σιάτρας)

Διαιτητής Κούστας, Βοηθοί: Τασιόπουλος, Π. Σακκάς 

Last modified onThursday, 14 August 2014 22:33