noodles volos banner

Πλέι οφ για άνοδο και πλέι άουτ για παραμονή στη Football League

Στην άτυπη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (22/7) στα γραφεία της Football League δεν θα μπορούσαν να παρθούν αποφάσεις, παρά μόνο να εκδηλωθούν οι προθέσεις για τα δεδομένα του νέου πρωταθλήματος. Τελικά σε αυτή την συνάντηση βρέθηκαν και οι ομάδες που ήρθαν τώρα στην κατηγορία και δεν έγινε όπως είχε προγραμματιστεί με τους 20 μονομάχους που γνώριζαν τα δεδομένα από την περσινή περίοδο. Οι τομείς για τους οποίους συζήτησαν ήταν αρκετοί και φυσικά κάθε ένας από αυτούς είχε ενδιαφέρον για διαφορετικές ομάδες. Από την συγκέντρωση απουσίαζαν ο Αγροτικός Αστέρας, η Δόξα Δράμας και ο Πιερικός.

Το σχέδιο αναφέρει πως επειδή οι θέσεις της ανόδου αυτή τη σεζόν είναι δύο, θα υπάρξει μίνι πρωτάθλημα ανάμεσα στους τρεις πρώτους κάθε ομίλου και θα συγκροτηθεί ένας όμιλος έξι ομάδων που θα δώσουν διπλές αναμετρήσεις μεταξύ τους ώστε να προκύψουν οι δύο ομάδες που θα πάρουν την άνοδο στη Super League. Η πρόταση αναφέρει πως θα διεξαχθούν Play off για τον υποβιβασμό ώστε να μην είναι από τα μέσα του πρωταθλήματος αδιάφορες οι ομάδες που θα είναι στην ουρά της βαθμολογίας, αφού το σχέδιο της ΕΠΟ αναφέρει τον υποβιβασμό 7 ομάδων από κάθε όμιλο. Επειδή οι ομάδες της ουράς δεν έχουν τα περιθώρια για ταξίδια στον άλλο όμιλο, θα υπάρξουν δύο διαφορετικοί όμιλοι των έξι ομάδων σε Βορρά και Νότο που θα τον συγκροτήσουν οι ομάδες από την 5η έως την 10η θέση της βαθμολογίας. Οι πρόεδροι εξέφρασαν την αντίδραση τους για τον υποβιβασμό των 14 από τις 28 ομάδες που θα συμμετάσχουν, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολη η ΕΠΟ να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλάγή στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Συζητήθηκε να υπάρξει κάποια αλλαγή για τις προϋποθέσεις στις μεταγραφές των ομάδων που δεν έχουν πάρει αδειοδότηση, αλλά και αυτό μοιάζει δύσκολο να εγκριθεί από την ΕΠΟ. Μέχρι τώρα μπορούν να κάνουν τρεις μεταγραφές ποδοσφαιριστών που είναι πάνω από 24 ετών και ζήτησαν να έχουν το περιθώριο για πέντε ώστε να φτιάξουν τον κορμό τους.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε πρότειναν άλλη εναλλακτική ώστε να μην είναι μόνο Έλληνες οι ποδοσφαιριστές που να μπορούν να αποκτηθούν κάτω από 24 ετών, αλλά να επιτραπεί και ένας αριθμός ξένων.

Αυτή η πρόταση εκτός από την ΕΠΟ κολλάει και στην αντίδραση των ομάδων που έχουν πάρει άδεια και είναι εντάξει στα οικονομικά τους στοιχεία και δεν θεωρούν δίκαιο να έχουν παραπάνω παροχές όσες ομάδες δεν κατάφεραν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η άδεια UEFA pro που πρέπει να έχει ο προπονητής της ομάδας και αν μπορεί να μην ισχύσει για την Football League. Ακόμη και αυτή η πρόταση μοιάζει να είναι δύσκολο να γίνει δεκτή από την ΕΠΟ.

ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Αρκετά κουρεμένες είναι αυτή τη σεζόν οι παροχές από τους χορηγούς της Football League, αφού αναφέρουν πως η πρόταση της ΟΠΑΠ είναι στ 1,9 εκατ. Ευρώ και πέρσι μπήκαν στα ταμεία της διοργανώτριας και των ομάδων 5 εκατ. Ευρώ μαζί με τα χρήματα που δόθηκαν για το πρωτάθλημα Νέων.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου θα γίνουν μέσα στον Αύγουστο με τον Σπύρο Καλογιάννη να βάζει πιθανότατα υποψηφιότητα και για την νέα διοίκηση. Το σίγουρο είναι πως στις 10 Αυγούστου θα συγκεντρωθούν για την Γενική Συνέλευση των νέων ομάδων της Football League και εκεί θα οριστούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής εκλογών και ίσως κλήρωσης και έναρξης του πρωταθλήματος.

Πηγή: flnews.gr

Last modified onWednesday, 23 July 2014 09:22