noodles volos banner

Διπλό σαν σε... προπόνηση

Σαν σε… προπόνηση ο Ολυμπιακός Βόλου χρειάστηκε μόνο 33 λεπτά στην Καισαριανή για να πετύχει τέσσερα γκολ και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του για το 2014 και για το δεύτερο γύρο. Το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής της Football League κατέληξε σε… αγγαρεία για τους ερυθρόλευκους απέναντι σε μία Γλυφάδα διαλυμένη και με πολλά προβλήματα.

Το τελικό 4-0 ήρθε αβίαστα για την ομάδα του Μάνουελ Ρόκα, που σε μία κίνηση σεβασμού έμεινε με εννιά παίκτες σε όλο το δεύτερο μέρος, για να αποκατασταθεί η ισορροπία στο παιχνίδι. Δύο γκολ πέτυχε για τους φιλοξενούμενους ο Γκούρμα και από ένα ο Μπρέσκα και ο Κωστούλας.

Ολο το δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες το έπαιξαν με εννιά ποδοσφαιριστές η κάθεμία.   Η Γλυφάδα σε τραγική κατάσταση, δεν κατάφερε όχι μόνο να σφραγίσει εισιτήρια και έτσι το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά δεν μπόρεσε να συμπληρώσει και ενδεκάδα. Έτσι παρατάχθηκε στο παιχνίδι με δέκα παίκτες… Ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα με αποβολή του Μπρέσκα, ενώ μετά τον τραυματισμό του Μαρκάκη, ο Ρόκας αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο σε μία κίνηση fair play.

Σαν σε προπόνηση τέσσερα γκολ

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν φυσικό να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα «πατήματα» των… 21 ποδοσφαιριστών. Σαν σε προπόνηση, όποια ώρα και στιγμή αποφάσιζε πατούσε την περιοχή της Γλυφάδας. Τέσσερα γκολ, δύο δοκάρια και ένα ακυρωθέν τέρμα για οφσάιντ ήταν ο απολογισμός του πρώτου 45λεπτου. Από το 4’ ήρθε η πρώτη προειδοποίηση από τους ερυθρόλευκους. Ο Κατσίκης με ωραίο πλασέ σημάδεψε το δοκάρι, δίνοντας ένα δείγμα από το τι θα ακολουθούσε. Ο Στάθης Ρόκας στο 8’ έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ, ενώ στην τρίτη επίσκεψη του Ολυμπιακού Βόλου στα καρέ της Γλυφάδας, ο Γκούρμα μετά από ασίστ του Καρρά έγραψε στο 11’ το 0-1. Ο Ολυμπιακός συνέχισε χωρίς να πιέζεται να απειλεί και να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 17’ ο Γκούρμα σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Χρήστου, ενώ ο Μελίσσης στο αμέσως επόμενο λεπτό από πολύ κοντά προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να φύγει αυτή μετά από κόντρα κόρνερ. Ο Ολυμπιακός έψαχνε το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» από πολύ νωρίς τους τρεις βαθμούς, που φυσικά δεν υπήρχε καμία μα καμία αμφιβολία ότι θα τους κατακτήσει. Αυτό ήρθε στο 21’ όταν ο Κατσίκης με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Μπρέσκα μέσα στην περιοχή και εκείνος με πλασέ έκανε το 0-2. Μόνο ο Νικολιάς ήταν αυτός που προσπαθούσε να ξεχωρίσει από τη Γλυφάδα, αλλά ήταν εντελώς μόνος του και εκτός από κάποιες ατομικές προσπάθειες δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών παιχνιδιού η Βολιώτικη ομάδα πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Κατσίκης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κωστούλας από κοντά σημείωσε το 0-3 για την ομάδα του. Τρία λεπτά μετά ο Κόμνος αυτή τη φορά σε ρόλο δημιουργού, έδωσε στον Γκούρμα που απλά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το τέταρτο για τον Ολυμπιακό. Στο 41’ ο διαιτητής της αναμέτρησης άφησε με δέκα παίκτες τον Ολυμπιακό Βόλου, δείχνοντας απευθείας κόκκινη στον Μπρέσκα… Στην τελευταία φάση των ερυθρολεύκων στο πρώτο μέρος ο Χρήστου εντυπωσιακά έβγαλε σε κόρνερ καρφωτή κεφαλιά του Γκούρμα.  Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με κεφαλιά του Παιδάκη που μπλόκαρε ο Γεωργίου.

Έμειναν με εννιά και οι δύο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Γλυφάδα να μένει με εννιά παίκτες, αφού ο Μαρκάκης που αγωνιζόταν τραυματίας δεν μπορούσε να συνεχίσει. Έτσι ο Μάνουελ Ρόκα έκανε με το ξεκίνημα τις τρεις αλλαγές του περνώντας στο παιχνίδι τους νεαρούς Ντινόπουλο και Κολημήτρα, καθώς και τον Πόνσε. Μετά από δύο λεπτά παιχνιδιού, ο Στάθης Ρόκας αποχώρησε για τα αποδυτήρια σε μία κίνηση fair play και σεβασμού για την ομάδα της Γλυφάδας. Έτσι οι δυο αντίπαλοι συνέχισαν με εννιά παίκτες η κάθεμία στον αγωνιστικό χώρο.

Κατέβασε ταχύτητα ο Ολυμπιακός

Ένα σουτ του Καρρά στο 51’ έφυγε άουτ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ρίξει τον ρυθμό του. Το παιχνίδι συνέχιζε να είναι ένας επιθετικός μονόλογος για τους ερυθρόλευκους, που ουσιαστικά πάντως κατέβασαν ταχύτητα. Άλλωστε το αποτέλεσμα είχε κριθεί και το μόνο που ενδιέφερε τον Μάνουελ Ρόκα ήταν να τεστάρει την αγωνιστική παρουσία και συμπεριφορά των νεαρών παικτών του. Ο νεαρός Κολημήτρας είχε πολύ καλή παρουσία στο κέντρο και αυτό ήταν ένα από τα κέρδη του Ολυμπιακού. Η Γλυφάδα ανέβηκε στον αγωνιστικό χώρο. Είχε δύο καλά σουτ στο 57’ και στο 63’ με τους Μουστάκη και Στασινόπουλο, δείχνοντας ότι ήθελε να πετύχει αν μη τι άλλο το γκολ της τιμής. Ο νεαρός Κόμνος στο 66’ σε μία καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό σημάδεψε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 71’ ο Κουντούρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γεωργίου, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ… Ο Νίκος Ντινόπουλος στο 83’ είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο, ενώ στο 86’ ο Καρράς προσπάθησε να νικήσει τον Χρήστου, αλλά δεν τα κατάφερε.

Διαβάστε εδώ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

ΓΛΥΦΑΔΑ: Χρήστου, Μαυρίας, Νικολιάς, Παιδάκης, Στασινόπουλος, Μουστάκης, Δημακάκος, Κόκαλης, Μαρκάκης, Κουντούρης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Κόμνος, Καρράς, Μελίσσης, Κωστούλας, Ρόκας, Πινδώνης (46' Κολημήτρας), Δεινόπαπας, Μπρέσκα, Κατσίκης (46' Πόνσε), Γκούρμα (46' Ντινόπουλος)

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Μήταρης (Ανατ. Αττικής), Γεωργακόπουλος (Πειραιά)

Last modified onSaturday, 04 January 2014 16:49