noodles volos banner

Με απολογισμό τη δεύτερη θέση, την καλύτερη άμυνα και το καλύτερο ποδόσφαιρο στον πρώτο γύρο η Νίκη

Με οκτώ νίκες, τρείς ισοπαλίες και δύο ήττες στον πρώτο γύρο της Football League, αφήνει το 2013 η Νίκη, που ονειρεύεται το 2014 να είναι η χρονιά της και να πανηγυρίσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Οι κυανόλευκοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Βορείου Ομίλου με 27 βαθμούς, έξι λιγότερους δηλαδή από την πρωτοπόρο Κέρκυρα και στον δεύτερο γύρο θέλουν να κάνουν την αντεπίθεση τους με στόχο την κορυφή. Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος πήρε τα εύσημα απ' όλους τους αντιπάλους της οτι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στον όμιλο της και όχι άδικα. Με επιθετικό προφίλ, θεαματικό ποδόσφαιρο στις περισσότερες περιπτώσεις, με πίεση για 90 λεπτά και με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, η Νίκη διεκδικεί και δείχνει οτι μπορεί να τα καταφέρει. Θέλει να συνεχίσει έτσι και στο δεύτερο γύρο, με άλλον προπονητή βέβαια στον πάγκο της, αφού τον Παναγιώτη Τζαναβάρα διαδέχτηκε ο Λουτσιάνο.  

Αήττητη στο Πανθεσσαλικό

Η Νίκη Βόλου έχει στο ενεργητικό της 25 γκολ, όντας η πρώτη επίθεση στον όμιλο της και δεύτερη της κατηγορίας πίσω από τον Ολυμπιακό. Έχει δεχτεί έξι τέρματα διαθέτοντας μαζί με τα Χανιά την καλύτερη άμυνα όλης της κατηγορίας.

Στο Πανθεσσαλικό η Νίκη διατηρεί το αήττητο με πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Από τα 25 γκολ, έχει πετύχει τα 15 στην έδρα της και τα 10 μακριά από αυτή. Μόνο μία φορά έχει παραβιαστεί η εστία της στο Πανθεσσαλικό και τα υπόλοιπα πέντε γκολ τα έχει δεχτεί εκτός έδρας. Μόλις σε τρία παιχνίδια δεν έχει σκοράρει, ενώ τη μεγαλύτερη νίκη της αποτελεί αυτή κόντρα στη Ζάκυνθο, όταν και κέρδισε στο Πανθεσσαλικό με 5-0.

Τζιώρας και Ανιέτε οι πρώτοι σκόρερ

Εννιά παίκτες έχουν ανοίξει λογαριασμό στα γκολ τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Νίκης. Τζιώρας και Ανιέτε είναι οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας έχοντας πετύχει από έξι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ανιέτε εκτός από το να σκοράρει, ξέρει να δημιουργεί κιόλας, με πέντε ασίστ μέχρι στιγμή στο πρωτάθλημα. Με πέντε τέρματα ακολουθεί ο Γέσιτς, από δύο έχουν πετύχει Μανουσάκης και Γκότοβος και από ένα οι Ισαάκ, Παπαδόπουλος, Σεϊμάν και Τσίτας.

Ο Αποστολίδης το απόλυτο σε συμμετοχές

Ο τερματοφύλακας Μανώλης Αποστολίδης, μετρά το απόλυτο σε παιχνίδια και σε λεπτά συμμετοχής. Ο έμπειρος γκολκίπερ έχει υπερασπιστεί την εστία της ομάδας και στα 13 ματς ενώ δεν έχει χάσει ούτε ένα λεπτό δράσης. Δεκατρία ματς αλλά με λιγότερα λεπτά συμμετοχής, έχουν και οι Γέσιτς και Ανιέτε. Από κει και πέρα σε έντεκα παιχνίδια έχει αγωνιστεί ο επιθετικός Χρήστος Τζιώρας.

Ο MVP

Αναμφίβολα ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της φετινής Νίκης Βόλου, είναι ο Αντόνιο Κιντά Ανιέτε. Ο Ισπανός αποτελεί τον κινητήριο μοχλό των κυανολεύκων, έχοντας σκοράρει έξι φορές και έχοντας «σερβίρει» έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του άλλες πέντε. Ο Ανιέτε αποτελεί ένα πολύτιμο πολυεργαλείο και έχει πάρει την ομάδα του αρκετές φορές από το «χέρι» για να την οδηγήσει στην επιτυχία. Έχει βγάλει ήδη τα λεφτά του με τις εμφανίσεις του και αποτελεί την πιο πετυχημένη μεταγραφή της Νίκης το καλοκαίρι.

Η αποκάλυψη

Η φετινή αποκάλυψη του ρόστερ είναι ο επιθετικός, Χρήστος Τζιώρας. Κανείς δεν περίμενε ότι ένας παίκτης που υπολογίζονταν ως εναλλακτική κατά τη δημιουργία του ρόστερ, θα έπαιρνε με τόσο τσαμπουκά και ποδοσφαιρικό θράσος, θέση στην ενδεκάδα. Ο Τζιώρας βρισκόταν από πέρυσι τον Ιανουάριο στο ρόστερ, αλλά δεν είχε πάρει ευκαιρίες. Αποδεικνύει συνεχώς ότι αξίζει να βρίσκεται στην ενδεκάδα, έχει πετύχει έξι γκολ. Το τέρμα που πέτυχε στις καθυστερήσεις κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών θεωρείται το πιο σημαντικό, αφού χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του και τη γλίτωσε από δεύτερη απώλεια στην έδρα της. 

rosternikis

Last modified onTuesday, 24 December 2013 14:30