noodles volos banner

Πρωτιά και θετικότατος απολογισμός στο πρώτο μισό για τον Ολυμπιακό

Από την πρώτη θέση της βαθμολογίας με 32 βαθμούς από 13 παιχνίδια, αποχαιρετά το 2013 ο Ολυμπιακός Βόλου. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, παρά το γεγονός ότι κάποιες εμφανίσεις είχαν σκορπίσει ανησυχία, οι ερυθρόλευκοι δείχνουν πλέον να έχουν βρει τα πατήματα τους και ο απολογισμός τους στο πρώτο μισό της διοργάνωσης κρίνεται απόλυτα θετικός. Γενικότερα ο Ολυμπιακός τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνει να μην έχει αντίπαλο...

Δέκα νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα είναι ο απολογισμός για την ομάδα του Μάνουελ Ρόκα σε αυτόν τον πρώτο γύρο της Football League, όπου κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα στο Νότιο Όμιλο.

Διαθέτει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 28 γκολ και την τρίτη καλύτερη άμυνα με οκτώ τέρματα παθητικό.

Δύναμη το ΕΑΚ

Η δύναμη του Ολυμπιακού Βόλου είναι αναμφίβολα η έδρα του, όμως και εκτός δεν τα πάει καθόλου άσχημα. Στο ΕΑΚ ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τους 19 από τους 32 βαθμούς. Μετρά μία ισοπαλία με την Καλλιθέα και καμία φυσικά ήττα. Εκτός έδρας έχει αποσπάσει 13 βαθμούς από τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Τα 20 από τα 28 τέρματα του ο Ολυμπιακός τα έχει πετύχει στο ΕΑΚ. Εκεί έχει σημειώσει και τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα φετινή του νίκη με 5-1 επί του Φωστήρα.

Ανεβάζει ρυθμούς στην επανάληψη

Ο Ολυμπιακός σκοράρει κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Από τα 28 γκολ μόλις τα εννιά έχουν επιτευχθεί στο πρώτο ημίχρονο, ενώ τα μισά στο παθητικό του, τα τέσσερα δηλαδή που έχει δεχτεί, έχουν σημειωθεί στο πρώτο μέρος των αγώνων του. Οι ερυθρόλευκοι ανεβάζουν στροφές στην επανάληψη και χαρακτηριστικό είναι ότι σε τρία παιχνίδια έχουν ανατρέψει το εις βάρος τους σκορ και στο τέλος έχουν κερδίσει. Αυτό συνέβη με Γλυφάδα, Πανηλειακό και Αχαρναϊκό.

Πρώτος σε συμμετοχές ο Γκούρμα

Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Μάριο Γκούρμα που δεν έχει χάσει παιχνίδι των ερυθρολεύκων. Μετράει 13 ματς στον πρώτο γύρο με 1038 λεπτά συμμετοχής. Παράλληλα είναι και πρώτος στις ασίστ με οκτώ μέχρι στιγμής. Στα 1080 λεπτά συμμετοχής σταμάτησε ο Γκίτκος που μετράει όμως ένα ματς λιγότερο αφού στο τελευταίο παιχνίδι με τον Βύζαντα αγωνίστηκε ο Γεωργίου στη θέση του. Δώδεκα παιχνίδια και στα δώδεκα βασικός με 1063 λεπτά συμμετοχής, έχει ο Μελίσσης. Σε έντεκα ματς έχουν αγωνιστεί, Αρβανίτης, Μπρέσκα, Κατσίκης, Καπετάνος και Δεινόπαπας.

Ο Καπετάνος πρώτος σκόρερ της ομάδας

Ο Κώστας Καπετάνος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου. Σε 683 λεπτά συμμετοχής έχει πετύχει πέντε τέρματα. Τον ακολουθούν με τέσσερα ο Μάριο Μπρέσκα, ο Μάριο Γκούρμα και ο Θάνος Πινδώνης. Από δύο έχουν πετύχει Γιενγκά, Δεινόπαπας, Κατσίκης και Ακόστα και από ένα οι Μελίσσης, Πόνσε και Ολίσε. Έντεκα παίκτες συνολικά έχουν βρει δίχτυα για τον Ολυμπιακό Βόλου που διαθέτει πλουραλισμό στο σκοράρισμα.  

O MVP

Με 13 συμμετοχές σε 13 παιχνίδια, με οκτώ ασίστ και με τέσσερα γκολ, αναμφίβολα ο Μάριο Γκούρμα παίρνει τον τίτλο του MVP στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ο έμπειρος επιθετικός μπορεί στην αρχή να έδειχνε «μουδιασμένος» αλλά με το που προσαρμόστηκε στην ομάδα και ρόλαρε με το υπόλοιπο σύνολο, αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες μονάδες του Ολυμπιακού.  

Η αποκάλυψη

Ο Θανάσης Πινδώνης έχει αγωνιστεί σε δέκα ματς στο πρωτάθλημα της Football League. Πέρυσι ήταν στις βασικές επιλογές, αλλά φέτος φαινόταν να «παραγκωνίζεται» στην αρχή. Αποκάλυψη, από την άποψη ότι κανείς δεν περίμενε να έχει σημαντικό ρόλο σε αρκετά παιχνίδια, αλλά ο ίδιος είχε διαφορετική γνώμη, έστω και αν ήρθε από τον πάγκο. Με την παρουσία των Ρόκα και των Ολίσε στα χαφ κανείς δεν περίμενε ότι ο Πινδώνης θα κατάφερνε να διακριθεί. Ξεκίνησε σε τέσσερα ματς βασικός και σε έξι μπήκε ως αλλαγή. Έχει πετύχει μέχρι στιγμής τέσσερα γκολ σε 594 συνολικά λεπτά συμμετοχής. 

olympiakosroster

 

Last modified onTuesday, 24 December 2013 14:11