noodles volos banner

Έλειψε το γκολ κι έχασε έδαφος...

H Nίκη Βόλου ήταν κυριάρχη στο χθεσινό ντέρμπι, σε όλη τη διάρκεια ήλεγχε τον αγώνα χωρίς να κινδυνέψει σοβαρά από την Αναγέννηση αλλά υστέρησε στην τελική προσπάθεια. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης αλλά το γκολ δεν ήρθε... Έτσι άφησε δύο βαθμούς στην Καρδίτσα κι έκλεισε με ισοπαλία τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Κέρκυρα που κέρδισε 2-0 στην Κατερίνη την Κέρκυρα. 

Οι "κυανόλευκοι" έδειξαν ότι σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή της Καρδίτσας ότι ήθελαν τη νίκη και τη διεκδίκηση μέχρι τέλους. Έπαιξαν με πάθος και αποφασιστικότητα, έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς τα καρέ του Αποστολίδη, αλλά τους έλειπε η ουσία, ενώ δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν στα τελευταία λεπτά όταν κι έκλεισαν την Αναγέννηση στην περιοχή τους ασκώντας μεγάλη πίεση. Η απουσία του σέντερ φορ περιοχής Τζιώρα ήταν εμφανής και οι εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση λιγοστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσίτας μπήκε στα μέσα του β' ημιχρόνου και η επόμενη αλλαγή έγινε στις καθυστερήσεις και ήταν ο Ακασού στα χαφ. Η Νίκη μπορεί να διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο Βόρειο Όμιλο της Football League, αλλά χρειάζεται ενίσχυση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι για τη συνέχεια στο β' γύρο και τα πλέι οφ.


Ο Λουτσιάνο είχε την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη γεύση από τους παίκτες του αγωνιζόμενους και άρχισε τη θητεία του στην τεχνική ηγεσία της Νίκης με εκτός έδρας ισοπαλία, που σίγουρα αδικεί τους "κυανόλευκους". Στο διάστημα με μεσολαβεί μέσα στις γιορτές μέχρι τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος που είναι στις 5/1 στο Πανθεσσαλικό με τη Δόξα, ο Ελληνοβραζιλιάνος τεχνικός θα δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές ώστε να περάσει τη δική του φιλοσοφία και να κάνει τις αγωνιτικές αλλαγές που ο ίδιος κρίνει απαραίτητες. Συν τοις άλλοις, καλείται να αξιολογήσει το υλικό και να μιλήσει με τον Ανδρέα Πάτση για μεταγραφές. Στη Νίκη έχουν ήδη ξεκινήσει οι αναζητήσεις ποιοτικών παικτών που θα ενισχύσουν το ρόστερ ώστε οι "κυανόλευκοι" να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια για να καταφέρουν να εκπληρώσουν το μεγάλο όνειρο των φιλάθλων τους.