noodles volos banner

Χριστουγεννιάτικο ερυθρόλευκο πάρτι στο ΕΑΚ

Με τέσσερα γκολ και αρκετό θέαμα αποχαιρέτησε το 2013 ο Ολυμπιακός Βόλου από το ΕΑΚ. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν... Χριστουγεννιάτικο πάρτι στο "σπίτι" τους με τον Βύζαντα, επικράτησαν με 4-1 για την 13η αγωνιστική της Football League και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν. 

Η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο όταν και μέσα σε 23 λεπτά πέτυχε τρία γκολ, δύο με τον Καπετάνο και ένα με τον Δεινόπαπα. Στην επανάληψη, οι νεαροί Κεσίδης και Ντινόπουλος πήραν την ευκαιρία να αγωνιστούν, ενώ μετά από πολύ καιρό επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Ολίσε. Ο Πινδώνης ήταν που πέτυχε το τέταρτο γκολ, ενώ ο Νικολέτος σημείωσε το τέρμα της τιμής για τους φιλοξενούμενους.

Πολλές αλλαγές είχε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Μάνουελ Ρόκα, κάτι που άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Ο Γεωργίου υπερασπίστηκε την εστία, αριστερά αγωνίστηκε ο Κόμνος, δεξιά ο Καρράς, στο κέντρο της άμυνας, Κωστούλας και Αρβανίτης,αμυντικό χαφ ήταν ο Πινδώνης, ο Καπετάνος λίγο μπροστά με τον Κατσίκη στον άξονα, ο Δεινόπαπας στην αριστερή πλευρά, ο Πόνσε δεξιά και ο Γκούρμα προωθημένος.

Το "καθάρισε" από νωρίς

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 2' ο Γκούρμα έκανε την πρώτη τελική προσπάθεια για τους γηπεδούχους σημαδεύοντας από πλάγια δεξιά θέση μέσα στην περιοχή την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 6' ο Κατσίκης από καλό σημείο εκτέλεσε φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ. Μέσα σε δύο λεπτά από το 10 έως το 12 οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ και έδειξαν να δίνουν διαδικαστικό χαρακτήρα στο παιχνίδι. Στο 10' ο Γκούρμα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μούζος άφησε την μπάλα να περάσει και ο Δεινόπαπας στο δεύτερο δοκάρι με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μετά από δύο λεπτά ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το 2-0 με ένα εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Καπετάνου, που απο εκτός περιοχής δοκίμασε το ποδί του νικώντας τον Μούζο. Η πρώτη επιθετική προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους έγινε στο 16' όταν ο Μανδύλης σούταρε εκτός περιοχής για να καταλήξει η μπάλα άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Γεωργίου. Πριν καλά καλά συμπληρωθούν 23 λεπτά αγώνα, ο Καπετάνος ξαναχτύπησε. Πλάσαρε εύστοχα σε τετ α τετ τον Μούζο μετά από πάσα του Γκούρμα και έκανε το 3-0 για τους ερυθρόλευκους.  Στο 24' ο Καπετάνος αντί να πασάρει στον εντελώς μόνο του μέσα στην περιοχή Δεινόπαπα, προτίμησε να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή κυνηγώντας το χατ τρικ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Δέκα λεπτά μετά και αφού ο Ολυμπιακός είχε ρίξει τον ρυθμό του, ο Βύζας έχασε μια καλή ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ. Ο Μαζιώτης βγήκε μόνος του απέναντι από τον Γεωργίου, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε. Στο 36' ο Κόμνος μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και επιχείρησε κάτι σαν σέντρα σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Στα υπόλοιπα λετά του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την κυκλοφορία και κράτησε την μπάλα. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αρναρέλλη που απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γεωργίου ήταν η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

Το "κράτησε" εύκολα

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον νεαρό Ντινόπουλο να μπαίνει το ματς αντί του Μάριο Γκούρμα και να πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του. Ο Ολυμπιακός γενικά διατήρησε τον έλεγχο στο παιχνίδι και κράτησε εύκολα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 50' ο Ολυμπιακός για τέταρτο γκολ. Ο Πινδώνης έστρωσε στον Καπετάνο, αλλά εκείνος δεν έπιασε το πλασέ στην κίνηση όπως θα ήθελε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κατσίκης βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ του βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τελικά το τέταρτο γκολ ήρθε από τον Πινδώνη με σουτ έξω από την περιοχή στο 61'. Ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 66' και για δεύτερο προσωπικό τέρμα, αλλά έχασε το κοντρόλ και καθυστέρησε χαρακτηριστικά με τους αμυντικούς να διώχνουν πάνω στη γραμμή. Εξ επαφής αστόχησε και ο νεαρός Κεσίδης που με προβολή έστειλε την μπάλα πάνω στον Μούζο στο 71'. Ο Βύζας πάντως προσπαθούσε για το γκολ της τιμής και θα μπορούσε να το είχε πετύχει στο 80' αλλά ο Αρναρέλλης μόνος του μέσα στην περιοχή και απέναντι από τον Γεωργίου μπερδεύτηκε και έδωσε την ευκαιρία στον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μαζέψει την μπάλα. Τελικά στο 84' ο Νικολέτος με ωραίο μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γεωργίου και έγραψε το τελικό 4-1. 

Διαβάστε εδώ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις: 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Καρράς, Αρβανίτης, Κωστούλας, Κόμνος, Πινδώνης, Καπετάνος (59' Ολίσε), Πόνσε, Κατσίκης, Δεινόπαπας (67' Κεσίδης), Γκούρμα (46' Ντινόπουλος)

ΒΥΖΑΣ: Μούζος, Παπαευθυμίου, Μανδύλης, Δελάρδας (32' Μαζιώτης), Παπαδημητρίου (46' Λέκκας), Τσακιράκης, Κοντούλης, Μπελέρης, Μαζιώτης Ι. (56' Νικολέτος), Αρναρέλλης, Σταμόγιαννος

 

Last modified onSunday, 22 December 2013 18:20