noodles volos banner

Τρίτη και φαρμακερή... Τρίποντο με 1-3 επί του Βατανιακού

Τρίτη και φαρμακερή... Στην τρίτη της επίσκεψη φέτος στην Κατερίνη, η Νίκη πήρε το τρίποντο με σκορ 1-3 επί του Βατανιακού, έχοντας παράλληλα δύο δοκάρια και σωρεία χαμένων ευκαιριών ώστε να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στην επικράτησή της. Δίκαιη νίκη για τους "κυανόλευκους" με καλή εμφάνιση και σκόρερ δύο φορές τον Ανιέτε (στο 35' και το 47') και μία τον Μανουσάκη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Η μείωση του σκορ για τους γηπεδούχους στο 58' με τον Γιαννούλη.

 

 

Με μία αλλαγή η ενδεκάδα της Νίκης απ' ότι αναμένονταν καθώς ο Τζιώρας έμεινε στον πάγκο και αγωνίστηκε βασικός ο Μανουσάκης. Πρώτη ευκαιρία στον αγώνα για τη Νίκη στο 5ο λεπτό με σουτ του Ανιέτε που απέκρουσε με γροθιές ο Κουδουνάς και δεύτερη στο 23' με σουτ του Ισαάκ από αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή που βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Στο 31ο λεπτό ο Μπακάλης αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του μπήκε ο Ακασού. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η υπεροχή της Νίκης καρποφόρησε. Ο Ανιέτε με σουτ  έκανε το 0-1 κι όλοι οι παίκτες έτρεξαν να πανηγυρίσουν στον πάγκο με τον συμπαίκτη του που λίγο πριν είχε φύγει από τον αγωνιστικό χώρο.
Ήταν το γκολ που έψαχναν οι "κυανόλευκοι" για να ξεμπλοκάρουν την άμυνα του Βατανιακού και προήλθε από ατομική ενέργεια του Ισπανού επιτελικού μέσου που σήμερα ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες της βολιώτικης ομάδας.

Σουτ του Λαζαρίδη στο 42' μπλόκαρε εύκολα ο Αποστολίδης. Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Νίκη πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Σεϊμάν έκανε ωραία προσπάθεια και πάσα και ο Μανουσάκης με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο ήταν ο σκόρερ του 0-2, που έστειλε τους παίκτες του Χονδροδίνη στα αποδυτήρια με καθαρό προβάδισμα νίκης. Δίκαιο το σκορ στα πρώτα 45 λεπτά βάσει της απόδοσης των δύο ομάδων στο ΔΑΚ Κατερίνης, καθώς ο Βατανιακός δεν παρουσίασε τίποτα το ιδιαίτερο, ενώ η Νίκη είχε τον πλήρη έλεγχο της συνάντησης και κατάφερε να μετουσιώσει δύο ευκειρίες της σε γκολ.

Όπως έκλεισε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο. Το 0-3 πέτυχε στο 47' ο Ανιέτε με σουτ ύστερα από πάσα του Ισαάκ και έτσι, ο Ισπανός σκόραρε δεύτερο προσωπικό τέρμα, χάνοντας λίγο αργότερα, στο 50ό, ευκαιρία για χατ τρικ αφού βρέθηκε απέναντι από τον Κουδουνά κι ...έσκαψε την μπάλα που έφυγε άουτ, την πρώτη από τις αρκετές που είχε σήμερα... Σουτ του Σεϊμάν στο 55' μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Βατανιακού. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 58' με τον Γιαννούλη σε 1-3, ύστερα από προσπάθεια του Κυπαρίσση και σουτ του Ζαγοριανού που κόντραρε σε σώματα αμυντικών. H Nίκη προσπάθησε να απαντήσει αμέσως αλλά ο Ισαάκ στάθηκε άτυχος καθώς η κεφαλιά του στο 60ό λεπτό χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, η μπάλα κινήθηκε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος κι απομάκρυνε ο Κουλίδης.

Δεύτερη αλλαγή από πλευράς Νίκης η είσοδος στον αγώνα του Χαρτσιά αντί του Σεϊμάν, ενώ στο 71' σουτ του Ανιέτε απέκρουσε ο Κουδουνάς εντυπωσιακά. Στο 82' ο Ανιέτε βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ του Βατανιακού αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό. Συμμετοχή για τον Μπιτσάκο στο 86' στη θέση του Γέσιτς. Ο Ισάακ είχε και δεύτερο δοκάρι με σουτ στο 88ο λεπτό, ύστερα από πάσα του Ανιέτε, στο επόμενο λεπτό ο Μπιτσάκος από καλή θέση είχε σουτ ψηλά άουτ και μετά ο Ισαάκ προβολή που μπλόκαρε ο Κουδουνάς.

Η Νίκη έχασε φάσεις για περισσότερα τέρματα, με κύριους εκφραστές τους Ανιέτε και Ισαάκ αλλά σημασία έχει ότι πήρε ένα εύκολο τρίποντο στην Κατερίνη επί του Βατανιακού. Με υπηρεσιακό τεχνικό τον Νίκο Χονδροδίνη, οι "κυανόλευκοι" πήραν δύο σερί τρίποντα και περιμένουν πλέον την πρόσληψη του νέου προπονητή από τον Ανδρέα Πάτση ενόψει του κυριακάτικου θεσσαλικού ντέρμπι στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση. Με το 1-3 στην Κατερίνη, η Νίκη μείωσε στους 4 βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Κέρκυρα ύστερα από 12 αγωνιστικές στο Βόρειο Όμιλο.

Συνθέσεις:
Βατανιακός: Κουδουνάς, Κολαξίδης, Κωτσιόπουλος, Νταντάμης (78' Φουλίδης), Γιαπιτζής, Κουλίδης, Λαζαρίδης (54' Kυπαρίσσης), Μίλιεβιτς (69' Κατσαρός), Ζαγοριανός, Ποτουρίδης, Γιαννούλης.
Nίκη Βόλου: Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Γκότοβος, Παπαδόπουλος, Σεϊμάν (67' Xαρτσιάς), Μπακάλης (31' Aκασού), Ισαάκ, Ανιέτε, Γέσιτς (86' Μπιτσάκος), Μανουσάκης.

Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Τίκας (Θεσπρωτίας), Γεωργάρας (Άρτας)

Last modified onMonday, 16 December 2013 18:10