noodles volos banner

Κατσαβάκης: «Κέρκυρα και Νίκη οι πιο καλές ομάδες»

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος ο προπονητής του Εθνικού Γαζώρου,  Μάκης Κατσαβάκης σε έναν μίνι απολογισμό του για το πρωτάθλημα της Football League, χαρακτήρισε τη Νίκη Βόλου και την Κέρκυρα, τις καλύτερες ομάδες από πλευράς υλικού και αγωνιστικής συμπεριφοράς. Παράλληλα τόνισε ότι ο Βόρειος Όμιλος είναι καλύτερος από το Νότιο σε σχέση δυναμικότητας.

Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Γαζώρου: «Είναι η δύσκολη εποχή που όλες οι ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουνε ιώσεις, γρύπες και κρυώματα. Και φυσικά υπάρχει και το θέμα από πλευράς καρτών, που αρχίζουν και συσσωρεύονται αυτό το διάστημα. Λόγω της αλλαγής της θερμοκρασίας αυτή την εβδομάδα είχαμε αρκετά προβλήματα με τα παιδιά, στην προετοιμασία, για μία αναμέτρηση με έναν αντίπαλο που θεωρώ ότι μαζί με την Νίκη Βόλου είναι πιο καλές ομάδες, και σε βάθος από πλευράς υλικού, αλλά και σαν αγωνιστική συμπεριφορά. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί, να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα για αυτό το παιχνίδι» ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Να αγγίξουμε τα όρια υψηλής απόδοσης για να προσδοκούμε κάποιο αποτέλεσμα. Εμείς, όπως και σε όλα τα παιχνίδια, μέσα και έξω, προσπαθούμε για τους τρεις βαθμούς. Το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτό. Αλλά, όπως είπα προηγουμένως, θα πρέπει να αγγίξουμε πολύ ψηλά όρια απόδοσης».

Για το αν περίμενε να εξελιχθεί έτσι το πρωτάθλημα:  «Νομίζω ότι ο βόρειος όμιλος είναι καλύτερος από τον Νότιο, και από πλευράς προϊστορίας των ομάδων, και από πλευράς δυναμικότητας. Σίγουρα περιμέναμε τον Ηρακλή και τον Αιγινιακό να είναι πολύ ψηλότερα, με βάση την ενίσχυση που είχαν το καλοκαίρι, και το βάθος που έχουνε σαν ομάδα. Και βέβαια αποδεικνύεται περίτρανα ότι κάποιες ομάδες, οι οποίες είναι απαλλαγμένες από το βάρος του πρωταθλητισμού, όπως εμείς, η Καρδίτσα, ενδεχομένως ο Τύρναβος και κάποιες άλλες ομάδες, ήταν οι ευχάριστες εκπλήξεις. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, εμείς προσωπικά σαν Εθνικός Γαζώρου, να είμαστε η έκπληξη. Σίγουρα υπάρχει πολύς δρόμος να ανασυνταχθούν ομάδες. Μεσολαβεί η ενίσχυση του Γενάρη. Αυτές οι ομάδες που ανέφερα προηγουμένως έχουν την οικονομική ικανότητα να ενισχυθούν», υπογράμμισε σχετικά και συνέχισε: «Και βέβαια οι ομάδες που έχουν μείνει χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, όπως είναι η Δόξα, η Καβάλα, ο Πιερικός, έχουν και αυτές περιθώριο να δυναμώσουν τον Γενάρη για να μπορέσουν να καλύψουν τον χάνδακα, που αυτή την στιγμή είναι αρκετά μεγάλος. Έχω την αίσθηση ότι γίνεται ένα καλό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και παράλληλα τα μεγάλα φαβορί χάσανε βαθμούς μέσα σε θεωρητικά αδύναμους. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, αυτή είναι η Β΄ κατηγορία, η οποία έτσι όπως ανασυντάσσεται όλο το ποδόσφαιρο, ανασυντάσσεται και αυτή. Είναι μονόδρομος να απευθυνθούμε προς τα νέα τα παιδιά, που εμείς σαν Εθνικός Γαζώρου έχουμε αυτή την φιλοσοφία και αυτή ακολουθούμε. Δεν είμαστε σε θέση τώρα να βάλουμε φορτία πάνω μας. Ακολουθούμε τον στόχο τον βασικό, που είναι η παραμονή μας, και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μας δώσει ο Θεός».