noodles volos banner

Λύτρωση στο 89' από τον Τζιώρα!

Μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης κρατάνε οι "κυανόλευκοι" από τη σημερινή αναμέτρηση. Με κακή εμφάνιση, ο Τζιώρας ήταν αυτός που λύτρωσε τη Νίκη με το γκολ που πέτυχε στο 89ο λεπτό, επανέφερε τα χαμόγελα στη βολιώτικη ομάδα και την ανέβασε εκ νέου στη δεύτερη θέση. Ο Σεϊμάν το 1-0 στο 41', ο Μοσχάκης το 1-1 στο 66'.

Yπηρεσιακός τεχνικός ο Νίκος Χονδροδίνης για τη Νίκη Βόλου, με το γυμναστή Γιώργο Κουδούνη να σηκώνεται από τον πάγκο για οδηγίες. Στο τέρμα ο Αποστολίδης, στην άμυνα δεξιά ο Ζουλιώτης, αριστερά ο Παπαδόπουλος και στόπερ οι Γκότοβος, Γιώτας. Στο κέντρο οι Σεϊμάν, Ακασού στον άξονα, οι Γέσιτς, Ισάακ στις πτέρυγες, με τον Ανιέτε πίσω από τον προωθημένο Τζιώρα.

Στο 9ο λεπτό η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα για τη φιλοξενούμενη ομάδα όταν ο Μοσχάκης εκτέλεσε φάουλ και βρήκε αμαρκάριστο στην καρδιά της άμυνας τον Μπαξεβάνο, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου δεν ανησύχησε τον Αποστολίδη. Πρώτο σουτ από πλευράς Νίκης με καλές προϋποθέσεις από τον Ανιέτε και το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ισπανός δεν το έπιασε ...γεμάτο, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Κραβαρίτης.

Στο 14' η Νίκη είχε δοκάρι με τον Τζιώρα. Ο επιθετικός των "κυανόλευκων" προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι αλλά η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών, σε ένα σημείο του αγώνα που οι γηπεδούχοι πιέζουν. Πέρασε μισή ώρα αγώνα και με εξαίρεση το δοκάρι, η Νίκη δεν έχει ευκαιρίες, ούτε μπορεί να διασπάσει την αμυντική συνοχή των Γιαννιτσών. Στο 35' καλή φάση για την Αναγέννηση όταν ο Χαρμανάς βγήκε στην πλάτης της άμυνας και σούταρε εκτός μεγάλης περιοχής, με τον Αποστολίδη να πέφτει σωστά και να αποκρούει.

Στο 41' έγινε το 1-0. Ο Ζουλιώτης έβγαλε κάθετη πάσα στη δεξιά πλευρά, ο Καρτάλ δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και ο Σεϊμάν με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κραβαρίτη ανοίγοντας το σκορ. Ο Γάλλος μέσος βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μέσα σε λίγες ημέρες καθώς θυμίζουμε ότι ήταν ο σκόρερ της Νίκης και την Πέμπτη στη Ριζούπολη.

Δύο λεπτά αργότερα μεγάλη ευκαιρία χαμένη από τον Ισαάκ. Βρέθηκε σε θέση για γκολ, περίπου στο ίδιο σημείο από το οποίο ευστόχησε ο Σεϊμάν, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. 

Δεν είχε καλή παρουσία η Νίκη στο πρώτο ημίχρονο, όμως ευτύχησε -έστω και με λιγοστές φάσεις- να φθάσει στο πολύτιμο γκολ που θα ανοίξει την άμυνα των Γιαννιτσών. Από τους "κυανόλευκους" λείπει η ταχύτητα, η φαντασία και η καλή κυκλοφορία της μπάλας. Το σύνολο του Κώστα Σταματίου κράτησε σχετικά εύκολα το μηδέν μέχρι το 40ό λεπτό, όταν όμως ο Σεϊμάν άνοιξε το σκορ. Και λίγο αργότερα έχασε τη μεγάλη φάση για να "καθαρίσει" το ματς. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για κάθε ομάδα στην άμυνα. Για τη Νίκη, ο Ρεπετσάς αντικατέστησε τον Γιώτα που τραυματίστηκε λίγο πριν βγει το ημίχρονο. Στο 64' ο Μοσχάκης σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Αποστολίδης σε ετοιμότητα, έδιωξε σε κόρνερ. Έπειτα, φαλτσαριστό σουτ του Κουρούπη έφυγε άουτ. Η ισοφάριση στο 66'. Ο Μπάρκα σέντραρε από δεξιά και ο Μοσχάκης με καρφωτή κεφαλιά από κοντά, έκανε το 1-1. Αμέσως αλλαγή για τη Νίκη, στη θέση του Ακασού ο Μπακάλης. Στο 70ό ευκαιρία για τη Νίκη. Ο Τζιώρας διεκδίκησε την μπάλα με τον τερματοφύλακα των Γιαννιτσών, η μπάλα στρώθηκε στον Ανιέτε που σούταρε από κοντά αλλά ο Παλάσκας έβαλε την κόντρα.

Τελευταία αλλαγή για τους γηπεδούχους ο Θωμάς Τσίτας στη θέση του Ανιέτε, με τον κόσμο να εκφράζει χλυαρές διαμαρτυρίες προς την τεχνική ηγεσία για αυτή την επιλογή της. Στο 84' ο Γέσιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Τσίτας πήγε να κάνει ένα εντυπωσιακό βολ-πλανέ που όμως δεν το έπιασε καλά. 

Λύτρωση στο 89'! Από κόρνερ του Γέσιτς και πρώτη κεφαλιά του Ισαάκ, ο Τζιώρας από κοντά, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα! Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν άλλαξε κάτι και η Νίκη πανηγύρισε το τρίποντο, χωρίς όμως να παίξει καλά. Έκανε το χειρότερο παιχνίδι της στο Πανθεσσαλικό, όμως απέφυγε νέα γκέλα και ανέβηκε εκ νέου στη 2η θέση.

Kίτρινες κάρτες: 59' Ακασού, 80' Ιβανίδης, 82' Μπακάλης, 83' Κουρούπης, 85' Ισαάκ, 90'+2' Αποστολίδης

Συνθέσεις:
Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Γιώτας (46' Ρεπετσάς), Παπαδόπουλος, Γκότοβος, Ακασού (66' Μπακάλης), Σεϊμάν, Ισαάκ, Ανιέτε (78' Τσίτας), Τζιώρας, Γέσιτς.
Αναγέννηση Γιαννιτσών: Κραβαρίτης, Χατζόγλου, Κουρούπης, Καρτάλ (46' Λαμπάκης), Παλάσκας, Ιβανίδης, Μοσχάκης, Μπάρκα, Χαρμανάς (90' Σι, Μπαξεβάνος, Καράμπελας (91' Γιανκούλιτσα).

Διαιτητής: Φώτης (Ευβοίας)
Βοηθοί: Ρούμπης, Κωνστάντιος (Ευβοίας)

Last modified onMonday, 09 December 2013 19:59