noodles volos banner

Πάλεψε όσο μπορούσε ο Ρήγας Φεραίος αλλά δεν απέφυγε την ήττα (φωτογραφίες)

Στο κατάμεστο γήπεδο του Βελεστίνου, η ΑΕΚ επικράτησε της ομάδας του Ρήγα Φεραίου με 3-1. Τα τέρματα της Ένωσης σημείωσαν οι Παλιαρούτας (43’) και Μπρέσεβιτς (67’, 72’), ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπίκας σε με ωραία κεφαλιά στο 60ό λεπτό  της αναμέτρησης. Πάλεψε στο μέτρο του δυνατού η ομάδα του Λάκη Μπακάλη, αλλά η ΑΕΚ ήταν σαφώς ανώτερη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όταν χρησιμοποιήθηκαν οι παίκτες που προορίζονται για βασικοί.

Το φιλμ του αγώνα:
Στο 15’ έπειτα από ωραία προσπάθεια του Κάτσικα, ο Ρόβας έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά σούταρε λίγο άουτ. Στο 21’ ο Παλιαρούτας σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Τσουμπέκου. Στο 34’ ο Νίκος Γεωργέας σέντραρε από αριστερά.  ο Θαναηλάκης έπιασε την κεφαλιά υπό την πίεση του Βουραζέρη από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Το γκολ της ΑΕΚ ήρθε δύο λεπτά πριν από την λήξη του πρώτου μέρους όταν ο Παλιαρούτας με απανωτές προσποιήσεις κατάφερε να ξεφύγει από την επιτήρηση των αμυντικών του Ρήγα και με δυνατό σουτ, έδωσε το προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους».

Στο 45’ η καλύτερη στιγμή του Ρήγα Φεραίου όταν ο Κουντούρης εκτέλεσε το κόρνερ και η προβολή του Χατζηαθανασίου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, στο 53’ δυνατό σουτ του Μπρέσεβιτς από το ημικύκλιο απέκρουσε ο Κεφαλάς εντυπωσιακά. Διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ δύο λεπτά αργότερα όταν κοντινό σουτ του Ανάκογλου απέκρουσε ο Κεφαλάς και στην εξέλιξη της φάσης έκανε νέα επέμβαση σε σουτ εξ επαφής του Μπρέσεβιτς. Στο 57’ έξυπνα εκτελεσμένο φάουλ με πάσα από τον Μπρέσεβιτς, προς τον Κορδέρο ο οποίος έπιασε σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Κεφαλάς απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρήγας Φεραίος έφτασε στην ισοφάριση. Ύστερα από καλοεκτελεσμένο φάουλ του Γκίκα, ο Μπίκας πήρε γυριστή κεφαλιά στην... καρδιά της άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Η Ένωση πήρε προβάδισμα στο 67’ όταν ο Μπρέσεβιτς εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας και περνώντας και τον τερματοφύλακα πλάσαρε σε κενή εστία. Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Μπρέσεβιτς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Στο 72’ ο Δημγκιώκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μπρέσεβιτς με εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 3-1 υπέρ της ΑΕΚ.

Στο 80’ μεγάλη ευκαιρία για τον Ρήγα, όταν ο Πάσχος βγήκε τετ-α-τετ με τον Ντούνη, ο οποίος είχε εγκαταλείψει την εστία του αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε με τα πόδια, στο ύψος της μεγάλης περιοχής το πλασέ του νεαρού επιθετικού. 

Συνθέσεις:
Ρήγας Φεραίος: Τσουμπέκος (31’ Κεφαλάς), Γουτούλης, Γούτσιος, Βουραζέρης, Ποτόμι (40’ Κουντούρης), Μπακάλης, Χατζής, Χατζηαθανασίου, Ζατσάι, Κουβελάς, Μιχολίτσης.
Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι: Κεφαλάς (62’ Κουρίτας), Αναστασίου (72’ Γάρος), Βουραζέρης (58’ Κόκκας), Γούτσιος, Ρηγίνος, Μπλέτσας, Αλεξίου (83’ Ρέβης), Γκίκας (72’ Παπαθανασίου), Τριχόπουλος (72’ Γκοντόπουλος), Τσουκάλης (72’ Πάσχος), Μπίκας.

ΑΕΚ: Καραγκιολίδης (31’ Βούρας), Ρόβας, Παυλής, Ζιβάνοβιτς, Κάτσικας, Παλιαρούτας, Γεωργέας, Τζανετόπουλος, Τσουκαλάς, Ντούμπερετ, Θαναηλάκης. Στο Β’ μέρος και οι: Βούρας (72’ Ντούνης), Αργυρίου. Τσουμάγκας (Τσούπρος), Κέζος, Σταθάκης (79’ Μούργκα), Ανάκογλου, Κορδέρο, Καζβιρόπουλος, Πεταβράκης, Δημγκιόκας (79’ Τσεβάς), Μπρέσεβιτς (79’ Τζάθας). 

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

Last modified onSunday, 18 August 2013 22:00