noodles volos banner

Όπως το 1976 η Νίκη…

42 χρόνια μετά η Νίκη Βόλου θέλει να επαναλάβει το Σάββατο στο Δημοτικό γήπεδο Κερατσινίου «Π. Σαλπέας» (17.30 η σέντρα με ιντερνετική τηλεοπτική κάλυψη από το telesport.gr) στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών κόντρα στην Ιεράπετρα ό,τι πέτυχε στις 16 Ιουνίου του 1976 στο γήπεδο της Λαμίας, όταν σε αντίστοιχο αγώνα νίκησε με 2-1 τον ΑΠΟ Ρουφ. Οι κυανόλευκοι σε εκείνο το ματς με προπονητή τον Καζανίδη είχαν προηγηθεί με 2-0 χάρη σε γκολ των Τσόχα στο 50’ και Βουρούκου στο 71’ και οι Αθηναίοι απλώς είχαν μειώσει στο 74’ με τον Χατζηπροδρόμου.

Η Νίκη είχε παραταχθεί με τους Κατσαμπέκη, Μπόνο, Μακρόπουλο, Παπαδόπουλο, Τσαλούχα, Βουρούκο, Τσόχα, Νικολόπουλο (65΄Δημόπουλος), Παντελόγλου (85΄Ρέντης), Καραγκιόζη και Σταμουλάκη.

Για να φτάσει τότε στον τελικό και να πάρει το πρώτο της Κύπελλο Ερασιτεχνών, θέλοντας τώρα το δεύτερο, η Νίκη είχε αποκλείσει με 2-1 τον ΑΠΟ Χίου, με 2-0 τον Αιολικό, με 3-2 τον Ηρόδοτο, με 3-0 τη Νίκη Πολυγύρου και τον Κιλκισιακό με 3-1 στα πέναλτι μετά το 2-2 του κανονικού αγώνα, με τον νυν πρόεδρο της Αγίας Παρασκευής Γεράσιμο Σαρρή να αποκρούει δύο πέναλτι.

Φέτος η Νίκη, αφού ταπείνωσε τον ΝΠΣ με 3-2 στο Πανθεσσαλικό στον τελικό της ΕΠΣΘ με κόντρα διαιτησία, που την άφησε αδικαιολόγητα με δέκα παίκτες στις αρχές του δεύτερου μέρους, άφησε έξω τον ΑΟ Σελλάνων με σκορ 1-2 στην παράταση με το χρυσό γκολ να επιτυγχάνεται από τον Κραγιόπουλο στο 120’ (1-1 κ.α.), τον Αστέρα Ιτέας με 2-3 στα πέναλτι μετά το 2-2 του κανονικού αγώνα, τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας με 4 - 1 στην Κατερίνη με τέρματα των Χρ. Καρτσαμπά, Ιορδανίδη, Αναστασίου και Αλ. Καρτσαμπά, και τον Νέο Αμφίλοχο Αιτωλοακαρνανίας  με 8-7 στα πέναλτι μετά το 0-0 του κανονικού αγώνα και το 1-1 της παράτασης στο ουδέτερο της Άμφισσας.

Η Ιεράπετρα από τη δική της μεριά ξεπέρασε τα εμπόδια των ΑΟ Παλαιοχώρας με 5-0, ΠΑΝΟ Μαλίων με 2-0, Καβάλας με 1-0 και Παναρκαδικού με 3-1.

Ο Άγγελος Μπακογιάννης του συνδέσμου Αθηνών θα είναι ο διαιτητής του τελικού του Κυπέλλου Ερασιτεχνών στο Δημοτικό γήπεδο του Κερατσινίου ανάμεσα στην τυπικά γηπεδούχο Ιεράπετρα και τη Νίκη Βόλου. Βοηθοί του κ. Μπακογιάννη θα είναι ο Γιώργος Γιαννίκος από τον Πειραιά και η Μαρία Δέτση από την Αθήνα. Παρατηρητής ορίστηκε ο Νεκτάριος Παστρωμάς από τον σύνδεσμο Δυτικής Αττικής.

Χωρίς Γενιτσαρίδη η Νίκη Β.

Στα αγωνιστικά το μοναδικό πρόβλημα της Νίκης ακούει στο όνομα του τραυματία Μάνου Γενιτσαρίδη, αλλά τουλάχιστον στην ίδια θέση ετοιμοπόλεμος είναι ο Νίκος Παπαδήμας. Η αποστολή θα ταξιδέψει αυθημερόν για το Κερατσίνι. 

Φοβερή κινητοποίηση από τους φιλάθλους

Εκδρομές διοργανώνουν για τον τελικό όλοι οι σύνδεσμοι φιλάθλων της Νίκης, το Blue Club, οι Blue Angels, ο Όμιλος Φιλάθλων, αλλά και το νικιώτικο ραδιόφωνο Blue Heart, όπως και κάποιες επιχειρήσεις, που βάζουν με χορηγία τους τα δικά τους λεωφορεία, ενώ πολλοί θα φύγουν με τα ΙΧ τους. Παράλληλα, μεγάλος αριθμός οπαδών της Νίκης που διαμένουν στην Αθήνα, έχουν ήδη αγοράσει εισιτήριο από την ΕΠΣ Πειραιά κα εκτιμάται ότι περίπου 1000 Νικιώτες θα βρεθούν στην εξέδρα του Δημοτικού Κερατσινίου και πως θα κερδίσουν τη μάχη της κερκίδας. Για τους Νικιώτες θα λειτουργήσει εκδοτήριο έξω από θύρα 2. 

 

Last modified onFriday, 08 June 2018 22:56