noodles volos banner

Μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι για τη Νίκη μέσα στην Ιτέα

Η Νίκη των πολλών προβλημάτων κατάφερε να δώσει μία ακόμη μεγάλη χαρά στους φιλάθλους της, αφού κέρδισε με 2-3 στα πέναλτι στην Ιτέα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Κυπέλου Ερασιτεχνών τον γηπεδούχο Αστέρα μετά το 2-2 του 90λεπτου, που έμεινε και στην παράταση. Η βολιώτικη ομάδα θα μπορούσε να δώσει τέλος στο ματς με το 0-3 από τον Ντόλγκι, αλλά ο Ουκρανός υπερβολικά χαλαρός κλότσησε την ευκαιρία.

 Η Νίκη προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με σκόρερ τους Λάιο και Αναστασίου στο 18’ και 37’, αλλά στο δεύτερο ισοφαρίστηκε με δύο γκολ του Σεΐτι στο 61’ και το 76’.

Στα πέναλτι, ενώ δεν βρήκαν δίχτυα τόσο ο Μέτσε όσο και ο Λάιος, το ίδιο συνέβη και με τους Πανάκη και Σεΐτι, με συνέπεια όλα να κριθούν στην Πέμπτη εκτέλεση. Ο Κραγιόπουλος ήταν εύστοχος, ο Γεωργουσόπουλος άστοχος και η Νίκη πανηγύρισε την πρόκριση στους οκτώ του θεσμού.

Η διάταξη της Νίκης

Οι Στέφανος Ξηροφώτος και Φάντζιο Μπούις, εξαιτίας των πολλών απουσιών που υπήρχαν, επέλεξαν ένα πειραματικό σχήμα, με τον Νίκο Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, τον Ζιώγα στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Λάιο στα δεξιά, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κραγιόπουλος και Χρήστος Καρτσαμπάς.

Βέργος και Μέτσε ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Αλέξανδρο Αναστασίου να κινείται μπροστά από αυτούς. Αλέξανδρος Καρτσαμπάς (δεξιά) και Τζάθας (αριστερά) τοποθετήθηκαν στις πτέρυγες, με τον Άντον Ντόλγκι να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, στην πρώτη φορά που είδαμε τον Ουκρανό να αγωνίζεται σε αυτήν τη θέση, με τη φανέλα της Νίκης. Βέβαια, περίπου από τα μισά του πρώτου μέρους κι έπειτα, Ντόλγκι και Αναστασίου άλλαξαν θέσεις, αγωνιζόμενοι σε πιο γνώριμους, και για τους δύο ποδοσφαιριστές, ρόλους.

Το πρώτο μέρος

Παρά την αγωνιστική απραξία των δύο ομάδων το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι ποδοσφαιριστές έδιναν όμορφο και γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

 Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ένα σουτ του Σεΐτι, από πλευράς Αστέρα, δεν ανησύχησε τον Τζήμα που μπλόκαρε εύκολα, ενώ στο 6' το σουτ του Αναστασίου, για λογαριασμό της Νίκης, έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Λίβα.

Στο 17', ο Αστέρας έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, με το δυνατό σουτ του Αλεξίου να απομακρύνεται με υπερένταση από τον Νίκο Τζήμα. Κι αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν οι γηπεδούχοι, το έκανε η Νίκη ένα λεπτό αργότερα, σε μία ανύποπτη φάση. Ο Βασίλης Λάιος εκμεταλλεύτηκε λάθος του αμυντικού του Αστέρα, ο οποίος προσπάθησε άτσαλα να τροφοδοτήσει τον τερματοφύλακά του, μπήκε γρήγορα στη φάση και με κεφαλιά έκανε το 0-1, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Αμέσως μετά το τέρμα της Νίκης, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι κυανόλευκοι έδωσαν μέτρα στους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, αλλά όχι το δικαίωμα να απειλήσουν με αξιώσεις τα καρέ του Τζήμα.

Η επόμενη τελική προσπάθεια της αναμέτρησης ήταν ξανά για τους φιλοξενούμενους στο 29', με ένα σουτ του Αναστασίου, το οποίο μπλόκαρε ο Λίβας που έλεγχε τη φάση. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να είναι ακίνδυνοι κι η Νίκη εδραίωσε την ανωτερότητά της και το προβάδισμά της για τη νίκη-πρόκριση με ένα δεύτερο γκολ στο 37'. Ο Ζιώγας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Αλέξανδρο Αναστασίου να "νικά" τον Λίβα με ένα όμορφο πλασέ στο πρώτο δοκάρι στην απέναντι γωνία, για το 0-2.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους άνηκε στους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα στο 41', ο Αντωνίου εκτέλεσε ένα φάουλ σε καλή θέση για τους γηπεδούχους, με σέντρα προς την περιοχή του Τζήμα, με τον Μπογκντάνι να παίρνει μία κεφαλιά, η οποία, όμως, πέρασε άουτ.

Το δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το τεχνικό τιμ των γηπεδούχων απέσυρε τον αμυντικό Δρίβα και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον επιθετικογενή ποδοσφαιριστή Γεωργουσόπουλο, δείγμα του ότι ο Αστέρας θα τα έπαιζε όλα για όλα στο δεύτερο μέρος για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

 Μάλιστα, στο 51' η αλλαγή της ομάδας της Ιτέας λίγο έλειψε να αποδειχθεί πολύ γρήγορα αποτελεσματική, με τον νεοεισελθόντα παίκτη να σκοράρει, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπογκντάνι, με τον Γεωργουσόπουλο, όμως, να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Μαλισιώβα απομακρύνθηκε σωτήρια από τον Τζήμα, σε μία μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων να μειώσουν στο σκορ.

Στο 53', η Νίκη είχε τη δική της σπουδαία στιγμή να κάνει τρία τα τέρματά της και να "καθαρίσει" την πρόκρισή της. Ο Αναστασίου έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά, βρήκε σε πλεονεκτική θέση, απέναντι από τον Λίβα, τον Άντον Ντόλγκι, ο οποίος, όμως, δεν τελείωσε τη φάση, όντας υπερβολικά χαλαρός.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αστέρας απείλησε ξανά με τον Γεωργουσόπουλο, του οποίου το σουτ, όμως, πέρασε άουτ. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Αστέρας είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Ο Γεωργουσόπουλος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Τζήμα, ο πρώτος νίκησε τον δεύτερο με πλασέ, με την μπάλα, όμως, να απομακρύνεται επί της γραμμής της εστίας της Νίκης από τον Στέφανο Κραγιόπουλο. 

Τελικά, ο φρενήρης ρυθμός του δευτέρου ημιχρόνου έφερε το γκολ για τους γηπεδούχους στο 61'. Ο σέντερ φορ της ομάδας της Ιτέας, Σεΐτι, βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια εντός περιοχής, σούταρε δυνατά, με τον Τζήμα να μην μπορεί να απομακρύνει την μπάλα, η οποία αναπαύτηκε στα δίχτυα της εστίας του. Το 1-2 ήταν γεγονός, με τον Αστέρα να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι, νωρίς στην επανάληψη.

Τα λεπτά περνούσαν με τον Αστέρα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Νίκη να περιμένει πίσω από την μπάλα τον αντίπαλό της, προσπαθώντας να "χτυπήσει" στην κόντρα επίθεση.

 Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ο Βουρδάκης στο 70' έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-3 για την ομάδα του, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Λίβα, επιχείρησε ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Δυστυχώς ο νόμος του ποδοσφαίρου στο 76', ο Αστέρας με όμορφο ενάεριο σουτ του Σεΐτι, ύστερα από πάσα του Αλεξίου, ισοφάρισε σε 2-2.

Η Νίκη προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να γλιτώσει την παράταση. Στο 88’ ο Βουρδάκης, αφού ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έβγαλε για τον Αναστασίου, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, ενώ στο 92’ ο Μέτσε γέμισε, ο Τζάθας πήρε την κεφαλιά και ο Λίβας μπλόκαρε. Τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, με συνέπεια να έχουμε παράταση.

Η παράταση και τα πέναλτι

Στο πρώτο μέρος της παράτασης δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο, ενώ στο 107’ ο Ζιώγας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα. Η Νίκη κράτησε με δέκα παίκτες, δεν απειλήθηκε και τα ματς πήγε στα πέναλτι...

Εκεί η σειρά ήταν η εξής:

-εκτέλεσε ο Μέτσε και απέκρουσε ο Λίβας

-εκτέλεσε ο Πανάκης και απέκρουσε ο Τζήμας

-το 0-1 κάνει ο Αλέκος Αναστασίου για τη Νίκη

-το 1-1 κάνει ο Αλεξίου για τον Αστέρα Ιτέας

- το 1-2 κάνει ο Τζάθας για τη Νίκη

-δοκάρι καταλήγει το πέναλτι του Σεΐτι, που από ήρωας γίνεται μοιραίος

-άουτ καταλήγει το πέναλτι του Λάιου

-το 2-2 κάνει ο Κουτσούμπας για τον Αστέρα Ιτέας

-το 2-3 κάνει ο Κραγιόπουλος

-ο Γεωργουσόπουλος στέλνει την μπάλα άουτ στο πέμπτο πέναλτι του Αστέρα και η Νίκη κερδίζει με 2-3 στη ρώσικη ρουλέτα και παίρνει την πρόκριση για τους οκτώ του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Λίβας, Αρκουμάνης (72’ Κουτσούμπας), Δρίβας (46' Γεωργουσόπουλος), Μπογκντάνι, Πανάκης, Αντωνόπουλος, Μαλισιώβας, Χαραλαμπίδης, Αλεξίου, Αντωνίου (108’ Τοπούζι), Σεΐτι.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Χ. Καρτσαμπάς, Λάιος, Κραγιόπουλος, Ζιώγας, Βέργος, Μέτσε, Αλ. Καρτσαμπάς (64' Βουρδάκης), Τζάθας, Αναστασίου, Ντόλγκι (111’ Ματθαίου)

 

Last modified onThursday, 10 May 2018 09:52