noodles volos banner

Κέρδισε την υπόθεση με τη Θήβα ο Ρήγας και μένει στη Γ' Εθνική

Θετική είναι η απόφαση της ΕΠΟ στην καταγγελία που είχε κάνει ο Ρήγας Φεραίος πριν το ματς με τη Θήβα για κακό ορισμό του, καθώς η Θήβα δε δήλωσε συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ως Κυπελλούχος Βοιωτίας και ο ΚΑΠ ορίζει πως όποιος δεν το κάνει αυτό πρέπει να χάσει στα χαρτιά τον πρώτο επόμενο επίσημο αγώνα, που ήταν φυσικά το 0-0 με τον Ρήγα. Αυτό σημαίνει ότι ο Ρήγας, στα γραφεία του οποίου έφτασε σήμερα Πέμπτη (26/4) η απόφαση της ΕΠΟ, παίρνει ακόμη δύο βαθμούς στα χαρτιά, ξεπερνά τα Σέλλανα που υποβιβάζονται και παραμένει στη Γ' Εθνική.

Φυσικά, στο στρατόπεδο του Ρήγα επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση, από την άλλη θα περιμένουν την επίσημη επικύρωση της βαθμολογίας, για να πανηγυρίσουν. Πάντως στο σκπετικό της απόφασης γίνεται λόγος για "απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος" σε ό,τι αφορά τη Θήβα, αλλά δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στο παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο κι ότι αυτός κερδίζει στα χαρτιά το ματς, γι' αυτό οι άνθρωποι του Ρήγα θα ζητήσουν ένα διευκρινιστικό έγγραφο, χωρίς να υπάρχει ανησυχία, αφού ο πρώτος επίσημος αγώνας μετά τη μη συμμετοχή της Θήβας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ήταν με τον Ρήγα Φεραίο. Έτσι το ζήτημα θεωρείται τυπικό. 

Μεταξύ άλλων στην απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναφέρεται: "Από το σύνολο των περιεχόμενων στη δικογραφία εγγράφων, μεταξύ των οποίων τα από 19.4.2018 υπομνήματα του καταγγέλλοντος και του εγκαλουμένου σωματείου, τα οποία ανέπτυξαν προφορικά, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους, αποδείχθηκαν τα ακόλουθα γεγονότα: Στο πλαίσιο διοργάνωσης της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2017/2018, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε την από 7.2.2018 Προκήρυξή της για τη ρύθμιση ζητημάτων σχετικών με τη συμμετοχή των ομάδων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και τον ορισμό των ομίλων και του συστήματος διεξαγωγής αγώνων στη συγκεκριμένη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την έγγραφη κοινοποίηση από τις Ε.Π.Σ. - Μέλη της Ε.Π.Ο των Κυπελλούχων ομάδων τους που θα συμμετείχαν στη Φάση αυτή ορίστηκε η Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, ημερομηνία έως την οποία οι μετέχουσες ομάδες θα έπρεπε να αποστείλουν το ειδικό έντυπο συμμετοχής, καθώς και τα αναλυτικά αναφερόμενα στην εν λόγω Προκήρυξη δικαιολογητικά έγγραφα. Το εγκαλούμενο σωματείο με την επωνυμία «ΑΟ ΘΗΒΑ», το οποίο ανακηρύχτηκε Κυπελλούχος ομάδα της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας 2017-2018 κατά την 1η Φάση της εν λόγω διοργάνωσης, παρά το ότι όφειλε να συνεχίσει και στη 2η Φάση της διοργάνωσης και να υποβάλει δήλωση συμμετοχής σε αυτή διά της αποστολής ειδικού εντύπου έως την 27 Μαρτίου 2018, την 23.3.2018, δήλωσε προς την ως άνω Ε.Π.Σ. την επιθυμία του να μη συμμετάσχει στη 2η Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων 2017/2018 (βλ. το υπ' αριθ.75/23.3.2018 έγγραφο προς της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας), χωρίς μάλιστα να επικαλεστεί κάποιο ιδιαίτερο λόγο για τη θέση του αυτή. Την επιθυμία του εν λόγω σωματείου η Ε.Π.Σ. Βοιωτίας γνωστοποίησε αυθημερόν στην Ε.Π.Ο διά σχετικού εγγράφου της (βλ. το υπ’ αριθ.236/23.3.2018 έγγραφο της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας προς την Ε.Π.Ο ).

Επομένως, ενόψει και των προαναφερομένων στη νομική σκέψη της παρούσας, συντρέχει λόγος εν προκειμένω για να επιβληθούν σε βάρος του εγκαλουμένου σωματείου οι προβλεπόμενες στο άρθρο 49 παρ. 2 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων ποινές, καθόσον δεν συντρέχει εν προκειμένω κάποιος λόγος άρσης της ευθύνης του. Κατ’ ακολουθίαν των ανωτέρω, το εγκαλούμενο σωματείο πρέπει να κηρυχθεί πειθαρχικά ελεγκτέο για τη μη τήρηση της προβλεπόμενης στον Κανονισμό Αγώνων του Πρωταθλήματος Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Ομάδων υποχρέωσής του και να τιμωρηθεί με α. αποκλεισμό από το Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων της περιόδου 2017-2018, β. απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος, στο οποίο δικαιούται να συμμετέχει, και γ. χρηματική ποινή ύψους διακοσίων Ευρώ (200€)".

 

 

 

 

 

Last modified onThursday, 26 April 2018 20:05