noodles volos banner

Παπαϊωάννου: Έδειξα ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού Β.

Το ότι έδειξε ότι μπορούν να υπολογίζουν σ’ αυτόν εκτιμά για την παρουσία του στη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου ο Σεραφείμ Παπαϊωάννου. Ο 21χρονος στόπερ, που φέτος έπαιξε σε έξι ματς, εκ των οποίων στα τέσσερα 90 λεπτά, παραχώρησε συνέντευξη στο Magnesiasports και εξομολογήθηκε ακόμη την επιθυμία του να αγωνιστεί στο εγγύς μέλλον σε μία μεγαλύτερη κατηγορία. Ο Βολιώτης αμυντικός πιστεύει πως θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερες ευκαιρίες βάσει της σκληρής δουλειάς που είχε κάνει. Παράλληλα, αναφέρεται στη βοήθεια που του πρόσφεραν οι πιο έμπειροι Τόσκας, Νόνης και Ρόκας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σεραφείμ Παπαϊωάννου στο Magnesiasports

Πώς κρίνεις την προσωπική σου παρουσία φέτος; Πιστεύεις ότι έχεις κάνει βήματα προόδου αγωνιστικά, βάσει των ευκαιριών που πήρες;

«Εγώ από τον εαυτό μου κι απ' όσα προσέφερα, είμαι ικανοποιημένος. Δεν πήρα, όμως, όσες ευκαιρίες θα ήθελα, αλλά τον κύριο λόγο τον έχουν πάντα οι προπονητές. Όταν έχεις  περισσότερα παιχνίδια στα πόδια σου, αποκτάς αυτοπεποίθηση, "ελευθερώνεσαι" στον αγωνιστικό χώρο. Από το καλοκαίρι, είχα αρκετή αυτοπεποίθηση. Δούλεψα πολύ ατομικά, ήμουν σωματικά, αλλά και ψυχολογικά ήμουν πανέτοιμος να προσφέρω. Είπα πως φέτος θα είναι η χρονιά μου. Από τα φιλικά ακόμα, άκουγα από τον κόσμο να με ενθαρρύνει. Πιστεύω ότι με την παρουσία μου στο γήπεδο έδειξα ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτητικές ανάγκες της ομάδας».

Ποια είναι η γνώμη σου για την πορεία της ομάδας του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν;

«Στην αρχή της χρονιάς, ήταν προφανές πως υπήρχαν προβλήματα. Στο δεύτερο μισό, όμως, η ομάδα προσπάθησε να ανακάμψει, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές βοήθησαν, όπως και η διοίκηση του Ερασιτέχνη, που συνέβαλε κι αυτή δραστικά. Σαφώς, η πορεία μας θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη, αν από το καλοκαίρι ήταν στην ομάδα οι παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο κι οι διοικούντες μας βοηθούσαν περισσότερο. Φέτος φτάσαμε μέχρι εδώ που φτάσαμε, επειδή υπήρχε καλό κλίμα στα αποδυτήρια, χωρίς μουρμούρες και γκρίνια. Η ομάδα προχώρησε και πέτυχε τον στόχο της παραμονής, επειδή εμείς οι ποδοσφαιριστές ήμασταν εντάξει μεταξύ μας κι επειδή ο Ερασιτέχνης στάθηκε κοντά μας».

Ποιος είναι ο συμπαίκτης που σε βοήθησε περισσότερο φέτος και ποιος ο προπονητής που, κατά τη γνώμη σου, σε εμπιστεύτηκε περισσότερο;

«Ήμουν πολύ κοντά με τον Τόσκα. Με βοήθησε πολύ, μου μιλούσε συνεχώς και με ενθάρρυνε. Ήμασταν πολύ κοντά αγωνιστικά κι εκτός γηπέδου. Παράλληλα, οι μεγαλύτεροι Νόνης και Ρόκας ήταν οι "οδηγοί" μου στον αγωνιστικό χώρο, ως πιο έμπειροι. Όσον αφορά τους προπονητές, θεωρώ πως αυτός που με εμπιστεύτηκε φέτος περισσότερο ήταν ο Λάκης Μπακάλης, ο οποίος μου έδωσε τις ευκαιρίες, που ήθελα».

Πιστεύεις πως ο κόσμος σε βοήθησε με τη συμπεριφορά του; Κέρδισες αρκετές φορές το χειροκρότημα φέτος.

«Ο κόσμος με βοήθησε πολύ. Μόνο καλά λόγια άκουγα από την αρχή της χρονιάς. Όλοι έλεγαν πως είμαι πολύ καλός από τα φιλικά, πολλοί συζητούσαν για το πώς θα πάω τη φετινή σεζόν, αν θα εξελιχθώ. Η άποψή του ήταν το στήριγμά μου που, σε συνδυασμό με τον ποδοσφαιρικό εγωισμό μου, με έκαναν να δουλεύω όλο και περισσότερο καθημερινά. Έβλεπα τους συμπαίκτες μου κι έλεγα, χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί τους, εξάλλου όλοι είναι φίλοι μου, ότι δεν έχω κάτι να ζηλέψω από αυτούς και πως αξίζω κι εγώ την ευκαιρία μου. Έκανα υπομονή, τελικά την πήρα και δικαίωσα και τον κόσμο του Ολυμπιακού».

Ποιο είναι το καλύτερο φετινό σου παιχνίδι, κατά τη γνώμη σου;

«Θεωρώ πως έκανα πολύ καλό ματς στο παιχνίδι με τον ΝΠΣ στη Νεάπολη, για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν με το μέρος μας. Μάλιστα, σε εκείνο το παιχνίδι, είχα ένα τράβηγμα στο πόδι, εξαιτίας της έντασης κι επειδή είχα καιρό να παίξω. Βέβαια, συνέχισα κι ήμουν καλός. Επίσης, με τον Οπούντιο εντός έδρας, έπαιξα καλά, σε ένα παιχνίδι που κερδίσαμε εύκολα. Τέλος, δεν μπορώ να ξεχάσω το φιλικό με την Καλλιθέα και τον Αιγινιακό. Εκεί πιστεύω ότι έδειξα πως είμαι εδώ και πρέπει να υπολογίζουν πάνω μου».

Τι βλέπεις τη νέα χρονιά για σένα και την ομάδα σου;

«Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ένα μεγάλο σωματείο, το οποίο δε θα πεθάνει ποτέ. Έχει πίσω του πολύ κόσμο που τον αγαπάει και πιστεύω ότι τη νέα χρονιά τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα κι ειλικρινά το εύχομαι. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει πικραθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Πραγματικά θέλω πολύ ο Ολυμπιακός Βόλου τη νέα χρονιά να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες, εκεί που θα έπρεπε να είναι. Αν βοηθήσει ο κόσμος κι οι άνθρωποι που θα πάρουν και θα τρέξουν την ομάδα, την αγαπήσουν, όλα θα πάνε καλά. Για μένα προσωπικά, εκτός από όνειρό μου είναι και στόχος μου να αγωνιστώ στο μέλλον σε ανώτερη κατηγορία. Έχω φιλοδοξίες και θα ήθελα να τις υλοποιήσω. Ο στόχος μου πιστεύω μπορεί να επιτευχθεί με σκληρή δουλειά από μέρους μου και φυσικά με την κατάλληλη καθοδήγηση».