noodles volos banner

Σε πιστοποιημένο γήπεδο για Football League αναβαθμίζεται το "Π. Μαγουλάς"

  • Με τα έργα προϋπολογισμού 250.000 ευρώ που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Στο Ράδιο Ένα 102.5 και στην εκπομπή «Καλημέρα με το Ένα» του Γιώργου Καρεκλίδη φιλοξενήθηκε ο β’ αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, Βασίλης Βενέτης, που αναφέρθηκε στην απόφαση να δοθούν 250.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα στο ιστορικό γήπεδο τη Νίκης «Παντελής Μαγουλάς» και στις αλλαγές που θα γίνουν σ’ αυτό.

Σκοπός είναι μέσα από προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ της Ερασιτεχνικής Νίκης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας να γίνουν οι επεμβάσεις που χρειάζονται, ώστε το γήπεδο να πάρει άδεια διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου μέχρι και τη Football League.

Ο κ. Βενέτης τόνισε στο Ράδιο Ένα ότι η Νίκη ως ιδιοκτήτης του γηπέδου θα κάνει τις δικές της προτάσεις και πως προτεραιότητα θα είναι η βελτίωση του αγωνιστικού χώρου με τοποθέτηση πλαστικού τάπητα και η βελτίωση της πρόσοψης του γηπέδου και της στατικότητας της κερκίδας από την οδό Μαιάνδρου, εκτιμώντας ότι ένα κονδύλι 250.000 ευρώ δε θα μπορέσει να λύσει όλα τα προβλήματα του γηπέδου κι ίσως χρειαστούν κι άλλα χρήματα. Παράλληλα, έκανε λόγο για τη σκέψη που γίνεται για γκρέμισμα της Θύρας 3, ώστε να μεγαλώσει ο αγωνιστικός χώρος. Πέραν αυτών, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εργασίες μπορούν να έχουν υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2018 με την ανάλογη φυσικά πίεση από την πλευρά της Νίκης. 

Αναλυτικά ο β’ αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης μίλησε:

Για το κονδύλι σχετικά με το «Παντελής Μαγουλάς»:

« Όσον αφορά το "Παντελής Μαγουλάς", γίνεται μία προσπάθεια εδώ κι έναν χρόνο. Ξεπεράστηκαν κάποια εμπόδια, αλλά βέβαια είμαστε ακόμα στην αρχή. Πρόκειται να γίνει μία προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και να “πέσει” ένα κονδύλιο, ύψους 250.000 ευρώ, αλλά ακόμα είμαστε στη μελέτη του τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε με αυτά τα χρήματα. Πρόθεση της Περιφέρειας είναι να γίνει ένα γήπεδο, το οποίο θα έχει άδεια λειτουργίας τουλάχιστον μέχρι τη Football League, κι εμείς προτείνουμε κι έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να δούμε τι εργασίες θα γίνουν και τι βολεύει τον σύλλογο να γίνει πρώτα, ποιες πρέπει να γίνουν άμεσα και ποιες, πιθανόν, σε δεύτερο χρόνο.

Για την έκταση δίπλα από το "Παντελής Μαγουλάς", έχει γίνει μία σύμβαση με τη ΓΑΙΑΟΣΕ για 20 χρόνια. Από 'κει και πέρα, είναι δικό μας θέμα πώς θα το εκμεταλλευτούμε και τι θα κάνουμε. Δεν περιμέναμε κάποια χρηματοδότηση γι' αυτό».

Για τον ρόλο που θα έχει η διοίκηση της Νίκης σχετικά με τις εργασίες που θα γίνουν στο γήπεδο:

«Πάντα ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων προτείνει κι είναι ο καλύτερος γνώστης για το τι πρέπει να γίνει και ποιες είναι οι ανάγκες του. Εμείς προτείνουμε και σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες θα διαμορφώσουμε την τελική μελέτη. Το έργο θα δημοπρατηθεί κανονικά και πιστεύω ότι σε πολύ σύντομο χρόνο, γιατί είναι και πρόθεση της Περιφέρειας να υλοποιηθεί άμεσα αυτό το έργο, θα έχουμε νεότερα. Βέβαια, θα προτιμούσα να μην είχε βγει καθόλου αυτή η είδηση στον αέρα, γιατί είμαστε ακόμα στη μελέτη. Βγήκε λίγο πιο γρήγορα απ' ό,τι έπρεπε».

Για τις πρώτες σκέψεις που υπάρχουν, όσον αφορά τις ανάγκες που υπάρχουν στο γήπεδο:

«Τις τελευταίες μέρες το επεξεργαζόμαστε κι είμαστε σε μία συνεννόηση. Αρχικά, πιστεύω πως πρέπει να πάμε σε μία οριστική βελτίωση του αγωνιστικού χώρου, πιθανόν να τοποθετηθεί πλαστικός τάπητας, σίγουρα θα γίνει μία αλλαγή στην πρόσοψη της Μαιάνδρου, καθώς υπάρχει χρόνια τώρα αυτή η κακή όψη του γηπέδου σε εκείνο το σημείο, πιθανό να υπάρξουν ορισμένες υποστυλώσεις στις κερκίδες που υπάρχει θέμα στατικότητας. Έχουν ήδη γίνει μελέτες πάνω σε αυτά. Πιθανό να μπουν και κάποια καρεκλάκια. Γενικά, προσπαθούμε να "χωρέσουμε" σε αυτές τις 250 χιλιάδες ό,τι εργασίες είναι πιο χρήσιμες για τον σύλλογο. Υπάρχουν χώροι, επίσης, τους οποίους θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε, όσο το δυνατόν καλύτερα. Εξάλλου, τα γραφεία μας έχουν φύγει από 'κει κι έχουν μεταφερθεί στο Πανθεσσαλικό. Επαναλαμβάνω, οι 250 χιλιάδες ευρώ δεν είναι ένα κονδύλι που θα λύσει όλα τα προβλήματα του γηπέδου. Είναι πολλά χρόνια παρατημένο κι είναι πιθανό να χρειαστούν κι άλλα χρήματα».

Για τις κερκίδες του «Παντελής Μαγουλάς»:

«Δεν είναι στην πρόθεσή μας να πέσει η σκεπαστή κερκίδα. Πιθανό να μπουν κάποιες καρέκλες εκεί. Το γήπεδο αυτό, δυστυχώς, έχει κάποιες περιορισμένες δυνατότητες. Παραδείγματος χάρη, η χωρητικότητά του δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 3.000 θεατές και δεν είναι ένα γήπεδο που μπορεί να μας καλύψει, σε περίπτωση που η ομάδα αλλάξει δύο κατηγορίες. Γενικά, όμως, είναι ένα γήπεδο που μπορεί να αξιοποιηθεί για την Ακαδημία του συλλόγου, να φιλοξενήσει την πρώτη ομάδα στη Γ' και στη Β' Εθνική, αλλά δε θα μας καλύψει στο μέλλον που, πιστεύω, πως ο σύλλογος θα μεγαλώσει.

Η Θύρα 3 δε σας κρύβω πως είναι ένα δίλημμα για εμάς, αν θα πρέπει να πέσει ή όχι. Είναι σε πολύ κακή κατάσταση, είναι και αισθητικά κακή, άσχετα από το γεγονός πως δεν εξυπηρετεί το γήπεδο πλέον. Φεύγοντας η κερκίδα, ο αγωνιστικός χώρος θα μεγαλώσει. Το γήπεδο, αυτή τη στιγμή, έχει διαστάσεις 99x65, είναι σχεδόν κοντά στις διαστάσεις που πρέπει, οι οποίες για όσους δε γνωρίζουν είναι 105x65. Ουσιαστικά, μας λείπουν πέντε μέτρα για να έχει το γήπεδο τις διαστάσεις που πρέπει».

Για το πότε θα έχει ολοκληρωθεί το πλάνο:

«Αρχικά, μας ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη να πραγματοποιηθούν οι μελέτες, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, σε διάστημα μίας εβδομάδας. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μία μεγάλη κινητοποίηση κι έρχεται παράλληλα με τις μελέτες που κάναμε, σχετικά με τον ΟΣΕ. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πρέπει να υλοποιήσουμε 2-3 πολύ μεγάλα ζητήματα για τον σύλλογο κι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα».

Για την έκταση του ΟΣΕ:

«Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τον κ. Σχίζα, τον πρόεδρο της ΓΑΙΟΣΕ. Σχεδόν έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες, οι οποίες πιστεύω πως θα παρουσιαστούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σε μία ανοικτή συγκέντρωση για τον κόσμο της Νίκης, προκειμένου να δούμε πώς οραματιζόμαστε την κατάσταση και τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε στον χώρο δίπλα από το Παντελής Μαγουλάς.

Είναι δύο κτήρια, ένα το οποίο θα γίνει χώρος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χώρος 250 τετραγωνικών μέτρων, κι υπάρχει και το μεγάλο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ που έχουμε προβλέψει να κάνουμε κάποιες άλλες χρήσεις, το οποίο είναι περίπου στα 900 τετραγωνικά. Εκεί χωράει να γίνει Κλειστό Γυμναστήριο, ξενώνες για τους αθλητές. Υπάρχουν κάποια σχέδια, τα οποία θα παρουσιαστούν πολύ σύντομα στον κόσμο».

Για το αν προσφέρεται κάποιος επενδυτής να συμβάλλει στην υλοποίηση του έργου:

«Είμαι λίγο καχύποπτος, όσον αφορά τη λέξη "επενδυτής". Στο ποδόσφαιρο θεωρώ πως υπάρχουν πολύ λίγοι επενδυτές ή μάλλον δεν υπάρχουν καθόλου τέτοιοι. Πιστεύω πως πρέπει να στηριχτούμε περισσότερο στην αγάπη μας για την ομάδα και μόνοι μας να υλοποιήσουμε κάποια πράγματα. Όπου ακούω για επενδυτές και παράγοντες στη χώρα αυτή, τα πράγματα γίνονται πολύ παρεξηγήσιμα. Είναι άλλα τα κίνητρα τέτοιων ανθρώπων».

Για το Πανθεσσαλικό:

«Έχουμε τελειώσει τις εργασίες στο Πανθεσσαλικό. Είμαστε σε συνεννόηση και γι' αυτό,. Είναι ένα τρίτο μέτωπο για εμάς. Αναμένουμε να υπογραφεί μία σύμβαση. Από τη διοίκηση του Πανθεσσαλικού έχουν αναγνωριστεί οι εργασίες στο Στάδιο από τη δική μας πλευρά και περιμένουμε να δούμε για πόσα χρόνια θα μας παραχωρηθεί το γήπεδο. Ευελπιστώ για πέντε, ας πούμε».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα αθλητικό κέντρο για τη Νίκη, στο κέντρο της πόλης:

«Μιλάμε για 26 στρέμματα στο κέντρο της πόλης. Νομίζω πως είναι ένα κέντρο που δεν υπάρχει πανελληνίως τόσο κεντρικά. Ένα χρόνο τώρα ασχολούμαστε και προγραμματίζουμε μόνο αυτό. Από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης, όλες οι ενέργειες και τα οράματά μας γυρνούν γύρω από αυτόν τον χώρο. Θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα για τον σύλλογο, πέρα από τα πρωταθλήματα και τα σχετικά, θεωρώ πως είναι αυτό που θα αλλάξει όλη την εικόνα του συλλόγου.

Μιλάμε για έναν χώρο που μπορεί να στεγάσει όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Η Νίκη έχει 1500 παιδιά. Στόχος μας είναι να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο αυτός ο αριθμός κι ο σύλλογός μας να γίνει μία κοιτίδα αθλητισμού και πολιτισμού. Ξέρετε, ο αθλητισμός παράγει πολιτισμό, έχει κοινωνικές προεκτάσεις, διαπαιδαγωγεί τα παιδιά μας, τα αποτρέπει από άλλους δρόμους κι αυτός είναι ο στόχος της Νίκης Βόλου. Η ομάδα μας δεν έχει ως αυτοσκοπό το πρωτάθλημα, όπως άλλοι σύλλογοι, παράγει έργα σε πολλά επίπεδα. Έχουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, είδατε και τα φιλικά που παίξαμε. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο, είναι ένας σύλλογος που υπάρχει και χρόνια το κάνει αυτό, όχι μόνο τώρα. Είμαστε διαφορετικοί και το έχουμε δείξει».

Για το αν η Νίκη έχει πιθανότητες να αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου:

«Αυτό δεν μπορώ να σας το πω εγώ, εκκρεμούν κάποιες δικαστικές αποφάσεις. Δεν το θεωρώ εύκολο, αλλά νομίζω πως η δικαίωση της Νίκης Βόλου θα έρθει σε βάθος χρόνου, δεν ξέρω αν θα είναι άμεσα, αλλά πιστεύω πως ο αγώνας αυτός θα δικαιωθεί. Δεν μπορώ να προδιαγράψω ούτε τι απόφαση θα βγει, ούτε πότε θα βγει, είμαστε σε αναμονή. Εκείνο, όμως, που βλέπουμε, είναι η ανταπόκριση που έχει ο κάθε σύλλογος σε αυτά που κάνει. Τα εισιτήρια που κόβει, τον κόσμο που έχει. Όλα αυτά δείχνει και την απήχηση που έχει στον κόσμο η κάθε ενέργεια».

Για το πότε περίπου ενδέχεται να υλοποιηθεί το έργο του «Παντελής Μαγουλάς»:

«Πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες, να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση, να δημοπρατηθεί το έργο με ηλεκτρονική μορφή. Νομίζω πως, αν πιέσουμε πολύ, σχετικά με τον χρόνο, το φθινόπωρο θα αναδειχθεί ο εργολάβος που θα αναλάβει το έργο και μέχρι το τέλος του 2018 πιθανό να υλοποιηθεί, αν πάνε τα πράγματα, όπως τα έχουμε στο μυαλό μας».

Για τον χλοοτάπητα που θα τοποθετηθεί στο γήπεδο:

«Πιστεύω πως πρέπει να τοποθετηθεί πλαστικός χλοοτάπητας. Πολλές φορές έχουμε δοκιμάσει να βάλουμε φυσικό χλοοτάπητα κι όλες έχει χαλάσει. Θεωρώ πως θα είναι μία οριστική λύση. Γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα έχουν άδεια ακόμα και για επίπεδο Europa League. Αν πάρει έναν χλοοτάπητα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIFA, μπορείς να παίξεις, όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι ένας τάπητας που αντέχει σε πολύ μεγάλο χρόνο καταπόνησης, ενώ στο φυσικό χλοοτάπητα, αν παίξει δύο φορές την εβδομάδα, πρέπει μετά να τον ξεκουράσεις. Ένα γήπεδο που βρίσκεται στον ιστό της πόλης, δεν μπορεί να έχει χρήση μία και δύο ωρών την εβδομάδα.  Είναι καλύτερο και για την Ακαδημία. Θα υπάρχει φυσικά κι ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, στον χώρο του ΟΣΕ, το οποίο θα εξυπηρετεί κάποιες συγκεκριμένες περιορισμένες ανάγκες, αλλά στην κύρια χρήση θα πάμε μόνο στον πλαστικό χλοοτάπητα, δεν μπορούμε να πάμε σε φυσικό χόρτο».

 

 

Last modified onTuesday, 17 April 2018 17:04