noodles volos banner

Φιλική επικράτηση του Ολυμπιακού, 4-2 τη Νίκη

Στιγμιότυπο από τη σημερινή φιλική αναμέτρηση, με πρωταγωνιστές τους Ιορδανίδη και Ρόκα Στιγμιότυπο από τη σημερινή φιλική αναμέτρηση, με πρωταγωνιστές τους Ιορδανίδη και Ρόκα

Σε φιλικό που το μήνυμα ήταν "μία πόλη, δύο ομάδες", ανάμεσα σε Νίκη και Ολυμπιακό, το οποίο διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι και κέρδισαν με σκορ 4-2. Σκόρερ για τους νικητές οι Χρήστου (23'), Καμπλιώνης (40'), Ευθυμιάδης (πεν. 78') και Διβανές (90+1'), είχε ισοφαρίσει δύο φορές η Νίκη με τους Τζιώρα (31') και Αναστασίου (62'), η οποία έχασε πέναλτι με τον Ντόλγκι στο 58', όταν το σκορ ήταν στο 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των ερυθρολεύκων επί της αιώνιας αντιπάλου της, κατά τη φετινή αγωνιστική σεζόν, σε τέσσερις αναμετρήσεις, ύστερα από μία ήττα και δύο ισοπαλίες που είχε στα δύο ματς πρωταθλήματος και το φιλικό του καλοκαιριού. 

Η διάταξη των ομάδων

Οι Στέφανος Ξηροφώτος και Φάντζιο Μπούις έδωσαν γάντια βασικού στο Μένιο Θεολόγη, Ζιώγας (αριστερά) και Παπαδήμας (δεξιά) ήταν οι ακραίοι οπισθοφύλακες, ενώ οι Χρ. Καρτσαμπάς και Κραγιόπουλος αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα των χαφ στον άξονα ήταν οι Μέτσε, Βέργος και Ιορδανίδης, με τους δύο πρώτους να έχουν κυρίως ανασταλτικό προσανατολισμό στο παιχνίδι τους και τον τελευταίο να αναλαμβάνει τον ρόλο του δημιουργού στη μεσαία γραμμή. Μπροστά από αυτόν, στην κορυφή της επίθεσης, αγωνίστηκε ο Χρήστος Τζιώρας, ανάμεσα στους Ντινιωτάκη (δεξιά) και Τζάθα (αριστερά) που έπαιξαν στις πτέρυγες.

Από την άλλη, ο Λάκης Μπακάλης παρέταξε την ομάδα του με τον Κούτσικο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Σάββα, αριστερά τον Γελαδάρη και στο κέντρο αυτής τους Νόνη και Παπαϊωάννου. Ως αμυντικοί χαφ αγωνίστηκαν οι Ρόκας και Λούγκος, με τον Διβανέ να κινείται μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στις πτέρυγες έπαιξαν οι Καμπλιώνης (αριστερά) και Δήμος Κόκας (δεξιά), με τον Χρήστου να αγωνίζεται μόνος του στην κορυφή της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Ο αγώνας

Πιο δραστήριος επιθετικά στα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος είχε τις πρώτες τρεις τελικές προσπάθειες της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, δύο σουτ του Διβανέ, στο 5' και στο 9', δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Θεολόγη, με το πρώτο να φεύγει πολύ άουτ και το δεύτερο να καταλήγει εύκολα στα χέρια του, ενώ το σουτ του Ρόκα στο 12', από τα 25 μέτρα, ήταν πιο επικίνδυνο, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το δεξί "γάμα" της εστίας της Νίκης.

Στο 17', η Νίκη είχε τη δική της καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μέτσε εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, με σκοπό να σεντράρει προς την περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα πέρασε πάνω από όλα τα σώματα, έσκασε στο έδαφος και πήρε ύψος με κατεύθυνση στα δίχτυα του Κούτσικού, με τον νεαρό πορτιέρε των ερυθρολεύκων, όμως, να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Τελικά, το γκολ, το οποίο έμοιαζε θέμα χρόνου, ήρθε στο 23' κι ήταν για τον Ολυμπιακό. Ο Δήμος Κόκας βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, με τον Χρήστου να προλαβαίνει τον Θεολόγη και να κάνει με προβολή το 1-0.

Η Νίκη, αμέσως μετά το γκολ του Ολυμπιακού, "ανέβασε στροφές" και πίεσε για την ισοφάριση, η οποία παραλίγο να έρθει ένα λεπτό αργότερα. Ο Ντινιωτάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας κοντά στη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού, από τα αριστερά, επιχείρησε τη συρτή παράλληλη σέντρα, έχασε τη φάση ο Κούτσικος, με τον επερχόμενο Τζιώρα, όμως, να μην προλαβαίνει να στείλει με προβολή την μπάλα στην κενή εστία. Στο 28', οι κυανόλευκοι είχαν νέο σουτ με τον Βέργο, από αρκετά μακρινή απόσταση, με τον Κούτσικο, όμως, να μπλοκάρει εύκολα. Η Νίκη, τελικώς, έκανε το 1-1 στο 31΄, όταν ο Λούγκος έκανε λάθος γύρισμα προς την άμυνά του, ο Τζιώρας έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Κούτσικο και πλάσαρε σωστά, φέρνοντας το ματς στα ίσια (1-1).

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει γρήγορο ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να δημιουργούν συνεχώς προϋποθέσεις για καλές στιγμές. Στο 37', το  συρτό σουτ του Καμπλιώνη, από πλευράς Ολυμπιακού, μπλόκαρε, πέφτοντας, ο Θεολόγης, ένα λεπτό αργότερα ένα σουτ του Ιορδανίδη για τη Νίκη, κατέληξε στα χέρια του Κούτσικου, ενώ με τη συμπλήρωση 40 λεπτών οι ερυθρόλευκοι πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Ο Δ. Κόκας "σέρβιρε", με όμορφη παράλληλη μπαλιά, στον ανενόχλητο Καμπλιώνη, ο οποίος από θέση εντός περιοχής, σούταρε με στόχο τη δεξιά γωνία του Θεολόγη που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-1, βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Η τελευταία τελική προσπάθεια του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 42', όταν μετά από κόρνερ του Μέτσε από τα αριστερά, ο Καρτσαμπάς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να φεύγει άουτ, δίχως να ανησυχεί ιδιαίτερα τον Κούτσικο.

Το δεύτερο μέρος

Στην αρχή της επανάληψης, η Νίκη ισοφάρισε με το τέρμα των κυανόλευκων να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Συγκεκριμένα στο 51' ο Μέτσε έκανε το μακρινό σουτ, ο Κούτσικος απομάκρυνε, με τον Τζιώρα να σπρώχνει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα, όμως, ο επιθετικός των κυανόλευκων ήταν εκτεθειμένος. Έξι λεπτά αργότερα, η Νίκη "άγγιξε" ξανά το 2-2. Ύστερα από το βολέ του Θεολόγη, η μπάλα έφτασε στο ύψος της περιοχής του Ολυμπιακού. Νόνης και Κούτσικος αδράνησαν, δίχως κανένας να πηγαίνει στην μπάλα μετγά από ασυνεννοησία, κάτοχός της έγινε ο Τζιώρας, ο οποίος την "τσίμπησε" και ανατράπηκε εντός περιοχής από τον τερματοφύλακα των ερυθρολεύκων, με τον διαιτητή Ρούσσο να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση της "εσχάτης των ποινών" ανέλαβε ο Ντόλγκι στο 58'. Ο Ουκρανός έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κούτσικου, ο οποίος είχε πέσει στην αντίθετη πλευρά, με τη φάση να τελειώνει, καθώς οι αμυντικοί του Ολυμπιακού απομάκρυναν.

Η επιθετικότητα των κυανόλευκων στο δεύτερο ημίχρονο μεταφράστηκε, τελικά, σε τέρμα στο 62'. Ο Ντινιωτάκης, από τα δεξιά, πέρασε τους Γελαδάρη και Νόνη, βρέθηκε σε θέση βολής, με τον μεσοεπιθετικό της Νίκης να προτιμά να "σερβίρει" ένα έτοιμο γκολ στον Αναστασίου, ο οποίος σε κενή εστία "έγραψε" το 2-2. Στο 65' ήρθε η πρώτη τελική προσπάθεια για τον Ολυμπιακό, με ένα σουτ του Σάββα, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Θεολόγης. Τρία λεπτά αργότερα, η Νίκη παραλίγο να βρεθεί για πρώτη φορά στο ματς μπροστά στο σκορ. Ο Ντόλγκι κινήθηκε όμορφα στον άξονα, πάσαρε στον Ντινιωτάκη δεξιά του, ο οποίος πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε δυνατά, με την μπάλα να "γλείφει" το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κούτσικου και να καταλήγει άουτ.

Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 70'. Ο Διβανές βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, εντός περιοχής από τα αριστερά, σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει σε πόδια αμυντικών και να καταλήγει στην αγκαλιά του Θεολόγη, στον οποίο έγινε επιθετικό φάουλ από τον Χρήστου που προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά. Στο 73', η Νίκη απάντησε με ένα σουτ του Βουρδάκη, από το ύψος της μικρής περιοχής του Ολυμπιακού, το οποίο κόντραρε σε πόδια αμυντικών και κατέληξε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, οι κυανόλευκοι έχασαν νέα καλή ευκαιρία για τρίτο γκολ. Ο Ντινιωτάκης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αναστασίου πήρε την κεφαλιά, με τον Κούτσικο να μπλοκάρει εντυπωσιακά.

Στο 77' ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, ύστερα από ανατροπή του Κραγιόπουλου πάνω στον Χρήστου, ο οποίος κινήθηκε πανέμορφα μέσα στην περιοχή της Νίκης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ευθυμιάδης, ο οποίος νίκησε τον Θεολόγη, παρά το γεγονός πως ο πορτιέρε της Νίκης έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία, κάνοντας το 3-2. Η Νίκη θέλησε να απαντήσει δύο λεπτά αργότερα, με το αριστερό σουτ του Βουρδάκη, ύστερα από την πάσα του Αλέξανδρου Καρτσαμπά, το οποίο, όμως, μπλόκαρε χαμηλά ο Κούτσικος. Αμέσως μετά, ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση, με το σουτ του Καμπλιώνη, αμέσως μόλις "πάτησε" περιοχή, να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, δίχως κάποια αξιόλογη φάση μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ολυμπιακός πέτυχε και τέταρτο γκολ. Ο Ευθυμιάδης σούταρε δυνατά, ο Θεολόγης απέκρουσε προς στιγμήν, ο μεσοεπιθετικός των ερυθρολεύκων πήρε ξανά το "ριμπάουντ", από πλάγια θέση, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Διβανέ ανενόχλητος με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Θεολόγη για το 4-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Να σημειωθεί ότι ο κόσμος στα δύο πέταλα που ήταν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων δεν ήταν πολύς, αλλά η προπώληση των εισιτηρίων, με σκοπό την ενίσχυση του Γηροκομείου πήγε καλά. 

Νίκη Βόλου (Μπούις-Ξηροφώτος): Θεολόγης, Ζιώγας (50' Λάιος), Παπαδήμας, Κραγιόπουλος, Βέργος, Τζάθας (46' Αλ. Καρτσαμπάς), Μέτσε (69' Βουρδάκης), Καρτσαμπάς Χρ. (46' Κοντοές), Ιορδανίδης (46' Ντόλγκι), Ντινιωτάκης, Τζιώρας (59' λ.τρ. Αναστασίου)

Ολυμπιακός Βόλου (Μπακάλης): Κούτσικος, Σάββας (70' Αγγελής), Γελαδάρης, Νόνης (75' Ζάχος), Παπαϊωάννου, Ρόκας (52' Τόσκας), Λούγκος (46' Ευθυμιάδης), Διβανές, Χρήστου (85' Μπέικος), Καμπλιώνης, Κόκας Δ. (80' Πατσής)

Last modified onMonday, 16 April 2018 19:49