Logo
Print this page

Ιμεράι-Πρόγκνι: Ξεκίνησε ήδη ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά

Το γεγονός πως η Νίκη Βόλου έχει ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό της για την επόμενη αγωνιστική σεζόν με το τεχνικό τιμ και τη διοίκηση της ομάδας να συνεργάζονται αρμονικά, γνωστοποίησαν, μέσω κοινής συνέντευξής τους στην εκπομπή «Ισορροπίες» του BlueheartFM 105,1 ο α' αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του συλλόγου, Νίκος Ιμεράι κι ο γενικός αρχηγός των κυανόλευκων, Παντελής Πρόγκνι.

απόδοση δηλώσεων: Magnesiasports

Αρχικά, ο Νίκος Ιμεράι περιέγραψε με λίγα λόγια την πορεία του στη Νίκη, μέχρι στιγμής, αναφέροντας: «Είμαι τρία χρόνια στη Νίκη, τα δύο ασχολούμαι πιο ενεργά. Έχω και τα δύο παιδιά μου στις ακαδημίες της ομάδας, ο γιος μου παίζει στις Ακαδημίες του ποδοσφαίρου και το κορίτσι στο μπάσκετ. Είμαι Νίκη».

Για τον λόγο που ενεπλάκη στα διοικητικά της ομάδας και τους μελλοντικούς του στόχους τόνισε:

«Εγώ στην ομάδα αυτή δεν μπήκα να κερδίσω, μπήκα να βοηθήσω. Άλλωστε, το έχω δείξει κιόλας. Μπορείτε να ρωτήσετε τους ανθρώπους που συνεργάζομαι αν έστω και μία φορά έχω ασχοληθεί ή ρωτήσει για το πόσα εισιτήρια πουλήσαμε ή κάτι τέτοιο. Ούτε ρώτησα, ούτε ήξερα, ούτε ήθελα να μάθω. Προσπαθώ να βοηθήσω, κι όχι να κερδίσω. Είμαι ένας Νικιώτης και θέλω αυτήν την ομάδα να τη δω όσο γίνεται πιο ψηλά. Αυτός είναι ο σκοπός μου».

Για το αν ο τρόπος που λειτουργεί με την ομάδα ταυτίζεται και με τη διαχείριση της επιχείρησής του:

«Στην ουσία, όλες οι δουλειές, όταν διοικούνται καλά, έχουν αποτέλεσμα. Αυτό ξέρω εγώ. Όλες οι δουλειές πρέπει να έχουν κάποια γραμμή, κάποια τακτική, στρατηγική. Μία επιχείρηση πρέπει να τη διαχειρίζεσαι καλά, να απλώνεις τα πόδια σου, μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα».

Για το αν θα μπορούσε να «τρέξει» μόνος του τη Νίκη στη Football League:

«Είχαμε πει από την αρχή ότι έχουμε τις δυνατότητες αυτήν την ομάδα να την τρέξουμε και θα την τρέξουμε. Κανένας, όμως, δεν μπορεί μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε. Όσο οι Νικιώτες μαζεύονται, στηρίζουν και βοηθούν την ομάδα, όλοι μαζί έχουμε δύναμη. Πρέπει επιτέλους να συσπειρωθούμε όλοι οι Νικιώτες μαζί. Ένας μόνος του τι να κάνει; Άντε, να την "τρέξω" την ομάδα ένα χρόνο μόνος μου. Μετά; Δεν μπορώ παραπάνω μόνος μου, δεν μπορεί κανένας, εδώ που τα λέμε. Με τον κόσμο της Νίκης κοντά, όμως, η επιτυχία είναι σίγουρη. Καμία άλλη ομάδα στη Γ' Εθνική δεν μπορεί να μαζέψει τον κόσμο που μαζεύουμε εμείς».

Για τη φετινή σεζόν, σε αγωνιστικό επίπεδο:

«Φέτος, δε θα μπορούσαμε να πάμε παραπάνω. Τα πράγματα ήταν προμελετημένα. Εμείς τον πρωτοπόρο δε θα τον φτάναμε με τίποτα. Αποδείξαμε, όμως, πως είμαστε μία καλή, δυνατή ομάδα και τρεις φορές την πρώτη ομάδα της βάλαμε δύσκολα και την κερδίσαμε δύο φορές. Ήμασταν οι μόνοι που την κερδίσαμε».

Για την επόμενη χρονιά:

«Είναι στο μυαλό μας να διατηρηθεί ο "κορμός", αυτό είναι και δουλειά των προπονητών, αλλά σίγουρα θα προσθέσουμε στο δυναμικό μας 5-6 ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Η εντολή η δική μας στους προπονητές είναι από τώρα να ξεκινήσουν τις επαφές με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, σε περίπτωση που κάποιοι παίκτες που έχουμε τώρα αποχωρήσουν, γιατί ίσως δεν κάνουν για εμάς, να συμπληρώσουν το ρόστερ.

Τα παιδιά φέτος αδίκησαν τον εαυτό τους, αδίκησαν κι εμάς ως διοίκηση. Έδειξαν όμως και τσαγανό, δύναμη. Απλά, κάποια εύκολα παιχνίδια δεν τα πήραν στα σοβαρά, δεν πήραμε τα αποτελέσματα, απέναντι σε ομάδες που για μένα ήταν πολύ υποδεέστερες από εμάς».

Για την ανακοίνωση του ΝΠΣ, μέσα στην οποία οι διοικούντες της Νίκης χαρακτηρίζονται ως ανύπαρκτοι:

«Εγώ έχω να πω πως αν είμαστε ανύπαρκτοι ή δεν είμαστε, το έδειξε το αποτέλεσμα. Μπήκαμε στη διοίκηση ως πρωτάρηδες και το αποτέλεσμα νομίζω πως ήταν πολύ καλό και θεωρητικά η ομάδα μας είναι πρωταθλήτρια στον όμιλο αυτόν στον δεύτερο γύρο. Δέχτηκε τα λιγότερα γκολ κι έκανε μόνο μία ήττα. Αυτό τα λέει όλα. Φαίνεται ότι δεν είμαστε ανύπαρκτοι. Αυτοί που λένε αυτά τα πράγματα, μπορεί να είναι πικραμένοι από πολλά, δε θα ασχοληθώ παραπάνω. Αν είμαστε ανύπαρκτοι ή όχι, το ξέρει ο κόσμος της Νίκης και γενικά η κοινωνία του Βόλου. Αυτοί που τα λένε αυτά, να βγουν να τα πουν επώνυμα».

Στη ροή της συζήτησης, ο Νίκος Ιμεράι έδωσε και την είδηση πως τα εισιτήρια που είχαν διατεθεί προς προπώληση για τον φιλικό αγώνα της Κυριακής, ανάμεσα σε Νίκη κι Ολυμπιακό, εξαντλήθηκαν, λέγοντας:

«Είχα επικοινωνία με κάποιον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού Βόλου κι έχουν φύγει, πράγματι, όλα τα εισιτήρια που είχαμε διαθέσει. Πάμε να τυπώσουμε άλλα».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Παντελής Πρόγκνι, ο οποίος επίσης μίλησε για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν, λέγοντας τα εξής:

«Η δουλειά για του χρόνου ξεκινά από τώρα. Οι προπονητές έχουν δώσει την έκθεση με τα ονόματα και τις θέσεις που θέλουν, όσον αφορά την ενίσχυση, κι είμαστε συνεχώς με επαφές με καινούριους παίκτες που θα κάνουν νέο ξεκίνημα μ' εμάς. Τα ονόματα δεν μπορώ να τα αποκαλύψω. Πραγματικά, τους θέλουμε πάρα πολύ στην ομάδα, θα κάνουν τη διαφορά, είναι παίκτες που θα προσφέρουν στην ομάδα. Ο σχεδιασμός, φυσικά, δεν είναι μόνο οι μεταγραφές. Σχεδιάζουμε και την ακαδημία, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς. Θα επιδιώξουμε, όταν ένας παίκτης θα έρθει από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα, να ενταχθεί κατευθείαν και να ενσωματωθεί γρήγορα. Η ακαδημία θα κάνει την ίδια προπόνηση, θα μάθει τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού, τον ίδιο τρόπο ανάπτυξης. Είναι ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός που θα κάνουμε, ο οποίος ελπίζουμε πως θα αποδώσει όσον αφορά τη λειτουργία της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση, η οποία μας έδωσε το "ΟΚ", σε όλα αυτά που ζητήσαμε και σχεδιάσαμε με το προπονητικό τιμ».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου την Κυριακή και τις επόμενες φιλικές αναμετρήσεις που έρχονται:

«Έχουμε το φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου την Κυριακή, ένα σημαντικό παιχνίδι για όλο τον κόσμο του Βόλου. Μία γιορτινή ημέρα, θα έλεγα, στην οποία θα αγωνιστούν κι οι μικροί αθλητές, θα νιώσουν τον παλμό ενός ντέρμπι, τι θα πει ομάδα, τι θα πει κόσμος. Ο σκοπός μας είναι σημαντικός, καθώς θα βοηθήσουμε το Γηροκομείο. Πάντα, ως Νίκη, βοηθάμε και θα είμαστε κοντά στον κόσμο, όσο μπορούμε. Θα είναι μία γιορτινή μέρα. Βέβαια, δε θα σταματήσει η αντιπαλότητα που έχουμε με τον Ολυμπιακό Βόλου, σίγουρα θέλουμε να τον κερδίζουμε πάντα, αλλά για το καλό της πόλης και του κόσμου της, η Νίκη Βόλου κάνει πέρα οποιαδήποτε κόντρα κι αντιπαλότητα υπάρχει. Εξάλλου, η Νίκη θέλει τον υγιή ανταγωνισμό. Από 'κει και πέρα, έχουμε σχεδιάσει κι άλλα φιλικά, όχι μόνο με ομάδες της κατηγορίας μας, αλλά και με ομάδες της Football League. Είμαστε σε συνεχείς επαφές με ομάδες του εξωτερικού, προσπαθούμε να φέρουμε στο Βόλο ομάδες που ίσως δεν έχουν ξαναέρθει στην Ελλάδα, σε επίπεδο αγωνιστικό. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε τους ποδοσφαιριστές μας συνεχώς σε εγρήγορση, να μην χαμηλώσουν ταχύτητα. Οι προπονήσεις συνεχίζονται, έχουμε από κοντά τους ποδοσφαιριστές μας και προχωράμε».

Τέλος, ο Νίκος Ιμεράι πήρε πάλι τον λόγο και μίλησε για τις πρόωρες επαφές με ποδοσφαιριστές, αναφέροντας:

«Είναι αλήθεια πως έχουν υπάρξει κάποιες επαφές. Οι υπεύθυνοι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν το ελεύθερο, από πλευράς διοίκησης, να προσεγγίσουν κάποιους ποδοσφαιριστές. Έχουμε επιλέξει κάποιους παίκτες που πιστεύω ότι 100% θα έρθουν στην ομάδα. Φυσικά, δεν μπορούμε να πούμε ονόματα. Η εικόνα της Νίκης έχει αλλάξει τελείως. Ήδη με έχουν πάρει προσωπικά τηλέφωνο περίπου 20 ποδοσφαιριστές απ' όλη την Ελλάδα και θέλουν να έρθουν στη Νίκη. Αυτό που ίσχυε μέχρι πέρσι στη Νίκη, που με το ζόρι ερχόταν ο παίκτης στο Βόλο, έχει αλλάξει. Τώρα όλοι θέλουν να έρθουν στη Νίκη, να φύγουν από τα χωριά που παίζουν και να αναδειχθούν και να γίνουν επαγγελματίες, μέσω της ομάδας μας. Όλοι βλέπουν πως η ομάδα οργανώθηκε κι έγινε πραγματικά Νίκη».

 

 

Last modified onFriday, 13 April 2018 17:36
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]