noodles volos banner

Πάνος: Να ξεφύγουν κάποιοι από τον εγωκεντρισμό και το μίσος τους

Για την αρνητική στάση του Δήμου Βόλου, σχετικά με την οικονομική συνεισφορά του στο Γηροκομείο, μέσω της αγοράς εισιτηρίων για το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τον Ολυμπιακό Βόλου μίλησε ο πρόεδρος του ιδρύματος, Παύλος Πάνος, στην εκπομπή "Clasico" του "Βόλος 986". Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάποιοι πρέπει να ξεφύγουν από τον εγωκεντρισμό και το μίσος τους. Ο κ. Πάνος ρωτήθηκε για τη στάση της Δημοτικής αρχής προς το Γηροκομείο και απάντησε:  

απομαγνητοφώνηση: magnesiasports

«Πότε ήταν θετική, για να είναι και τώρα; Πάντα η στάση του Δήμου ήταν αρνητική. Δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει. Το Γηροκομείο Βόλου είναι ένα ίδρυμα που τα τελευταία τέσσερα χρόνια λέγαμε όλοι πως θα κλείσει και θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Δόξα τω Θεώ, το ίδρυμα έχει την ανάγκη όλων των ανθρώπων, δεν έχει την ανάγκη μόνο κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων. Χρειάζεται τη στήριξη όλου του κόσμου, όλου του Βόλου, όλων των πολιτών. Δεν έχει την ανάγκη 2-3 μεμονωμένων ατόμων που παίρνουν απόφαση για κάποια πράγματα. Έχει την ανάγκη όλων των δημοτών. Το έχουν αποδείξει, λοιπόν, οι Βολιώτες ότι είναι εκεί και στηρίζουν και μάλιστα μας παρότρυναν να γίνει αυτό το φιλικό, δεν το ζητήσαμε εμείς. Καταλαβαίνετε τι δείχνει αυτό. Δείχνει την αγάπη, το μεράκι, την κατανόηση και τον σεβασμό προς τη διοίκηση που επιτελεί αυτό το έργο τέσσερα χρόνια τώρα.

Δεν έχει σημασία "να ευλογήσουμε τα γένια μας". Έχει σημασία να ξυπνήσουν κάποιοι και να φύγουν από το στενό τους μυαλό, τον εγωκεντρισμό τους και το μίσος τους για κάποια πράγματα. Ο Ολυμπιακός κι η Νίκη Βόλου έχουν μία συγκεκριμένη ιστορία. Πρέπει να το σεβαστούν όλοι, να σκύψουν το κεφάλι και ο λόγος που γίνεται αυτό το φιλικό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί εκεί μέσα υπάρχουν 128 ηλικιωμένοι και 55 εργαζόμενοι που δε χάσανε τη δουλειά τους. Εκεί να σταθούν οι υπεύθυνοι κι οι ιθύνοντες και να μπορέσουν να κάνουν βήματα προς το καλύτερο για όλα τα ιδρύματα κι όχι μεμονωμένα για κάποια. Να σας πάω πίσω στα Χριστούγεννα που δε συμπεριληφθήκαμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα ευαγή ιδρύματα της περιοχής και δεν πήραμε ούτε ευρώ.

Παρόλ’ αυτά, σας είπα, το Γηροκομείο δεν περιμένει τη βοήθεια κάποιων λίγων ανθρώπων και από τις δύο πλευρές, για να βοηθήσουν. Περιμένει όλον τον Βόλο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις δύο ομάδες, η στήριξή τους είναι πάρα πολύ μεγάλη και δείχνει την ένωση των ανθρώπων και τη μία γροθιά, τη μία αγκαλιά που λέγαμε ότι θέλουμε να γίνουμε για το Γηροκομείο. Δεν έγινε τυχαία όλο αυτό το έργο και δεν το κάναμε εμείς. Το έκανε ο κόσμος. Αυτό θέλαμε να αναδείξουμε, αυτό κατορθώσαμε και γι' αυτό βοήθησε όλος ο κόσμος και η Νίκη Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου και τους ευχαριστώ πολύ.

Το ίδρυμα δεν ανήκει σε κανένα πρόσωπο. Ανήκει στην κοινωνία του Βόλου κι όποιος έχει προσωπικό πρόβλημα με μένα, μπορεί να το λύσει μόνος του. Ας φύγουν, γιατί είναι "λίγοι". Και σε αριθμό, και σε οντότητα είναι λίγοι. Ας φύγουν, λοιπόν, από αυτήν τη μικροπρέπεια κι ας ξυπνήσουν. Ας δουν τα ιδρύματα και το έργο που γίνεται. Εμείς έχουμε ανοικτή την πόρτα και στον Δήμο και στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ και σε όλους να έρθουν να μας επισκεφθούν και να αλλάξουμε σελίδα και μυαλό. Είναι ίδρυμα της πόλης. Καλή επιτυχία σε όλους στον αγώνα, να πάνε όλα καλά και να είμαστε όλοι μονιασμένοι. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα».