noodles volos banner

Συγκινημένοι στις δηλώσεις τους Κουτσοκώστας και Τσομπανόπουλος

Ο Γιάννης Φασουράκης τιμά τον Κώστα Κουτσοκώστα Ο Γιάννης Φασουράκης τιμά τον Κώστα Κουτσοκώστα

Δηλώσεις, στο πλαίσιο της φιλικής αναμέτρησης, ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τους Παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της, εκαναν οι Κυριάκος Κοκκινάκης, Θωμάς Τσομπανόπουλος, Κώστας Κουτσοκώστας και Στέργιος Φάτσης. Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Κώστας Κουτσοκώστας, που αναφέρθηκε στο σοβαρό ατύχημα που είχε, ενώ κι ο Θωμάς Τσομπανόπουλος θυμήθηκε με μεγάλη νοσταλγία την εποχή που αυτός ήταν ποδοσφαιριστής.

Αρχικά, ο Κυριάκος Κοκκινάκης τόνισε:

«Εύχομαι αυτό το παιχνίδι να καθιερωθεί κάθε χρόνο και να γίνει θεσμός. Νομίζω ότι θα το ευχαριστηθούμε κι εμείς, γιατί γίνεται, για να τιμήσουμε και κάποιους ανθρώπους που έχουν προσφέρει αρκετά στη Νίκη και κάθε χρόνο πιστεύω να το κάνουμε κι αυτό, να τιμούμε συνέχεια διαφορετικούς ανθρώπους. Έχουμε και μία κουβέντα με τη διοίκηση να τιμούμε κι ανθρώπους που έχουν τιμήσει την ομάδα, μετά το τέλος κάθε αγώνα ή στο ημίχρονο, θα δούμε πώς. Έχουμε πάρει γραφεία εδώ, στο Πανθεσσαλικό, σαν παλαίμαχοι και όλα προχωρούν αρκετά καλά και για τη Νίκη και για τους Παλαίμαχους. Υπάρχει μία καλή οργάνωση και νομίζω ότι θα προχωρήσουμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον».

Στη συνέχεια, μίλησε για τα τιμώμενα πρόσωπα της ημέρας, αναφέροντας:

«Ο Θωμάς Τσομπανόπουλος είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει στη Νίκη και ως ποδοσφαιριστής, αλλά και στην ακαδημία της ομάδας. Ήταν αρκετά χρόνια σε αυτές, από την αρχή τους ακόμα, κι έχει προσφέρει πάρα πολλά, έχει βγάλει παίκτες, όπως ο Αργύρης, ο Ζέρης, ο Τζανετόπουλος, όλοι αυτοί έχουν περάσει από τα χέρια του. Τιμούμε την προσφορά του και το ήθος του, γιατί είναι κι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Ο Κώστας Κουτσοκώστας είχε πρόσφατα έναν τραυματισμό από ένα τροχαίο, το οποίο παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή κι είναι κι αυτός ένα μεγάλο κομμάτι στην ιστορία της Νίκης, έπαιξε πολλά χρόνια μέχρι τα 50 του. Έχει προσφέρει κι αυτός πάρα πολλά και μιλάμε, επίσης, για έναν πολύ καλό άνθρωπο, πρώτα απ' όλα».

Θ. Τσομπανόπουλος: Το ποδόσφαιρο , όταν έπαιζα, ήταν πιο αγνό

Ευχαριστήριες δηλώσεις προς τη Νίκη και τους Παλαιμάχους της έκανε ο Θωμάς Τσομπανόπουλος. Αναλυτικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Νίκη και τους Παλαίμαχους για την τιμή που μου έκαναν. Με τον τρόπο αυτό και τις εκδηλώσεις που κάνουν ανανεώνουν κι αναβαθμίζουν τον σύλλογο, γιατί για κάποιο διάστημα ήμασταν αδρανείς. Τώρα, με τις εκδηλώσεις αυτές ζωντανεύουν τη Νίκη και τους Παλαίμαχους. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο, ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους».

Για την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην ομάδα:

«Εγώ ξεκίνησα ως δεξί μπακ και μετά απέκτησα μία εμπειρία, από τα παιχνίδια που έπαιξα, κι αγωνίστηκα κι ως λίμπερο. Συνήθως, λίμπερο έπαιζαν οι πιο έμπειροι. Έπαιξα και τερματοφύλακας για ένα διάστημα, όταν ξεκινήσαμε μία σεζόν στη Β' Εθνική. Έπαιξα πέντε παιχνίδια ως τερματοφύλακας, στο πρώτο μου με τη Χαλκίδα, μάλιστα, έπιασα κι ένα πέναλτι. Το θέμα είναι ότι το ποδόσφαιρο τότε ήταν πιο αγνό, παίζαμε για τη φανέλα, ήμασταν όλοι από τη Νέα Ιωνία. Έπαιξα περίπου 15 χρόνια στην ομάδα, από το '65 μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '70. Δε θυμάμαι κι ακριβώς, έχω μεγαλώσει. Είχαμε παιδιά με ήθος, διαφορετικό το ποδόσφαιρο τότε, πιο ηθικό κι αθώο. Υπήρχε η εκκλησία κι η Νίκη, τίποτα άλλο».

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Κώστας Κουτσοκώστας

Ιδιαίτερα συγκινημένος και συναισθηματικά φορτισμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Κώστας Κουτσοκώστας, αναφερόμενος και στο σοβαρό ατύχημα που είχε και παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή. Αναλυτικά: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ που με θυμήθηκαν. Ήταν μεγάλη μου τιμή κι αυτό που θέλω να ευχηθώ είναι χρόνια πολλά σε όλους, καλή Ανάσταση και στην ομάδα μας τη Νίκη, πάντα νίκες».

Για την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία:

«Εγώ έπαιξα στη Νίκη από το 1966 μέχρι το 1973, έφυγα για τον Ολυμπιακό και ξαναγύρισα πάλι το 1978, αν θυμάμαι καλά. Μετά το ατύχημα που έπαθα, δε θυμάμαι και πολλά. Μετά, στα ερασιτεχνικά σωματεία, συνέχισα ως προπονητής κι ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής».

Για τη συγκίνησή του, κατά την ώρα της βράβευσης:

«Ήταν πραγματικά συγκινητικό, γιατί η αλήθεια είναι ότι πέρασα μία πολύ δύσκολη φάση στη ζωή μου, με το ατύχημα που είχα. Βρισκόμουν για πολύ καιρό στην εντατική, δεν ήξερα πού ήμουν, δεν ήξερα τι μου συνέβη. Σε μία συνέντευξη, μάλιστα, νόμιζα πως είχα τρακάρει στη Λάρισα, ενώ είχα τρακάρει στον Βόλο και μ' είχαν σώσει οι γιατροί της πόλης και δεν το γνώριζα. Να τους πω ένα ευχαριστώ. Με την ευκαιρία, κιόλας, να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα συγνώμη που τους ξέχασα. Από 'κει και πέρα, γίνονται και θαύματα. Ήμουν δύο μήνες σε κώμα, στη συνέχεια ήμουν ακόμα δύο μήνες μέσα στη μονάδα κι ακόμα δύο μήνες στο κέντρο αποκατάστασης. Μετά, βγήκα και ξεκίνησα γυμναστική. Έχουμε ακόμα κάποια χειρουργεία μπροστά μας».

Για τη θέση στην οποία αγωνιζόταν:

Φάτσης: Να γίνει το φιλικό θεσμός

«Έπαιζα έξω αριστερά και σέντερ φορ. Κυρίως έξω αριστερά, αλλά χρησιμοποιήθηκα και πολύ ως σέντερ φορ, γιατί ήμουν πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Κέρδιζα τις κεφαλιές».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιος Φάτσης, ο οποίος παρευρέθη στο φιλικό, ανέφερε:

«Το να βλέπεις στο γήπεδο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Νίκης είναι ό,τι καλύτερο, πιστεύω. Είναι ένα φιλικό που μπορεί να γίνει θεσμός κάθε Μεγάλη Παρασκευή, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να μπορούν να έρχονται άνθρωποι που έπαιξαν στο παρελθόν στην ομάδα μας. Σε ό,τι αφορά τις άγιες μέρες, να ευχηθούμε σε όλους υγεία, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα».

11kokkinakistsoba

Ο Κυριάκος Κοκκινάκης με τον Θωμά Τσομπανόπουλο

11vatamidistsoba

Ο Τάκης Βαταμίδης βράβευσε τον Θωμά Τσομπανόπουλο

 

Last modified onFriday, 06 April 2018 16:11