noodles volos banner

Ισόπαλοι στη Νεάπολη ΝΠΣ-ΓΣ Αλμυρού με 2-2

Ο Φλίγκος καταδιώκεται από τον Δημόπουλο στο ματς της Νεάπολης Ο Φλίγκος καταδιώκεται από τον Δημόπουλο στο ματς της Νεάπολης

Ισόπαλοι με 2-2 αναδείχθηκαν στη Νεάπολη ΝΠΣ Βόλος και Γ.Σ. Αλμυρού, με τους Τζελίδη και Φλίγκο να σημειώνουν από δύο γκολ. Αυτή ήταν η δεύτερη απώλεια για την ομάδα του Φεράντο στην έδρα της, ενώ η ομάδα του Κώστα Σταματίου βρέθηκε κοντά στο διπλό, αλλά ισοφαρίστηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Γ.Σ. Αλμυρού παρατάχθηκε με τους Χολέβα και Κόκκα στο κέντρο της άμυνας και τον Στουρνάρα δεξί μπακ, που έπαιξε μετά από καιρό στην κλασική του θέση, ενώ ο Μπαρούτας ήταν στο απέναντι άκρο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Αλεξανδρής, Σαββίδης και Κιπτίου, με τον τελευταίο σε πιο επιθετικό ρόλο, ενώ Σκοπελίτης και Κοντοβάς ήταν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Φλίγκος στην κορυφή της επίθεσης. Όταν ο Γκατζούλης με την έναρξη του δεύτερου μέρους πήρε τη θέση του Κόκκα, ο νεοεισελθών πήγε δίπλα στον Σαββίδη, ο Αλεξανδρής πέρασε ως δεξιός μπακ και ο Στουρνάρας μετατέθηκε στο κέντρο της άμυνας.

Στο 14’ ο Μελισσόπουλος από κάθετη του Κολλά βγήκε σε θέση μέσα αριστερά της περιοχής δεξιά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στο πλασέ του. Τρία λεπτά αργότερα (17’) έγινε το 0-1 από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φλίγκου, που έδωσε ύψος και φάλτσο στην μπάλα, η οποία κατέληξε στη δεξιά γωνία του Μπουργάνη.

Στο 27’ το σουτ του Αλεξανδρή κόντραρε σε σώματα αμυνομένων στη μικρή περιοχή και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 32’ η μεγάλη διαγώνια μπαλιά του Σκοπελίτη είχε αποδέκτη τον Φλίγκο, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Μπουργάνη στο τετ-α-τετ, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε εντυπωσιακά, αποσοβώντας το 0-2. 

Έξι λεπτά αργότερα (38’) ο Σαλαμούρας έκανε μία σέντρα-σουτ που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σταυράκη, με την μπάλα να φτάνει στον Τζελίδη, που από το σημείο του πέναλτι έκανε το 1-1. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Καλαμίδας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά με αποδέκτη τον Κολλά, η κεφαλιά του οποίου έφυγε λίγο άουτ.

Στο 52’ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σκοπελίτη, για να ακολουθήσει στο 59’ νέα φάση για τον Γ.Σ. Αλμυρού, που κατέληξε σε γκολ: ο Κοντοβάς ύψωσε για τον Φλίγκο μέσα στην περιοχή, που δεν είχε καλή οπτική επαφή με το τέρμα, όντας πλάγια αριστερά, και γι’ αυτό γύρισε την μπάλα στο ύψος της περιοχής στον Σκοπελίτη, που έπιασε το σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Μπουργάνης. Η μπάλα πήγε στον Αλεξανδρή, το σουτ του οποίου έδιωξε με το χέρι ο Δημόπουλος στη γραμμή. Το πέναλτι και η κόκκινη στον στόπερ του ΝΠΣ Βόλος δόθηκαν και ο Γ.Σ. Αλμυρού είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με 1-2. Και πράγματι ο Φλίγκος ξεγέλασε τον Μπουργάνη, που έπεσε στα δεξιά και έβαλε σε θέση οδηγού και πάλι την ομάδα του.

Με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν με δέκα, δεν κατεγράφησαν φάσεις στα καρέ του Σταυράκη μέχρι το 92’, όταν και μπήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Πίτου Γκαρσία ανέλαβε να εκτελέσει κόρνερ, έδωσε πάσα στον Τζελίδη, που μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και σημαδεύοντας σωστά από πολύ πλάγια θέση στην κλειστή γωνία του Σταυράκη έκανε το τελικό 2-2, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να ακουμπά την μπάλα, αλλά να μην μπορεί να γλιτώσει το γκολ, για το οποίο φέρει ευθύνη. 

Είχε προηγηθεί στο 87’ ατομική ενέργεια και σουτ του Τσιουρή για τον Γ.Σ. Αλμυρού, που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.  

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Μπουργάνης, Καλαμίδας, Θ. Παπαδόπουλος, Δημόπουλος, Τζελίδης, Διμηνάς (80’ Πίτου Γκαρσία), Ντόσης (62’ Ουνγιαλίδης), Μηλιώτης, Κολλάς, Σαλαμούρας (78’ Μαλακασιώτης), Μελισσόπουλος

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Στουρνάρας, Χολέβας, Κόκκας (46’ Γκατζούλης), Μπαρούτας, Αλεξανδρής, Σαββίδης, Κιπτίου, Κοντοβάς (84’ Θωμαΐδης), Σκοπελίτης (75’ Τσιουρής), Φλίγκος

Νίκος Μπιντέλας

 

 

 

 

Last modified onMonday, 19 March 2018 00:34