noodles volos banner

«Δεν περίμενα στο δεύτερο σπίτι μου να ζήσω τέτοιες καταστάσεις»

Το ότι δεν περίμενε να συναντήσει το κλίμα που δημιουργήθηκε, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Μίκι Τσίρκοβιτς, προπονητής του Αμβρυσσέα Διστόμου, ενώ παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είναι με το ένα πόδι στο τοπικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

απόδοση: Magnesiasports

«Πραγματικά στεναχωριέμαι που δημιουργήθηκε ένα κλίμα, γιατί κακά τα ψέματα εγώ θεωρούσα τον Βόλο δεύτερο σπίτι μου. Δημιουργήθηκε ένα κλίμα όλη τη βδομάδα από έναν κύριο … μπούλη, που δεν τον ξέρω, νομίζω κ. μπούλης λέγεται και με αποκάλεσε θεατρίνο. Κι αυτό που άκουσα σήμερα πίσω από τον πάγκο, εγώ είμαι Σέρβος, αλλά ζω στην Ελλάδα 25 χρόνια κι εμείς οι Σέρβοι δεν είμαστε αχάριστοι.

Σέβομαι τον Ολυμπιακό Βόλου σαν μεγάλη ομάδα και είχα την τιμή να περάσω έξι μήνες εδώ (σ.σ. ως ποδοσφαιριστής). Στη Νίκη Βόλου ήμουν τεσσεράμισι χρόνια. Ποτέ δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ερχόμενος στο δεύτερο σπίτι μου, θα ζω τέτοιες καταστάσεις. Όταν λέω ότι είμαι Σέρβος, το λέω για τους κυρίους που έβριζαν την οικογένειά μου και μιλούσαν για Τουρκία. Λυπάμαι που κάποιοι τυχαίοι, ο κύριος … μπούλης και κάποιος άλλος βγήκαν και δημιούργησαν καταστάσεις».

Σ’ αυτό το σημείο υπήρξε παρέμβαση της υπεύθυνης του γραφείου Τύπου του Ολυμπιακού Βόλου, Δήμητρας Παλαιοδημοπούλου, η οποία ζήτησε να προσέχει ο τεχνικός του Αμβρυσσέα τους χαρακτηρισμούς που κάνει, γιατί μιλάει για τον ταμία του συλλόγου (σ.σ. Δημήτρης Πέγιος), ενώ ο κ. Τσίρκοβιτς απάντησε ότι δε γνωρίζει το όνομά του και συμπλήρωσε: «Με συγχωρείτε, αλλά το δικό μου όνομα είναι Τσίρκοβιτς κι όχι Τσίρκο, γιατί την οικογένειά μου την αποκάλεσαν τσίρκο όλη τη βδομάδα. Εγώ σέβομαι τον Ολυμπιακό Β. και σέβομαι και παράγοντες, όπως τον Θανάση Παπαγιάννη, αλλά και τον συνάδελφό μου, τον Λάκη Μπακάλη, που η ομάδα του πήρε μία μεγάλη νίκη σήμερα.

Ούτε ο Τσίρκοβιτς ούτε το Δίστομο ήρθε να ρίξει τον Ολυμπιακό Βόλου. Ήρθε να παίξει για την επιβίωσή του και να κερδίσει μία κατηγορία. Δε νομίζω ότι είναι κακό που θέλαμε να σώσουμε την παρτίδα. Όχι όμως να ρίξουμε τον Ολυμπιακό Βόλου. Η σημερινή ήττα ήταν μεγάλη και η ευθύνη είναι δική μου. Δε θα κρεμάσω τους ποδοσφαιριστές μου. Ζητάω μία δημόσια συγγνώμη από τη διοίκηση του Αμβρυσσέα, γιατί μάλλον με το ένα πόδι είμαστε στο τοπικό. Την ευθύνη και τον σταυρό θα τα κουβαλάω εγώ. Ζητάω συγγνώμη, γιατί δε βοήθησα με την εμπειρία που είχα ο Αμβρυσσέας να σωθεί.

Είμαι περήφανος που ήμουν έξι μήνες στον Ολυμπιακό Βόλου. Οφείλω να πω με μεγάλη μου χαρά ότι είμαι Νικιώτης, γιατί ήμουν τεσσεράμισι χρόνια στη Νίκη Βόλου και είναι τιμή που φόρεσα τη φανέλα και της Νίκης Βόλου.

Για την παρεξήγηση που έγινε και που κάποιοι άνθρωποι είπαν ότι θα προκαλέσω, εγώ δεν είμαι ούτε θεατρίνος ούτε πάω σε θέατρο. Άνθρωπος του ποδοσφαίρου είμαι κι είναι κρίμα να μου βρίζουν τη συγχωρεμένη μητέρα μου. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα και δε χρειάζεται να δημιουργήσει τέτοια κατάσταση και να αντιμετωπίσει έτσι τον Αμβρυσσέα. Δεν έχουμε κανένα παράπονο και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Δεν τα καταφέραμε και πιστεύω ότι με το ένα πόδι είμαστε στο Τοπικό»

Σε ό,τι αφορά τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Βλάχο τόνισε: «Ήρθαμε να παίξουμε ένα κομβικό παιχνίδι. Ενώ παρουσιαστήκαμε πολύ καλοί στο πρώτο τέταρτο, μετά το γκολ αποσυντονιστήκαμε και έπειτα από το 2-0 έπρεπε ν’ αλλάξουμε τα σχέδιά μας και να πιέσουμε περισσότερο. Πλέον δεν εξαρτάται από μας. Συνεχίζουμε, αλλά αυτή η ήττα μας πληγώνει. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους».