noodles volos banner

Ανατροπή παραμονής ο Ρήγας στο Μαρτίνο, 2-1 τον Οπούντιο

Ο Ρήγας μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Οπούντιο, με το γκολ του Πρέντι στο 32', αλλά με εξαιρετική εμφάνιση στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, πέτυχε την ολική ανατροπή, παίρνοντας ένα "διπλό" που τον κρατά ζωντανό στη "μάχη" που δίνει για την παραμονή του στη Γ' Εθνική. Σκόρερ για τους νικητές οι Τσιώλης (41') και Τσελεπής (78').

Το τεχνικό τιμ του Ρήγα Φεραίου επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση με τον Παπαγιάννη κάτω από την εστία του. Αριστερά οπισθοφύλακας ήταν ο Σπαθής, δεξιός ο Χατζηαθανασίου, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Κυριάκος και Γκάγκας. Αλεξίου και Χατζησταμάτης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Νασιακόπουλο (αριστερά) και Τσιώλη (δεξιά) να αγωνίζονται στις πτέρυγες. Στην επίθεση τοποθετήθηκαν ο Τζοβάρας με τον Τσελεπή, που κινούνταν περιφερειακά, δίπλα στον υψηλόσωμο φορ της ομάδας του Βελεστίνου.

Τα πρώτα λεπτά είχαν χαρακτήρα αναγνωριστικό στην αναμέτρηση, με την πρώτη καλή στιγμή για γκολ να δημιουργείται από τον Ρήγα στο 16ο λεπτό. Ο Νασιακόπουλος, από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα εντός της περιοχής του Οπούντιου, με τον Τζοβάρα να επιχειρεί απευθείας ένα σουτ, το οποίο απομάκρυνε με υπερένταση ο Ανδρούτσος. Αμέσως μετά τη μεγάλη αυτή ευκαιρία του Ρήγα για γκολ, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα "ηνία" της αναμέτρησης, έχοντας την κατοχή της μπάλας κι ελέγχοντας τον ρυθμό. Στο 25', ο Τσιώλης από τα δεξιά πραγματοποίησε μία όμορφη ατομική προσπάθεια, δοκίμασε ένα σουτ από αρκετά πλάγια θέση, με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυντικών και να απομακρύνεται, σε δεύτερο χρόνο, μακριά από τα καρέ της ομάδας του Μαρτίνου.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, ο Οπούντιος προηγήθηκε στο 32'. Ο Ντούνης πήρε την μπάλα στα πόδια του από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, με τον Πρέντι, από το ύψος της μικρής περιοχής, να "νικά" με πλασέ τον Παπαγιάννη, για το 1-0 των γηπεδούχων. Ο Ρήγας, όμως, έδειξε χαρακτήρα, δεν επηρεάστηκε από το γκολ του αντιπάλου του κι έβγαλε άμεσα αντίδραση, ισοφαρίζοντας στο 41'. Ο Τσιώλης, από τα δεξιά, εντός περιοχής, έγινε αποδέκτης της μπάλας, ύστερα από μακρινή μπαλιά, κι από πολύ δύσκολη γωνία, με πλασέ, παραβίασε την εστία του Ανδρούτσου, "γράφοντας" το 1-1. Μάλιστα, ο ενθουσιασμός των φιλοξενουμένων, αμέσως μετά την ισοφάρισή τους, λίγο έλειψε να φέρει και την ολική ανατροπή, σε διάστημα δευτερολέπτων! Συγκεκριμένα, στο 42', ο Τσιώλης, ξανά από τα δεξιά, επιχείρησε τη σέντρα, με την κεφαλιά του Τσελεπή να φεύγει λίγο άουτ, σε μία σπουδαία ευκαιρία του Ρήγα για το 1-2 που ήταν κι η τελευταία του πρώτου μέρους.

Η επανάληψη ξεκίνησε, όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Ο Ρήγας συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο πρώτα επτά λεπτά, έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να πάρει το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, στο 51' ο τερματοφύλακας του Οπούντιου, Ανδρούτσος, κέρδισε τον Τσιώλη σε τετ-α-τετ, απομακρύνοντας το πλασέ του μεσοεπιθετικού του Ρήγα με τα πόδια, ενώ ένα λεπτό αργότερα, η κεφαλιά του Τσελεπή, από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, ύστερα από όμορφη σέντρα του Νασιακόπουλου από τα αριστερά, πέρασε άουτ.

Ο Ρήγας συνέχισε να πιέζει, προκειμένου να πετύχει το πολυπόθητο γκολ της ανατροπής κι έχασε ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία με τον νεοεισελθόντα Μπόρα στο 72'. Ο μεσοαμυντικός της ομάδας του Βελεστίνου επιχείρησε ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ, με την μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ανδρούτσου, να βρίσκει στο σώμα του πορτιέρο του Οπούντιου και να φεύγει κόρνερ. Τελικά, η "λύτρωση" για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 78'. Ο Σπαθής εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τσελεπής πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και με κεφαλιά έγραψε το 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, από πλευράς Ρήγα. Το σκορ αυτό έμεινε αμετάβλητο, με τον Ρήγα να παίρνει ένα μεγάλο "διπλό" επιβίωσης στο Μαρτίνο.

Ρήγας Φεραίος (Αλεξίου-Σπαθής): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Σπαθής, Κυριάκος, Γκάγκας, Αλεξίου, Χατζησταμάτης (67' Μπόρας), Νασιακόπουλος (84' Γεωργατζής), Τσιώλης (80' Παπακώστας), Τζοβάρας, Τσελεπής (88' Ράπτης)

Ο γηπεδούχος Οπούντιος ξεκίνησε το παιχνίδι με τους: Ανδρούτσο, Αγγελόπουλο, Νικολόπουλο, Σιδέρη, Ξεζώνοτο, Μητρόπουλο, Χολέβα, Νούλα, Παπανικολάου, Πρέντι και Ντούνη.

Last modified onMonday, 12 March 2018 01:56