noodles volos banner

Κέρδισε ξανά τη Νίκη ο Αλμυρός, 1-0 με Φλίγκο

Μονομαχία Μέτσε-Αλεξανδρή από το σημερινό παιχνίδι Μονομαχία Μέτσε-Αλεξανδρή από το σημερινό παιχνίδι

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού στην έδρα του τη Νίκη Βόλου με 1-0, με σκόρερ τον Κώστα Φλίγκο στο 71' και ντούμπλαρε τις επιτυχίες του φέτος επί της μεγάλης αντιπάλου του. Έτσι κέρδισε και μαθηματικά την παραμονή, ενώ πλέον κοιτά από θέση ισχύος την κατάκτηση της 2ης θέσης, αφού είναι καλύτερος στην ισοβαθμία από την αντίπαλό του, την οποία πλέον έφτασε στους 39 βαθμούς. Από την άλλη αξίζει να σημειωθεί ότι "έσπασε" το εντυπωσιακό αήττητο σερί της Νίκης που είχε να ηττηθεί έναν ολόκληρο γύρο, από το ματς με τον Αλμυρό στο Πανθεσσαλικό με σκορ 0-1. 

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Κώστας Σταματίου παρέταξε την ομάδα του, σε σχήμα 4-2-3-1, με τον Σταυράκη κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα τον Μπαρούτα, δεξιά τον Καψιώτη και στο κέντρο της τους Κόκκα και Στουρνάρα. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Αλεξανδρής και Σαββίδης, με τον Κώστα Κιπτίου να κινείται μπροστά από αυτούς, σε ρόλο "δεκαριού". Κοντοβάς (δεξιά) και Σκοπελίτης (αριστερά) αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, με τον Κώστα Φλίγκο να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης του Αλμυρού.

Από την άλλη, οι Στέφανος Ξηροφώτος και Φάντζιο Μπούις, επίσης στο καθιερωμένο 4-2-3-1, έδωσαν γάντια βασικού στον Μένιο Θεολόγη. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Γενιτσαρίδης, αριστερός ο Λάιος και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Χρ. Καρτσαμπάς και Κραγιόπουλος. Ντόλγκι, Μέτσε και Ιορδανίδης αγωνίστηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους πρώτους δύο να έχουν κυρίως ανασταλτικά καθήκοντά, ενώ ο τρίτος εκινείτο σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά, αγωνίστηκαν ο Μπάιριτς, από τα αριστερά, κι ο Ντινιωτάκης, από τα δεξιά, με τον Χρήστο Τζιώρα να είναι η "αιχμή" της επίθεσης της Νίκης.

Κοντοβάς κι Ιορδανίδης τις μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου μέρους

Η αναμέτρηση ξεκίνησε, με τις δύο ομάδες να έχουν τη διάθεση να δημιουργήσουν και να φανούν απειλητικές. Στα πρώτα λεπτά, δεν έλειπε, επίσης, το πάθος κι ο ενθουσιασμός, με τις προσωπικές μονομαχίες να είναι αρκετές κι ιδιαίτερα δυνατές. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Αλμυρό στο 13ο λεπτό. Ο Φλίγκος έγινε αποδέκτης της μπάλας στον άξονα, "έσπασε" αριστερά του στον Κοντοβά, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, το οποίο απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Θεολόγης.

Οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να βγάλουν "καθαρές" φάσεις, μπροστά στις δύο εστίες, για αρκετή ώρα, με την επόμενη τελική προσπάθεια να ανήκει στους φιλοξενούμενους, λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο. Συγκεκριμένα, στο 28' ο Ιορδανίδης κινήθηκε όμορφα με την μπάλα στα πόδια στον άξονα, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αλμυρού και δοκίμασε ένα μακρινό σουτ που πέρασε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Άγγελου Σταυράκη. Αμέσως μετά τη φάση αυτή, η Νίκη κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε τον αντίπαλό της κι είχε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει στο 37'. Ο Ιορδανίδης βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια, στο ύψος του πέναλτι, μέσα στην περιοχή του Σταυράκη, επιχείρησε ένα επικίνδυνο σουτ, με τον πορτιέρε του ΓΣΑ να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να πραγματοποιεί μία εξαιρετική απόκρουση, διώχνοντας σε κόρνερ.

Μετά από αρκετή ώρα, ήταν σειρά του Αλμυρού να απειλήσει ξανά. Στο 41' ο Κιπτίου πάσαρε στον Σκοπελίτη, ο οποίος από αρκετά πλάγια θέση, στα αριστερά της μεγάλης περιοχής, σούταρε, με την μπάλα να παίρνει τροχιά παράλληλη με την εστία του Θεολόγη, καταλήγοντας πλάγιο.

Αυτή ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα. Αξιοσημείωτο στατιστικό του πρώτου 45λεπτου ήταν τα οκτώ κόρνερ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, τα οποία, όμως, πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Μέτριο το δεύτερο ημίχρονο, σκόραρε ο Φλίγκος

Η Νίκη, στην αρχή της επανάληψης, φάνηκε να πατά καλύτερα, έχοντας τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή κι απειλώντας πρώτη στο 58'. Ο Μέτσε εκτέλεσε ένα φάουλ που κέρδισε η ομάδα του κοντά στην μεγάλη περιοχή του Αλμυρού, ο Τζιώρας πήρε την κεφαλιά, με τον Σταυράκη να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ. Όσο περνούσαν τα λεπτά, το παιχνίδι γινόταν όλο και πιο ενδιαφέρον, με τις δύο ομάδες να έχουν τη διάθεση να απειλήσουν, αλλά να έχουν στο ενεργητικό τους πολλές ανολοκλήρωτες επιθέσεις. Πάντως, στην επόμενη τελική προσπάθεια του αγώνα, είχαμε και το γκολ για τον Αλμυρό στο 71'. Ο Κιπτίου από τα δεξιά επιχείρησε τη σέντρα με στόχο τον Φλίγκο, ο οποίος με όμορφη κεφαλιά "νίκησε" τον ανήμπορο να αντιδράσει Θεολόγη, γράφοντας το 1-0.

Όπως ήταν φυσικό, η Νίκη στη συνέχεια βγήκε μπροστά, προκειμένου να φέρει το ματς στα ίσια. Μάλιστα, το τεχνικό τιμ της Νίκης, περίπου ένα τέταρτο πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα, πέρασε τον Αναστασίου στο ματς, στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα Λάιου, κίνηση που μαρτυρούσε τους επιθετικούς προσανατολισμούς της βολιώτικης ομάδας, στα τελευταία λεπτά. Παραδόξως, όμως, η επόμενη καλή στιγμή στον αγώνα ανήκε ξανά στον Αλμυρό, στο 76'. Ο Κιπτίου εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ που κέρδισε η ομάδα του, περίπου 25-30 μέτρα μακριά από την εστία του Θεολόγη, ο πορτιέρο της Νίκης απομάκρυνε ασθενώς, με τον Σαββίδη να "παίρνει" το ριμπάουντ και να είναι έτοιμος να σκοράρει, με τη φάση να μη συνεχίζεται, καθώς ο ποδοσφαιριστής του ΓΣΑ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα "καρέ" του Σταυράκη, δίχως επιτυχία, καθώς δε δημιούργησαν κάποια μεγάλη φάση για γκολ, πέρα από ένα δυνατό σουτ του Ντινιωτάκη στις καθυστερήσεις που πέρασε άουτ. Ο Αλμυρός αμύνθηκε μαζικά, διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ του αποτέλεσμα και πήρε μία μεγάλη νίκη, μέσω της οποίας εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία κι έθεσε, παράλληλα, σοβαρή υποψηφιότητα για τη δεύτερη θέση.

Γ.Σ. Αλμυρού (Σταματίου): Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Κόκκας, Σαββίδης, Αλεξανδρής, Κιπτίου (87' Γκατζούλης), Στουρνάρας, Φλίγκος, Σκοπελίτης (70' Τσιουρής), Κοντοβάς (78' Θωμαΐδης)

Νίκη Βόλου (Ξηροφώτος-Μπούις): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης (85' Βουρδάκης), Λάιος (76' Αναστασίου), Καρτσαμπάς, Κραγιόπουλος (78' Κοντοές), Μέτσε, Ντόλγκι, Ιορδανίδης, Μπάιριτς (72' Τζάθας), Ντινιωτάκης, Τζιώρας

*Η φωτογραφία είναι του Νίκου Μπιντέλα

Last modified onMonday, 12 March 2018 11:17