noodles volos banner

Άνετο 3-0 του Ολυμπιακού Β. επί του Αμβρυσσέα

Ο Χρήστου πανηγυρίζει το πρώτο γκολ που πέτυχε Ο Χρήστου πανηγυρίζει το πρώτο γκολ που πέτυχε

Αποστολή εξετελέσθη και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο για τον Ολυμπιακό Βόλου, που πήρε με άνεση το πρώτο από τα τρία τρίποντα που θέλει στο ΕΑΚ, επικρατώντας με 3-0 του Αμβρυσσέα Διστόμου. Οι ερυθρόλευκοι απέναντι σε μία ομάδα που ήρθε στον Βόλο να παίξει ποδόσφαιρο, καθάρισαν το ματς από το πρώτο μέρος με δύο γκολ του Χρήστου στο  17’ και το 42’, ενώ το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Καμπλιώνη στο 76’.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Β. είχε τον Καραγκιολίδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα με φορά προς τα δεξιά ήταν οι Δ. Κόκας, Τόσκας, Νόνης και Γελαδάρης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής κινούνταν ως αμυντικοί μέσοι οι Λούγκος και Ρόκας, ενώ μπροστά τους ήταν ο Ευθυμιάδης, που είχε στα αριστερά του και στα δεξιά του αντίστοιχα τους Καμπλιώνη και Διβανέ, ενώ φορ ήταν ο Χρήστου.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν τετράδα στην άμυνα μπροστά από τον γκολκήπερ Παπαβασιλείου τους Μεταλλινό, Καλαγκάνη (πλάγιοι μπακ), Γιαλαμίδη και Τέλλο (στόπερ). Στο κέντρο οι Βλάχος και Βανγκέλι ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Σούκια (στον άξονα), Μανιδάκη (αριστερά) και Κωστούλα (δεξιά) να είναι πίσω από τον Βαφειάδη. Πάντως, με τον Ντος Σάντος στην ενδεκάδα ο Κωστούλας πήγε δίπλα στον Βαφειάδη, αφού ο Βραζιλιάνος έπαιξε στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Το ματς ήταν ισορροπημένο στην αρχή, με τον Αμβρυσσέα να μη δείχνει διάθεση να κλειστεί. Παρόλ’ αυτά στην πρώτη του φάση ο Ολυμπιακός Βόλου κατόρθωσε να σκοράρει με τον Χρήστου, ο οποίος πήρε την ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Καμπλιώνη από τον άξονα και με εναέρια προβολή έδωσε καμπύλη στην μπάλα κι αυτή κατέληξε με εντυπωσιακό τρόπο στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου για το 1-0. Στο 23’ ακυρώθηκε γκολ των φιλοξενούμενων για οφσάιντ, με τον Κωστούλα, που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, να είναι εκτεθειμένος μετά την κεφαλιά-πάσα του Βαφειάδη.

 1goalxristou

11goalxristou

Το γκολ του Χρήστου

Στο 25’ και το 26’ μετά από ωραίες εναλλαγές της μπάλας Ευθυμιάδης και Καμπλιώνης ολοκλήρωσαν τις επιθέσεις της ομάδας τους με σουτ εκτός περιοχής, με το πρώτο να μπλοκάρεται από τον Παπαβασιλείου και το δεύτερο να φεύγει άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τσίρκοβιτς έκανε την πρώτη αλλαγή περνώντας στον αγώνα τον δεξιό εξτρέμ Ντος Σάντος αντί του αμυντικού μέσου Βλάχου, για να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική.

Ο Ολυμπιακός Β. προσπαθούσε να πιέσει ψηλά και να κλέψει την μπάλα, ώστε να βγει γρήγορα στην επίθεση και στο 42’ ευτύχησε να πετύχει και το δεύτερο τέρμα του. Ο Ευθυμιάδης από τον άξονα έβγαλε τον Χρήστου τετ-α-τετ κι αυτός έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα, προσποιούμενος ότι θα στείλει την μπάλα αριστερά, αλλά με άψογο πλασέ την έστειλε να αναπαυθεί στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας, κάνοντας εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών το 2-0.

Να τονιστεί ότι οι γηπεδούχοι ζήτησαν στο 33’ έντονα δεύτερη κίτρινη για τον Μεταλλινό, που, ενώ είχε ήδη μία, σήκωσε ψηλά το πόδι του, τη στιγμή που ο Ρόκας είχε πάρει την κεφαλιά.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 55’ και μετά από ένα δεκάλεπτο που ο Αμβρυσσέας ήταν φυσικό να δείξει διάθεση για πίεση, χωρίς όμως να κάνει φάση, είχαμε την πρώτη μεγάλη στιγμή του δεύτερου μέρους και ανήκε στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Λούγκος πέρασε ωραία για τον Καμπλιώνη, που βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Παπαβασιλείου, ο οποίος βγήκε μακριά από την εστία του. Ο Καμπλιώνης προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ και να δώσει δίπλα του για τον Ευθυμιάδη, αλλά η μπάλα έφυγε πλάγια αριστερά. Ωστόσο, ο τελευταίος έβγαλε για τον Λούγκο, που ερχόταν με φόρα από πίσω και έπιασε το πολύ δυνατό δεξί σουτ, που αποκρούστηκε πολύ δύσκολα σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα του Αμβρυσσέα.

Στο 76’ ο Ολυμπιακός Β. κέρδισε έμμεσο μέσα στην περιοχή, αφού ο Παπαβασιλείου μπλόκαρε μετά από γύρισμα αμυντικού προς τα πίσω. Η μπάλα στρώθηκε στον Καμπλιώνη κι αυτός με δυνατό δεξί σουτ, παρά την προσπάθεια του Παπαβασιλείου που ακούμπησε, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και έκανε το 3-0.

Τελευταία φάση του αγώνα (αμέσως μετά ο Τσιτσανούδης σφύριξε τη λήξη) ήταν το αριστερό σουτ του Μέμου εντός περιοχής, που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Β.: Καραγκιολίδης, Κόκας Δ. (87’ Αγγελής), Γελαδάρης, Νόνης, Τόσκας, Λούγκος, Ρόκας (80’ Παπαϊωάννου), Διβανές, Ευθυμιάδης (80’ Μέμος), Καμπλιώνης, Χρήστου (85’ Σέττος)

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ: Παπαβασιλείου, Μεταλλινός, Καλαγκάνης (60’ Μπότσης), Γιαλαμίδης, Τέλλος (43’ Κυπραίος), Βλάχος (36’ Ντος Σάντος), Βαφειάδης, Βανγκέλι, Κωστούλας, Σούκιας (80’ Σχίζας), Μανιδάκης