noodles volos banner

Στάθης Ρόκας: «Η ψυχή και η θέληση θα κρίνει το ντέρμπι»

Η ψυχή και η θέληση είναι αυτή που κρίνει ντέρμπι, όπως αυτό που θα γίνει την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Νίκη, σύμφωνα με τον Στάθη Ρόκα. Ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης των ερυθρολεύκων μίλησε στο Magnesiasports ενόψει του βολιώτικου el clasico.Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας του να είναι όσο πιο πολύς γίνεται, ενώ τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα δώσουν το 1000%, για να πανηγυρίσουν στο τέλος όλοι μαζί.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Στάθη, με ποιο σκεπτικό πάτε στο ντέρμπι; Είναι μονόδρομος η νίκη για σας;

«Σίγουρα είναι ένα ιδιαίτερο ματς για ματς και για την πόλη. Εμείς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν κοιτάμε ποιος είναι αντίπαλος, αλλά ότι παίζουμε ένα παιχνίδι εντός έδρας και θέλουμε να πάρουμε τους τρεις πόντους, κάνοντας αυτό που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια έχει την ιδιαιτερότητά του το παιχνίδι, γιατί παίζουν οι δύο μεγάλες ομάδες της πόλης».

Ψυχολογικά σας επηρέασε η ήττα από τη Θήβα;

«Μία ήττα είναι κάτι που μας πηγαίνει πίσω. Είχαμε κάνει ένα καλό σερί μέχρι τη Θήβα. Απομονώνουμε το παιχνίδι αυτό, ήταν μία κακιά στιγμή για μας και συνεχίζουμε, βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Πιστεύεις ότι το ντέρμπι με τη Νίκη θα είναι ένα ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες;

«Από την προσωπική μου εμπειρία, γνωρίζω ότι σ’ αυτά τα ματς, είτε αυτά που έχω παίξει είτε αυτά που έχω δει, δεν παίζει ρόλο ποιος είναι καλύτερος και ποιος είναι χειρότερος, αλλά η ψυχή που θα μπει μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και η θέληση που θα έχει».

Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η μορφή του αγώνα; Ότι εσείς θα πρέπει να πάρετε περισσότερα ρίσκα και να είστε πιο επιθετικοί;

«Θέλω να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι. Σίγουρα θα έχουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο, που θα θέλουν να το διασκεδάσουν και να το χαρούν. Εμείς δε θ’ αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας με όποιον και να παίζουμε. Θα μπούμε μέσα και θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Όπως στα τελευταία παιχνίδια μπαίνουμε στο γήπεδο και δείχνουμε ότι είμαστε το αφεντικό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στον συγκεκριμένο αγώνα».

Επειδή υπάρχει και η απειλή της ένστασης και της αφαίρεσης βαθμών, αυτό γεμίζει με μεγαλύτερο άγχος την ομάδα;

«Πλέον δε νομίζω ότι μας γεμίζει άγχος, γιατί έχουμε αυτοπεποίθηση και σιγουριά στα πόδια μας. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και ξέρουμε να διεκδικούμε τους πόντους μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μόνο. Δεν μπαίνουμε σε καμία άλλη διαδικασία. Η ένσταση αφορά τη διοίκηση και μόνο. Εμείς τους πόντους τους έχουμε πάρει μέσα στο γήπεδο κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Το σενάριο ότι ο Ολυμπιακός μπορεί και να κινδυνεύσει σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την υπόθεση Κόλα πώς το αντιμετωπίζεις;

«Το αντιμετωπίζω με αρκετό χιούμορ, γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ καν ότι η ομάδα θα μπει στη διαδικασία να κινδυνεύσει. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα είτε έχουμε 30 είτε 24 πόντους. Απλά, αν γίνει αφαίρεση βαθμών, θα μας πάει λίγο πίσω».

Σε προβληματίζουν οι σημαντικές απουσίες που έχετε;

«Θα θέλαμε να είναι όλα τα παιδιά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, για να ζήσουν την ατμόσφαιρα, να ζήσουν το ντέρμπι για τα καλά από μέσα. Από κει και πέρα η ομάδα έχει ένα ρόστερ 24 παικτών και όλοι ξέρουν την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού και δε νομίζω ότι μπορούμε να λέμε ότι έχουμε απουσίες. Όλοι θέλουν να παίξουν και όλοι θα έχουν το ίδιο πάθος και την ίδια δύναμη. Οπότε δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να πούμε αν υπάρχουν απουσίες ή δεν υπάρχουν».

Όποιον άνθρωπο της ομάδας και όποιον φίλαθλο αν ρωτήσεις όλοι έχουν να πουν για την ηγετική φυσιογνωμία του Στάθη Ρόκα μέσα στο γήπεδο και έξω απ’ αυτό. Θέλω να μου μιλήσεις για τον δικό σου ρόλο στην ομάδα.

«Κατ’ αρχάς είναι μεγάλη μου τιμή να λένε οι άνθρωποι της διοίκησης και οι φίλαθλοι ότι μπορώ να προσφέρω και κάτι παραπάνω στην ομάδα, αλλά από κει και πέρα όχι ότι δε δέχομαι αυτόν τον ρόλο-τον δέχομαι και με ευχαριστεί και είναι τιμή μου μεγάλη-, αλλά αυτό που είναι να κάνω γι’ αυτήν την ομάδα, το κάνω, απλά και μόνο, επειδή το νιώθω. Δεν μπαίνω στη διαδικασία αν είμαι ηγέτης, αν θα φορέσω το περιβραχιόνιο. Δε μ’ απασχολεί καθόλου αυτό.

Εμένα με απασχολεί η ομάδα να πηγαίνει καλά, γιατί από τη στιγμή που ήρθα στον Ολυμπιακό Β. και περάσαμε κάποιες πολύ καλές και κάποιες πολύ άσχημες στιγμές, τα έχω ζήσει όλα μ’ αυτήν την ομάδα και έχω πολλά συναισθήματα γι’ αυτήν και αν δεν τα είχα, δε θα επέστρεφα σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Νομίζω ότι ο καθένας έχει να δώσει μέσα στο γήπεδο κι έξω απ’ αυτό κάποια πράγματα.

Γνωρίζοντας ποια είναι αυτή η ομάδα και το τι μέγεθος έχει, προσπαθώ να δώσω στους συμπαίκτες μου να καταλάβουν τι φανέλα φοράνε και να το περάσω στα πιο νέα παιδιά και με την εμπειρία μου, αλλά και με τα χρόνια που έχω στον Ολυμπιακό Βόλου, γιατί είμαι αρκετά χρόνια εδώ. Ασχέτως που έφυγα, είναι σα να μην έχω φύγει ποτέ. Αυτό και μόνο. Δεν μπαίνω στη διαδικασία αν δίνω κάτι παραπάνω και κάτι διαφορετικό».

Η δήλωση που είχες κάνει πέρσι το καλοκαίρι ότι θέλεις να μείνεις για πάντα στον Βόλο και δίπλα στον Ολυμπιακό ισχύει;

 «Νομίζω ότι οι πράξεις το δείχνουν. Εγώ δείχνω με τις πράξεις αν θέλω να μείνω στον Βόλο, αν αγαπάω την ομάδα κι αν θέλω να είμαι κομμάτι της. Οι καταστάσεις με έκαναν να έχω συναισθήματα γι’ αυτήν την ομάδα πέραν της ποδοσφαιρικής ιδιότητας. Με έκαναν να γίνω οπαδός αυτής της ομάδας, όχι φίλαθλος. Είναι διαφορετικό. Επομένως, όποτε χρειάζεται, είμαι δίπλα της είτε ως παίκτης είτε ως οπαδός».

Το ντέρμπι θα γίνει με φιλάθλους και των δύο ομάδων, όπως όλα δείχνουν. Αυτό πώς το σχολιάζεις;

«Αυτό θα είναι πολύ θετικό. Εμείς περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει με τη φωνή του και την υποστήριξή του. Ξέρουν κι αυτοί ότι μας βοηθάνε πάρα πολύ. Από κει και πέρα να γίνει ένα παιχνίδι σε πολύ αθλητικά πλαίσια, να φωνάξει ο καθένας για την ομάδα του και στο τέλος ας … κερδίσουμε εμείς βέβαια. Καλό είναι να υπάρχει κόσμος και από τις δύο ομάδες».

Στον κόσμο του Ολυμπιακού τι θα ήθελες να πεις ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι;

«Οι δικοί μας φίλαθλοι να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε το καλύτερο κι αυτοί από την πλευρά τους να είναι μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Να είναι βέβαιοι ότι θα δώσουμε το 1000% των δυνατοτήτων μας και την ψυχή μας. Θα ματώσουμε για την ομάδα και για να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε να είναι δίπλα μας 90 λεπτά και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει, για να πάρουμε τους τρεις πόντους. Ποδόσφαιρο είναι και δεν εξαρτάται μόνο από μας. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να κερδίσουμε. Να έρθουν όλοι οι Ολυμπιακοί στο γήπεδο, γιατί πραγματικά τους έχουμε ανάγκη. Όσοι περισσότεροι έρθουν, τόσο το καλύτερο».

Last modified onFriday, 23 February 2018 12:15