noodles volos banner

Μισή ώρα δεν ήταν αρκετή για τη Νίκη που "κόλλησε" στο 0-0 με Αμβρυσσέα

Ισόπαλοι αναδείχθηκαν Νίκη Βόλου και Αμβρυσσέας Διστόμου το Σάββατο (17/2) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τους γηπεδούχους να "πετούν στα σκουπίδια" το πρώτο ημίχρονο, να "ανεβάζουν στροφές" από το 60' και μετά, αλλά τελικώς να μην καταφέρνουν να κερδίσουν την ανασταλτικά καλά οργανωμένη ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς. Αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Ντέντσεφ του Αμβρυσσέα στο 83', μεγάλος πρωταγωνιστής στα τελευταία λεπτά ο δεύτερος πορτιέρε των φιλοξενούμενων, Παπαβασιλείου.

"Σούπα" το πρώτο ημίχρονο

Οι Στέφανος Ξηροφώτος και Φάντζιο Μπούις επέλεξαν στο αρχικό τους σχήμα το Μένιο Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Γενιτσαρίδης, αριστερά ο Ζιώγας και στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Χρήστος Καρτσαμπάς και Κραγιόπουλος. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Μέτσε και Ντόλγκι, με τον Ιορδανίδη να κινείται μπροστά από τους δύο στον άξονα, σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά αγωνίστηκαν οι Μπάιριτς (αριστερά) και Ντινιωτάκης (δεξιά), με τον Χρήστο Τζιώρα να είναι μόνος του στην κορυφή της επίθεσης της Νίκης.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε, με τη Νίκη να έχει στην κατοχή της την μπάλα, προσπαθώντας να βρει κενούς χώρους προς τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων. Από την άλλη, ο Αμβρυσσέας, περίμενε την αντίπαλό του πίσω από την μπάλα, πιέζοντας ψηλά, προκειμένου να "χαλάσει" το παιχνίδι της και να "χτυπήσει" στην αντεπίθεση.

Η εικόνα του πρώτου μέρους ήταν μέτρια έως κακή. Οι επιθετικές προσπάθειες, αρκετές για τη Νίκη, πιο λίγες για τον Αμβρυσσέα, ήταν ανορθόδοξες κι ανολοκλήρωτες, δίχως να υπάρξει κάποια αξιοσημείωτη φάση για γκολ, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πρώτη καλή στιγμή για γκολ ήρθε για τη Νίκη στο 35', όταν οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων κυκλοφόρησαν όμορφα την μπάλα από τα δεξιά, κάτοχός της έγινε ο Ντόλγκι στον άξονα, ο οποίος επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, το οποίο, όμως, κατέληξε περίπου ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντέντσεφ.

Αυτή ήταν η μία και μοναδική καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου για κάποιο γκολ, με το σφύριγμα της λήξης των πρώτων 45' από τον κ. Πολυχρόνη να βρίσκει οπωσδήποτε χαρούμενο τον Αμβρυσσέα που διατήρησε εύκολα απαραβίαστη την εστία του.

Έπαιζε μόνη της η Νίκη στα τελευταία 30', δίχως να έρθει τελικώς το γκολ

Ίδια η εικόνα της αναμέτρησης στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Η Νίκη είχε την κατοχή, προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την μεγάλη περιοχή του Ντέντσεφ, δίχως, όμως να τα καταφέρνει με αξιώσεις. Στο 55', σε μία φάση που ανορθόδοξα "μύρισε" γκολ, η Νίκη παραλίγο να προηγηθεί. Ένα κόρνερ της Νίκης από τα αριστερά εκτέλεσε ο Μέτσε, στοχεύοντας σε συμπαίκτη του στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα και είχε τροχιά προς την εστία, περνώντας απ' όλα τα κεφάλια, με τον Ντέντσεφ να απομακρύνει με υπερένταση.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αμβρυσσέας είχε την πρώτη και μοναδική καλή στιγμή του για γκολ. Μία βαθιά μπαλιά του Τέλλου, με προορισμό την μεγάλη περιοχή της Νίκης, αιφνιδίασε τους αμυντικούς των κυανόλευκων που αδράνησαν κι έδωσαν την ευκαιρία στον Ντος Σάντος να κερδίσει την μπάλα και να πλασάρει από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής, με τον Θεολόγη, όμως, να είναι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Αμβρυσσέας περιοριζόταν όλο και περισσότερο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, δίνοντας παραπάνω μέτρα στη Νίκη που ανέβασε τις γραμμές της, προκειμένου να πιέσει ακόμα πιο πολύ. Στο 67', ο Κραγιόπουλος από πολύ μακριά επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αμβρυσσέα.

Τρία λεπτά αργότερα, η Νίκη είχε σημαντική ευκαιρία για γκολ. Οι κυανόλευκοι αναπτύχθηκαν στον άξονα, ο Ιορδανίδης στα όρια της μεγάλης περιοχής των φιλοξενουμένων "έσπασε" για τον Ντόλγκι, με τον Ουκρανό να επιχειρεί ένα απευθείας βολέ και τον Ντέντσεφ να απομακρύνει την μπάλα, που κατευθυνόταν στη δεξιά γωνία της εστίας του σε κόρνερ. Το κόρνερ, στη συνέχεια, εκτελέστηκε από τον Μέτσε, με την μπάλα να έχει ξανά πορεία προς την εστία των φιλοξενουμένων, ο Ντέντσεφ απομάκρυνε ασθενώς, με τον Ιορδανίδη να παίρνει το "ριμπάουντ" και να σουτάρει εκ νέου, με την μπάλα να προσκρούει σε σώματα αμυντικών και να απομακρύνεται.

Η υπεροχή της Νίκης, από 'κει κι έπειτα, ήταν καθολική. Η πίεση προς τη μεγάλη περιοχή του Ντέντσεφ ήταν μεγάλη, με τον τερματοφύλακα του Αμβρυσσέα να γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του, η οποία "κρατιόταν" καλά ανασταλτικά μέχρι εκείνο το σημείο, στο 80'. Η κάθετη μπαλιά του Αναστασίου εβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Ιορδανίδη με τον τερματοφύλακα του Αμβρυσσέα. Ο δεύτερος βγήκε εκτός περιοχής, προκειμένου να προλάβει τον μεσοεπιθετικό της Νίκης, ο Ιορδανίδης, όμως, μπήκε πιο γρήγορα στη φάση και πλάσαρε, με τον Βούλγαρο πορτιέρο των φιλοξενουμένων να απομακρύνει ενστικτωδώς την μπάλα με τα χέρια. Ο διαιτητής Πολυχρόνης αντιλήφθηκε την παράβαση και απέβαλε τον Ντέντσεφ.

Το παιχνίδι, από 'κει κι έπειτα, ήταν ένας επιθετικός "μονόλογος" για τη Νίκη, με τον δεύτερο τερματοφύλακα Παπαβασιλείου, ο οποίος αντικατέστησε τον Βλάχο στο 84', να γίνεται "ήρωας", για λογαριασμό της ομάδας του. Στο φάουλ που κέρδισε η Νίκη, από την αποβολή του Ντέντσεφ, εκτελεστής ήταν ο Ντόλγκι στο 85', με τον Ουκρανό να θέλει να κερδίσει τον "κρύο" πορτιέρο του Αμβρυσσέα από την κλειστή του γωνία, δίχως να τα καταφέρει, με τον Παπαβασιλείου να απομακρύνει.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Βουρδάκης από τα δεξιά επιχείρησε τη σέντρα στην "καρδιά" της περιοχής, με τον Αναστασίου να παίρνει την κεφαλιά, η οποία κατευθυνόταν στο αριστερό "παραθυράκι" του Παπαβασιλείου, με τον τερματοφύλακα της ομάδας του Διστόμου να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 87' οι κυανόλευκοι έχασαν ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία, με την προβολή του Κραγιόπουλου, από πλεονεκτική θέση, να απομακρύνεται από αμυνόμενο των φιλοξενουμένων, επί της γραμμής της εστίας του Αμβρυσσέα.

Οι κυανόλευκοι, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο, δίχως να τα καταφέρουν, με τον Αμβρυσσέα να παίρνει έναν βαθμό - "χρυσάφι", βάσει της εξέλιξης του αγώνα στα τελευταία λεπτά και τη Νίκη να "στραβοπατά", μένοντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι είναι καλύτερη από τον αντίπαλό της, στο "Χ".

Νίκη Βόλου (Μπούις - Ξηροφώτος): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Ζιώγας, Κραγιόπουλος, Καρτσαμπάς Χρ., Μέτσε, Ντόλγκι, Ιορδανίδης, Ντινιωτάκης (71' Βουρδάκης), Μπάιριτς (90+1' Τζάθας), Τζιώρας (58' Αναστασίου)

Αμβρυσσέας Διστόμου (Τσίρκοβιτς): Ντέντσεφ, Μεταλλινός (75' Μαργαρίτης), Καλαγκάνης, Γιαλαμίδης, Τέλλος (90+2' Σχίζας), Βαγγέλης, Βλάχος (84' Παπαβασιλείου), Σούκιας (70' Μπότσης), Ντος Σάντος, Χίσι, Μανιδάκης

Last modified onSaturday, 17 February 2018 23:57