noodles volos banner

"Δια πυρός και σιδήρου" ο Ολυμπιακός, 1-0 στο Προάστιο τα Σέλλανα

Προσπάθεια του Σέττου στο ματς με τα Σέλλανα Προσπάθεια του Σέττου στο ματς με τα Σέλλανα

Ο Ολυμπιακός Βόλου φιλοξενήθηκε από τον Αθλητικό Όμιλο Σελλάνων στο Προάστιο της Καρδίτσας, για την 18η αγωνιστική του τέταρτου ομίλου της Γ' Εθνικής, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη, με σκορ 1-0. Δύσκολη η αποστολή της ομάδας του Λάκη Μπακάλη, βρήκε απέναντί του έναν πολύ καλά οργανωμένο αντίπαλο, αλλά εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημά του, ύστερα από την αποβολή του Κουτσόπουλου (63') και πήρε το τρίποντο με σκόρερ τον Γελαδάρη στο 82'.

Ισορροπημένο πρώτο μέρος, με επιθετικό "ξέσπασμα" Ολυμπιακού στο τέλος του

Ο Λάκης Μπακάλης, από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου, επέλεξε τον Φώτη Καραγκιολίδη στον "άσο", δεξιά στην άμυνα τον Σάββα, αριστερά τον Γελαδάρη και στο κέντρο αυτής τους Νόνη και Τόσκα. Ως αμυντικοί χαφ αγωνίστηκαν οι Ρόκας και Λούγκος, με τον Θέο να κινείται μπροστά τους σε ρόλο "δεκαριού". Στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν οι Καμπλιώνης (αριστερά) και Διβανές (δεξιά), με τον Σέττο να είναι στην κορυφή της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε, με τον Ολυμπιακό να είναι πιο δραστήριος, πιέζοντας ψηλά τον αντίπαλό του και δημιουργώντας τις πρώτες καλές φάσεις για γκολ. Συγκεκριμένα, πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ένα όμορφο σουτ του Διβανέ από τα αριστερά, εκτός περιοχής, έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουτσόπουλου, ενώ στο 7' πάλι ο Διβανές έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά εντός περιοχής, η σέντρα του κόντραρε σε σώμα αμυντικού των Σελλάνων, πήρε περίεργη τροχιά, παράλληλα από την εστία του Κουτσόπουλου και κατέληξε κόρνερ, καθώς ο Σέττος δεν μπόρεσε να μπει έγκαιρα στη φάση και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι ερυθρόλευκοι, στα επόμενα λεπτά, συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα, η επόμενη σημαντική φάση για κάποιο τέρμα ήρθε από την ομάδα των Σελλάνων στο 18'. Σάββας και Νόνης μπερδεύτηκαν μεταξύ τους στον άξονα, λίγα μέτρα μακριά από την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, "χαρίζοντας" την κατοχή στους αντιπάλους τους. Ο Κοντός έγινε αποδέκτης της μπάλας και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ προς τη δεξιά γωνία της εστίας των ερυθρολεύκων, με τον Καραγκιολίδη, όμως, να είναι σε ετοιμότητα και να πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή απόκρουση, παρά το γεγονός πως η μπάλα έσκασε μπροστά του, διώχνοντάς την σε κόρνερ.

Αυτή η φάση ήταν το έναυσμα για τους γηπεδούχους να βγουν σιγά-σιγά από το "καβούκι" τους, με τις γραμμές τους να ανεβαίνουν και να ισορροπούν κάπως το παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, για αρκετή ώρα, η αναμέτρηση περιλάμβανε πολλές εκατέρωθεν ανολοκλήρωτες επιθετικές προσπάθειες, δίχως κάτι το ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο. Βασικός παράγοντας αυτού, φυσικά, ήταν ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Προαστίου Καρδίτσας που δεν προσφερόταν για ορθολογικό και στρωτό ποδόσφαιρο.

Κι όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η επόμενη καλή φάση για γκολ ήρθε εντελώς ανύποπτα στο 38'. Συγκεκριμένα, ύστερα από μία ακίνδυνη επιθετική απόπειρα των Σελλάνων, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Καραγκιολίδη, ο οποίος στα όρια της μεγάλης του περιοχής επιχείρησε το βολέ, γλίστρησε, με την μπάλα να φεύγει για λίγο από τα χέρια του και να την μπλοκάρει εκ νέου, με τον διαιτητή Γκαραγκάνη να υποδεικνύει έμμεσο φάουλ εντός περιοχής. Ο Κοντός έκανε το δυνατό πλασέ του, αλλά χτύπησε στο τείχος που είχαν σχηματίσει οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και η μπάλα έφυγε μακριά.

Το καλό διάστημα των γηπεδούχων, στα μέσα του πρώτου μέρους, επηρέασε πολύ τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν νευρικός και ακίνδυνος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, όμως, κατάφερε να βρει ηρεμία στον τρόπο ανάπτυξής του, "έκρυψε την μπάλα" για τρία λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να την εμφανίσει στα δίχτυα του Κουτσόπουλου, σπαταλώντας τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ, από το 41' μέχρι το 43'!

Στο 41ο λεπτό, σε κατάσταση αντεπίθεσης, ο Σέττος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά εντός περιοχής, σήκωσε το κεφάλι του κι "έσπασε" στον Διβανέ, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε δυνατά, με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Μάττα και να φεύγει λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Στο 42', ο Τζάνης θέλησε να γυρίσει με τα πόδια πίσω στον Κουτσόπουλο, με την μπάλα να "κολλά" στις λάσπες και να ευνοεί την κίνηση του Διβανέ, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των Σελλάνων, πλάσαρε, με την μπάλα, όμως, να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουτσόπουλου και να απομακρύνεται από τον Μάττα, πριν ο Σέττος τη "σπρώξει" στα δίχτυα.

Τέλος, στο 43' ο Θέος, ύστερα από όμορφη κάθετη πάσα του Σέττου, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Κουτσόπουλο, ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού θέλησε να πλασάρει στη δεξιά γωνία της εστίας των γηπεδούχων, με τον τερματοφύλακά τους να πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή απόκρουση, αντίθετα με την κίνηση του σώματός του, "σώζοντας" εκ νέου την ομάδα του από πολύ μεγάλο κίνδυνο.

Δυνατά, αλλά "άσφαιρα" ολοκλήρωσε, λοιπόν, το πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός που, βάσει των ευκαιριών του στο τέλος του πρώτου μέρους, άξιζε αδιαμφισβήτητα ένα τέρμα, μέσω του οποίου θα έθετε γερές βάσεις για το τρίποντό του.

Με "δέκα" τα Σέλλανα, τη λύση στο τέλος ο Γελαδάρης

Η εικόνα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δε διέφερε πολύ, σε σχέση με την εικόνα που υπήρχε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους. Ισορροπημένο παιχνίδι, με το σκηνικό να μεταφέρεται από τη μία περιοχή στην άλλη, δίχως όμως να υπάρχει κάποια σημαντική ευκαιρία για κάποιο τέρμα. Βάσει των όσων έγιναν στη συνέχεια, όμως, αυτό το "ήσυχο" πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, ήταν η "γαλήνη" πριν την "καταιγίδα".

Η πρώτη τελική της επανάληψης ανήκει στον Ολυμπιακό. Ο Σάββας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σέττος στόπαρε την μπάλα με το στήθος στην "καρδιά" της περιοχής, επιχείρησε το γυριστό σουτ, με τον Κουτσόπουλο να είναι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 58', η ομάδα των Σελλάνων, έστω και ανορθόδοξα, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Θέος, από τα αριστερά, λίγο κάτω από το χώρο της μεσαίας γραμμής, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Την εκτέλεση του ελεύθερου ανέλαβε ο Κουτσόπουλος, "γεμίζοντας" προς τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα αναπήδησε μπροστά στον Καραγκιολίδη, ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων αιφνιδιάστηκε με την πορεία της, αλλά ευτυχώς την είδε, αρχικά, να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του και στη συνέχεια να απομακρύνεται από τους αμυντικούς του.

Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να μένουν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Κουτσόπουλος αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός, σε κατάσταση αντεπίθεσης, βγήκε μπροστά, με τον Διβανέ να "σκάβει" την μπάλα για τον Καμπλιώνη, με τον μεσοεπιθετικό των φιλοξενούμενων να φεύγει απέναντι από τον Κουτσόπουλο. Ο πορτιέρο των Σελλάνων, πριν ο Καμπλιώνης στοπάρει την μπάλα που αναπηδούσε, βγήκε πολύ μακριά από την περιοχή του και ανέτρεψε τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ο οποίος έβγαινε σε "θέση βολής", με τον διαιτητή Γκαραγκάνη να υποδεικνύει ορθώς την παράβαση και να αποβάλει τον έμπειρο τερματοφύλακα της ομάδας της Καρδίτσας. 

Φυσιολογικά, μετά την αποβολή του Κουτσόπουλου, οι γηπεδούχοι συνέχισαν την αναμέτρηση, έχοντας κυρίως αμυντικό προσανατολισμό, δίνοντας μέτρα στον Ολυμπιακό και περιμένοντάς τον καλά οργανωμένοι ανασταλτικά στο δικό τους μισό του γηπέδου. Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν "μονότερμα" τα Σέλλανα, έμοιαζαν ακίνδυνοι, αδυνατώντας να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία για γκολ, μέχρι τη συμπλήρωση των 75'. Παρατηρώντας το γεγονός αυτό, ο Λάκης Μπακάλης προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές (Χρήστου, Ευθυμιάδης και Μέμος, αντί Σέττου, Θέου και Διβανέ, αντίστοιχα), "φρεσκάροντας" την επιθετική του γραμμή.

Η πρώτη τελική στιγμή για τους φιλοξενούμενους, μετά την αποβολή του Κουτσόπουλου, ήρθε στο 82', με τον Ευθυμιάδη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας σε θέση έξω αριστερά κοντά στη μεγάλη περιοχή των Σελλάνων και να επιχειρεί ένα πλασέ, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Λέμπας στην αριστερή του γωνία.

Τελικά, τον "γόρδιο δεσμό" του γκολ έλυσε για τον Ολυμπιακό ο Γελαδάρης, ένα λεπτό μετά το σουτ του Ευθυμιάδη, με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Σάββας από τα δεξιά επιχείρησε μία σέντρα, με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να απομακρύνουν προς στιγμήν και τον αριστερό οπισθοφύλακα των ερυθρολεύκων να επιχειρεί ένα τρομερό γυριστό σουτ με το δεξί πόδι από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Λέμπα και να καταλήγει στα δίχτυα, για το 0-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, από πλευράς φιλοξενούμενων.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι ήταν αναγκασμένοι να βγουν μπροστά και να κυνηγήσουν το γκολ της ισοφάρισης, ακόμα κι αν αγωνίζονταν με δέκα ποδοσφαιριστές. Τα Σέλλανα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έφτασαν πολύ κοντά στο να ανταμειφθούν για την επιμονή τους, με ένα γκολ, αλλά βρήκαν μπροστά τους τον Καραγκιολίδη. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Καρδίτσας κέρδισε ένα φάουλ αρκετά μέτρα μακριά από την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μετούσι "γέμισε" προς αυτήν, με τους αμυντικούς των ερυθρολεύκων να αδρανούν και τον Παπαδημητρίου να βρίσκεται σε "θέση βολής", με το σουτ του, όμως, να απομακρύνεται δύσκολα από τον Καραγκιολίδη σε κόρνερ. Οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων πίεσαν μέχρι το τελευταίο λεπτό, ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Λάκη Μπακάλη να παίρνει, έστω και δύσκολα, ένα πολύ σημαντικό διπλό στο Προάστιο της Καρδίτσας.

Α.Ο. Σελλάνων (Μπουρνάκας): Μετούσι, Κούρκουλας, Τζάνης, Μάττας, Χάδιαρης (88' Γιαγιάκος), Θεοδωρόπουλος, Κοντός (63' Λέμπας), Υφαντής (77' Παπαδημητρίου), Μπαλαμπάνος (46' Διπλάρης), Βουκομάνοβιτς.

Ολυμπιακός Βόλου (Μπακάλης): Καραγκιολίδης, Σάββας, Γελαδάρης, Νόνης, Τόσκας, Λούγκος, Ρόκας, Διβανές (78' Μέμος), Θέος (75' Ευθυμιάδης), Καμπλιώνης (90' Παπαϊωάννου), Σέττος (74' Χρήστου)

Last modified onMonday, 05 February 2018 01:57