noodles volos banner

Πάλι καλά που πήρε και τον βαθμό η Νίκη με τη Θήβα

Δεν έδωσε συνέχεια στις καλές της εμφανίσεις η Νίκη και έμεινε στο 0-0 με τη Θήβα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και σίγουρα οι φιλοξενούμενοι δικαιούνται να λένε ότι είχαν τις κλασικότερες ευκαιρίες, για να κερδίσουν, ενώ οι γηπεδούχοι πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι με την ισοπαλία βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, αφού ήταν κατώτεροι του αναμενομένου. 

Με Ντινιωτάκη αριστερό μπακ η ενδεκάδα

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Θεολόγη στο τέρμα και στην άμυνα τους Ντινιωτάκη αριστερό μπακ, τον Λάιο δεξί και τους Καρτσαμπά και Βέργο στόπερ. Στο κέντρο Μέτσε, Ντόλγκι και Ιορδανίδης ήταν στον άξονα, με τον τελευταίο πιο προωθημένο, ενώ στα άκρα κινούνταν οι Τζάθας και Μπάριτς (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Αναστασίου φορ. Ως γνωστόν ο Τζιώρας ήταν τραυματίας και τελευταία στιγμή μπήκε στην αποστολή και κάθισε στον πάγκο. Πάντως, έκπληξη ήταν η χρησιμοποίηση του Ντινιωτάκη στην άμυνα σαν ένας πολύ επιθετικός πλάγιος μπακ, αλλά από το 55’ και μετά το σχήμα έγινε πιο ορθολογικό με τον Ζιώγα να περνά στη θέση του Τζάθα και να παίζει στη φυσική του θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Ντινιωτάκη να πηγαίνει πιο μπροστά από την ίδια πλευρά.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο πρώτο μέρος, η Νίκη δεν μπόρεσε να φτάσει σε κάποια μεγάλη φάση ούτε να βρει ρυθμό και προσπαθούσε να απειλήσει είτε από στημένα είτε με μακρινά σουτ. Πάντως, από συνδυασμούς η Νίκη δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις, ούτε να φτάσει η μπάλα στον Αναστασίου.

Στο 10’ από κακό γύρισμα του Ντόλγκι προς τα πίσω επωφελήθηκε ο Χατζηλάμπρος, αλλά το σουτ που έκανε ήταν κακό και πάνω στον Θεολόγη, που μπλόκαρε εύκολα, σπαταλώντας μία καλή ευκαιρία για την ομάδα του.

Στο 10’ και το 12’ τα σουτ του Μπάιριτς (πάνω από τα δοκάρια) και Ντόλγκι (μπλόκαρε ο Κουμής) δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, ενώ στο 22’ αυτό του Ντινιωτάκη, επίσης εκτός περιοχής, όπως τα άλλα δύο, ήταν καλύτερο και πέρασε λίγο πάνω από την εστία, ανησυχώντας τον τερματοφύλακα της Θήβας. Ο ίδιος παίκτης στο 26’ πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση της άμυνας και έκανε ένα εναέριο, αλλά αδύναμο σουτ εντός περιοχής, που μπλόκαρε ο αντίπαλος γκολκήπερ.

Στο 29’ ο Μπάιριτς από τα αριστερά μετά από ατομική προσπάθεια έφτασε στα πλάγια αριστερά της μικρής περιοχής και πρόλαβε να κάνει μία προβολή προ του Κουμή, που έπεσε στα πόδια του, η μπάλα κόντραρε στον Κροάτη και πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ιορδανίδης βρήκε τον Καρτσαμπά στο πίσω δοκάρι μετά από φάουλ από τα δεξιά, αλλά την κεφαλιά του υψηλόσωμου στόπερ της Νίκης μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, που σημειωτέον έκανε την πρώτη του εμφάνιση, αφού αποκτήθηκε πριν λίγες μέρες.

Οι γηπεδούχοι στο 39’, όταν ο Κάρλος έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και από μέσα αριστερά της περιοχής έκανε το διαγώνιο σουτ, που πήγε όμως αρκετά άουτ. Ωστόσο, η Νίκη κινδύνεψε σοβαρά, αφού ο Βραζιλιάνος ήταν σε καλή θέση. Τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου το φαλτσαριστό φάουλ του Σένκα, που δε βρήκε στόχο στο 45’.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Η Νίκη ήταν ασύνδετη στο δεύτερο μέρος και προσπαθούσε σπασμωδικά να κάνει κάτι καλό. Η Θήβα κρατούσε εύκολο το μηδέν και τους κινδύνους μακριά από την εστία της, ενώ στο 68’ δημιούργησε και έχασε την πιο κλασική ευκαιρία στο ματς στο 69’. Ο Αργυρίου από θέση μέσα αριστερά έκανε μία σέντρα-σουτ, απέκρουσε ο Θεολόγης και η μπάλα έφτασε στον Μαυρόπουλο, που από θέση βολής στο σημείο του πέναλτι και λίγο πιο δεξιά έκανε τα σουτ και σχεδόν πάνω στη γραμμή απομάκρυνε αμυντικός της Νίκης, γλιτώνοντας το 0-1.

Ο Χριστοδουλόπουλος είδε τον Θεολόγη να μπλοκάρει το πλασέ του στο 81’, ενώ στο 82’ υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των Βολιωτών για οφσάιντ έφυγε μόνος ο Αργυρίου από θέση μέσα δεξιά και έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ να αστοχεί, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ο Βουρδάκης στο 88’ σε μία από τις ελάχιστες σωστά δομημένες επιθέσεις της Νίκης σε όλο το ματς πήρε την μπάλα από τον Ντινιωτάκη και από θέση μέσα δεξιά της περιοχής πήγε να περάσει παράλληλα είτε για τον Ιορδανίδη είτε για τον Τζιώρα που ήταν σε θέση βολής έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Χριστοδουλόπουλος έκοψε σωτήρια.

ΝΙΚΗ Β.: Θεολόγης, Λάιος, Ντινιωτάκης, Καρτσαμπάς, Βέργος, Ντόλγκι (69’ Τζιώρας), Μέτσε, Ιορδανίδης, Μπάιριτς (90’ Ματθαίου), Τζάθας (55’ Ζιώγας), Αναστασίου (78’ Βουρδάκης)

ΘΗΒΑ: Κουμής, Πλατέλας (44’ Καραλής), Τόπι, Χατζηλάμπρος, Χριστοδουλόπουλος (90’ Μάγκας), Μαυρόπουλος, Αργυρίου, Κοτώρος, Ζυγογιάννης, Κάρλος (93’ Γιαλός), Σένκα (92’ Κωτσαλάς)