noodles volos banner

"Κόλλησε" στο 1-1 με Διγενή ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου φιλοξενήθηκε από τον Διγενή Νεοχωρίου στην Οιχαλία Τρικάλων, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ' Εθνικής, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες, με σκορ 1-1. Οι "ερυθρόλευκοι", σε έναν δύσκολο και "βαρύ" αγωνιστικό χώρο, έμειναν νωρίς πίσω στο σκορ, "έβγαλαν αντίδραση", ισοφαρίζοντας γρήγορα, αλλά "πέταξαν" ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο "στα σκουπίδια", δίχως να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ που θα έφερνε την ολική ανατροπή στο σκορ υπέρ τους. Στα αξιοσημείωτα ότι σκόραρε στο ντεμπούτο του με τους ερυθρόλευκους ο Καμπλιώνης.

Με το "καλημέρα" στην αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, μόλις στο 3' ο Θέος κινήθηκε απειλητικά από τα πλάγια, σέντραρε εντός περιοχής, με τον Μέμο να κάνει ένα σουτ και τον αμυντικό του Διγενή, Γούτσιο, να απομακρύνει επί της γραμμής της εστίας της ομάδας του. Το "ριμπάουντ" στη συνέχεια πήρε ο Σεχολάρι, ο οποίος σούταρε εκ νέου, με την μπάλα να απομακρύνεται εντυπωσιακά από τον τερματοφύλακα Καρατζά σε κόρνερ.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός, στην πρώτη του καλή στιγμή για τέρμα δεν κατάφερε να κάνει το 0-1, εννιά λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι ήταν πιο προσεκτικοί και τυχεροί, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ, στην πρώτη δική τους επίσκεψη στα καρέ του Καραγκιολίδη. Συγκεκριμένα, στο 14ο λεπτό ο Διγενής κέρδισε κόρνερ, το οποίο εκτελέστηκε δυνατά, με στόχο το δεύτερο δοκάρι, η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε κι ο Σκόνδρας εντός περιοχής είχε όλο τον χώρο και τον χρόνο να στοπάρει και να σουτάρει, παραβιάζοντας την εστία του Καραγκιολίδη για το 1-0.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν, με τον Ολυμπιακό φανερά επηρεασμένο από το γεγονός ότι έμεινε τόσο απρόσμενα πίσω στο σκορ. Κάποιες ατομικές ενέργειες του Μέμου και του Θέου δεν έφερναν ουσιαστικό αποτέλεσμα, με τους Βολιώτες να δυσκολεύονται πολύ να προσεγγίσουν την περιοχή του Καρατζά.

Ο Ολυμπιακός επιθυμούσε ένα γρήγορο γκολ, για να μπει ξανά εγκαίρως στο "κόλπο" των τριών βαθμών. Και στην πρώτη του καλή στιγμή, μετά από αρκετή ώρα, μπροστά στην εστία του Καρατζά, κατάφερε να φέρει το ματς "στα ίσια". Ήταν, συγκεκριμένα, το 32ο λεπτό, όταν ο Σεχολάρι είδε την κίνηση του Καμπλιώνη εντός περιοχής και τον βρήκε με μία βαθιά μπαλιά, με τον νεαποκτηθέντα μεσοεπιθετικό των ερυθρολεύκων να πλασάρει υπό πίεση τον πορτιέρο του Διγενή, κάνοντας το 1-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ντεμπούτο με γκολ για τον Καμπλιώνη που στη συγκεκριμένη φάση έδειξε την ποιότητά του, μέσω της εξαιρετικής του κίνησης χωρίς την μπάλα και του πολύ καλού τελειώματός του.

Τα επόμενα λεπτά, μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, βρήκαν τον Διγενή να ισορροπεί κάπως το παιχνίδι, να κυκλοφορεί κι αυτός από τη μεριά του την μπάλα, με στόχο να δημιουργήσει κάποια φάση για ένα δεύτερο γκολ, δίχως, όμως, να τα καταφέρνει. Το 1-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ικανοποιημένες στα αποδυτήρια, με τον Διγενή να δείχνει ποδοσφαιρικό "χαρακτήρα" κόντρα σε έναν ποιοτικότερο αντίπαλο και τον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, να "βγάζει αντίδραση" και να ισοφαρίζει, πριν "φύγει" το πρώτο μέρος.

Ήθελε, αλλά δεν μπόρεσε στο δεύτερο ημίχρονο

Η εικόνα της επανάληψης, στην αρχή της, δε διέφερε πολύ με την εικόνα του μεγαλύτερου μέρους του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή και τη διάθεση να επιτεθεί κι ο Διγενής "περίμενε" τον αντίπαλό του, μοιάζοντας ιδιαίτερα ικανός, όταν έπαιρνε την μπάλα στην κατοχή του, να "χτυπήσει" στην κόντρα επίθεση.

Στο 55', ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία να πετύχει την ολική ανατροπή στο σκορ. Ύστερα από πολύ καλή ομαδική επιθετική προσπάθεια των ερυθρολεύκων, ο Θέος έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, σούταρε δυνατά, αλλά εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Καρατζά. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Διγενής "απάντησε" με μία δική του "κλασική" στιγμή για γκολ, αν και υπεύθυνος ήταν ο Κραγιόπουλος, ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι μετά από σέντρα, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ομάδας του.

Το παιχνίδι "πήρε φωτιά", με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τον κόσμο των δύο ομάδων να "ξεσηκώνεται", χωρίς όμως να ακολουθήσουν πολλές "κλασικές" ευκαιρίες για γκολ, καθώς μπορεί ο ρυθμός να ήταν εξαιρετικός, αλλά οι τελικές πάσες που θα έφερναν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, σε "θέση βολής" έλειπαν. Στο 72', ένα μακρινό σουτ του Σκόνδρα απομακρύνθηκε δύσκολα από τον Καραγκιολίδη, ενώ στην επόμενη φάση ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Ευθυμιάδη πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ένα νέο λάθος του Κραγιόπουλου έγινε η αφορμή, προκειμένου ο Διγενής να δημιουργήσει μία επικίνδυνη κατάσταση για την εστία της βολιώτικης ομάδας. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού "πούλησε" την μπάλα, της οποίας κάτοχος έγινε ο Μεζίνι που από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να κερδίσει τον Καραγκιολίδη, καθώς το σουτ που επιχείρησε, πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του πορτιέρο των φιλοξενουμένων.

Τα τελευταία δέκα λεπτά ανήκαν αποκλειστικά στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε συνεχώς την μπάλα στην κατοχή του και προσπαθούσε να φέρει την μπάλα στην μεγάλη περιοχή του Διγενή. Ο σταθερός Καρατζάς και η ατυχία, όμως, δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κάνει κάτι περισσότερο, ενώ φάνηκε απειλητικός σε μία επικίνδυνη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ευθυμιάδη στο 88', την οποία απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Διγενή, με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα στην Οιχαλία.

Διγενής Νεοχωρίου (Σαρακατσάνος): Καρατζάς, Μπασιάκας, Γκαγκαστάθης (82' Τζέλης), Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Μακρής, Κατσαμάγκας, Αετόπουλος, Μεζίνι (77' Αμπαδιωτάκης), Σκόνδρας, Κολοβός (70' Τσικρικάς)

Ολυμπιακός Βόλου (Μπακάλης): Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Δ. Κόκας, Κραγιόπουλος, Νόνης, Λούγκος (66' Ρόκας), Μέμος (61' Διβανές), Κόλα, Σεχολάρι, Θέος (71' Ευθυμιάδης), Καμπλιώνης (77' Σέττος)

*Η φωτό είναι από το oichalialive.gr

Last modified onMonday, 15 January 2018 01:21