noodles volos banner

«Ενοχλεί κάποιους η επιμονή να κρατήσουμε ζωντανό τον Ολυμπιακό Β.»

Στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου στο Forum, πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τσεκούρας, που τόνισε ότι η αγάπη των διοικούντων και η επιμονή τους να κρατήσουν ζωντανό τον Ολυμπιακό Βόλου ενοχλεί, γι’ αυτό και δέχονται αυτός και οι τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. επιθέσεις, ενώ τόνισε ότι ο Ερασιτέχνης δεν είχε άλλη επιλογή από το να αναλάβει τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος μετά την αποχώρηση Μποτσιβάλη. Παράλληλα, ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, γιατί, όπως υπογράμμισε, έχουν αναλάβει ένα πολύ μεγάλο οικονομικό βάρος.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Νίκου Τσεκούρα:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας. Θέλω εκ μέρους όλων των μελών του Ερασιτέχνη να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους σας, με υγεία προσωπική κι οικογενειακή και να ευχηθώ επίσης σε όλες τις ομάδες του Ολυμπιακού, σε όλα τα τμήματα, το 2018 να είναι χρονιά επιτυχιών. Επί τη ευκαιρία, να συγχαρώ τη Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ του σωματείου μας, καθώς και τους αθλητές και τους προπονητές της ομάδας, που κατέκτησαν το Κύπελλο της ΕΣΚΑΘ, το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Το τελευταίο διάστημα τα μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου δεχόμαστε κάποιες επιθέσεις, κατά τη γνώμη μας, αναίτιες και λεκτικές επιθέσεις με πάρα πολλά υποτιμητικά σχόλια, σε προσωπικό επίπεδο.

Λένε ότι στον Ερασιτέχνη είμαστε κάποιοι περιθωριακοί τύποι που καθόμαστε στη διοίκηση, γιατί αν φύγουμε, δε θα έχουμε άλλον λόγο ύπαρξης. Μας κατηγορούν ότι καθόμαστε στη διοίκηση, γιατί έχουμε οφέλη. Λένε ότι κοροϊδεύουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού και του λέμε ψέματα.

Τι έχουμε υποσχεθεί εμείς, κύριοι, στον κόσμο και του λέμε ψέματα; Διοικούσαμε εμείς, όλα αυτά τα χρόνια, το ποδοσφαιρικό τμήμα και τάζαμε πρωταθλήματα και ανόδους; Ειλικρινά, δεν κατανοούμε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλους τους φορείς, γιατί ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου είναι κομμάτι αυτής της πόλης και δεν ανήκει σε κανέναν, παρά μόνο στον κόσμο του. Εμείς, την ύπαρξή μας στην κοινωνία του Βόλου, δεν την εξαρτάμε από το αν είμαστε στη διοίκηση του Ολυμπιακού ή όχι.

Μάλιστα, και κάτι προσωπικό: Έμαθα ότι πρόσφατα, σε μία ραδιοφωνική εκπομπή, ζήτησαν να παρουσιάσω και τη φορολογική μου δήλωση κι αναρωτήθηκαν πώς είμαι πρόεδρος του Ερασιτέχνη.

 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μίσος. Κι ειδικά από ανθρώπους που μεγαλώσαμε μαζί, παίξαμε μπάλα μαζί και ζούμε στην ίδια πόλη. Ειλικρινά, δεν το κατανοώ. Εμείς ποτέ δεν είπαμε σε κανέναν ότι είμαστε μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου, ούτε παντογνώστες. Είμαστε άνθρωποι καθημερινοί που προσπαθούμε, με τη βοήθειά σας, να κρατήσουμε όρθιο αυτόν τον μεγάλο σύλλογο.

Δηλώνουμε ενώπιόν σας πως, ακόμα και τώρα να έρθει κάποιος με όραμα και σχέδιο να δώσει εγγυήσεις ότι θα κάνει τον Ολυμπιακό Βόλου μεγάλο, θα αποχωρήσουμε ευχαρίστως. Φαίνεται, όμως, ότι η αγάπη κι η επιμονή μας να κρατήσουμε ζωντανό τον Ολυμπιακό, ενοχλεί. Πρέπει, όμως, να ασχοληθούμε με το σήμερα και να ξεχάσουμε το χθες, γιατί αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο.

Με τη λήξη του πρώτου γύρου, η ομάδα είχε περιέλθει σε άσχημη κατάσταση, οργανωτική και βαθμολογική. Ο κ. Μποτσιβάλης δήλωσε σε κάποιο μέσο ενημέρωσης ότι προτίθεται να αποχωρήσει.

Ουσιαστικά, από τις 17 Δεκεμβρίου από το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου, απέχει από τη λειτουργία της ομάδας, χωρίς όμως να μας ενημερώσει εγγράφως για τις προθέσεις του, παρά του ότι το ζητάμε.

Προσπαθήσαμε, αρχικά προφορικά και στη συνέχεια γραπτώς, να έρθουμε σε επαφή μαζί του, για να βρούμε μία λύση. Όπως μας πληροφόρησαν, κάποια προσωπικά του θέματα, τα οποία είναι σεβαστά, δε μας επέτρεψαν να τον συναντήσουμε. Περιμένουμε, όχι όμως για πολύ.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να περιμένει πολύ. Περιμένουμε τον κ. Μποτσιβάλη να τοποθετηθεί και να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του. Σε διαφορετική περίπτωση, με δική του ευθύνη, θέτει τον εαυτό του εκτός ποδοσφαιρικού τμήματος. Δε χρειάζεται και δεν έχουμε χρόνο να καθίσουμε να πούμε την κατάσταση που επικρατούσε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, μέχρι τώρα.

Θα χρειαστούν αρκετές ώρες συζήτησης και στο τέλος πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα, απ' ό,τι θα λύσουμε. Ας γυρίσουμε σελίδα κι ας τα πούμε όλα αυτά στη Γενική Συνέλευση του καλοκαιριού.

Εμείς είχαμε δύο επιλογές: Η μία ήταν να αφήσουμε το τμήμα "στην τύχη του", πράγμα που ίσως ήταν καταστροφικό για την ομάδα. Η άλλη ήταν να αναλάβουμε τη λειτουργία του τμήματος, παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε καμία τέτοια συμφωνία με τον κ. Μποτσιβάλη. Όπως ξέρετε κι οι περισσότεροι που είστε εδώ, το συμφωνητικό έλεγε ότι έπρεπε να αναλάβει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του τμήματος, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ακόμα κι αν έφευγε νωρίτερα.

Εμείς αναλάβαμε αυτό το έργο και, παρά το ότι γνωρίζουμε πως είναι δυσβάσταχτο για τα δικά μας δεδομένα, να "σηκώσουμε" τις υποχρεώσεις και του ποδοσφαιρικού τμήματος, πέρα από αυτές όλων των άλλων τμημάτων.

 Επειδή υπήρχε κάποια αναταραχή στους ποδοσφαιριστές, λόγω διαφόρων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο φροντίσαμε να ικανοποιήσουμε μέρος των αιτημάτων τους και πληρώσαμε υποχρεώσεις που κανονικά έπρεπε να πληρώσει ο κ. Μποτσιβάλης.

Καταφέραμε, με αυτόν τον τρόπο, να φέρουμε ηρεμία στα αποδυτήρια της ομάδας. Παράλληλα, ενισχύσαμε την ομάδα με παίκτες που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν. Είμαστε βέβαιοι πως αυτοί, μαζί με τους παλιούς ποδοσφαιριστές που υπάρχουν, από την Κυριακή θα αλλάξουν την αγωνιστική εικόνα της ομάδας μας. Πρόκειται, επίσης, να γίνουν ακόμα δύο μεταγραφές, μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Έχουμε προγραμματίσει κι άλλα θέματα, κι άλλες δράσεις για τη βελτίωση λειτουργίας του τμήματος.

Υπάρχει, όμως, ένα μεγάλο "αλλά" που θα σας το πούμε με ειλικρίνεια: Αν δε βοηθήσει ο κόσμος του Ολυμπιακού με πράξεις, κι όχι με λόγια, δε θα μπορέσουμε μόνοι μας. Αν δε συσπειρωθούμε και δεν τρέξουμε όλοι μαζί να κάνουμε αυτά που πρέπει, θα έχουμε πρόβλημα.

Καλώ, με την ευκαιρία, να βοηθήσουν τον σύλλογο, όλοι όσοι τον αγαπάνε, όσο μπορεί ο καθένας. Τον Ολυμπιακό δε θα τον σώσουμε μόνοι μας, αλλά όλοι μαζί. Γραφτείτε μέλη στον Ερασιτέχνη, να δυναμώσει περισσότερο. Ενημερώστε μας άμεσα τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας, σε αυτούς τους τέσσερις μήνες που μένουν. Στηρίξτε όλα τα τμήματα γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο.

Αυτό που μπορούμε να σας υποσχεθούμε είναι πως, σεβόμενοι τη βοήθειά σας μέχρι το τέλος της περιόδου, θα σας ενημερώσουμε πλήρως το καλοκαίρι για όλα όσα έχουμε κάνει. Στον Ολυμπιακό Βόλου δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποκτήσουμε κανέναν. Όλοι χρειάζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή. Να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε, τους αγνούς φιλάθλους μας που έχουν διαρκείας και αγοράζουν και εισιτήρια στους αγώνες, για να τους δουν, τους επιχειρηματίες που μας συμπαραστέκονται. Όλοι μαζί, λοιπόν, καλούμε να βοηθήσετε όλοι την ομάδα της καρδιάς μας».