noodles volos banner

"Σκότωσε" και τον Ολυμπιακό Β. ο Αλμυρός, 1-0 με Φλίγκο

Οι παίκτες του Γ.Σ Αλμυρού πανηγυρίζουν το νικητήριο γκολ Οι παίκτες του Γ.Σ Αλμυρού πανηγυρίζουν το νικητήριο γκολ

Ο Γ.Σ. Αλμυρού μετά τη Νίκη "σκότωσε" και τη δεύτερη μεγάλη ομάδα του Βόλου, τον Ολυμπιακό, με 1-0 στην έδρα του σ' ένα ντέρμπι του Νομού Μαγνησίας, που όμως δε συγκέντρωσε τον κόσμο που αναμενόταν στις εξέδρες του σταδίου Αθ. Ραγάζος. Έτσι, απολαμβάνει τη δεύτερη θέση του τετάρτου ομίλου με 25 βαθμούς στο τέλος του πρώτου γύρου. Χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Κώστα Σταματίου, που σε έξι ματς έχει οδηγήσει την ομάδα του σε πέντε νίκες και με αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, ο Φλίγκος στο 8’. 

Ρεπορτάζ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Η διάταξη των δύο ομάδων δεν είχε εκπλήξεις. Ο Αλμυρός είχε τον Σταυράκη κάτω από τα δοκάρια, τους Καψιώτη, Μπαρούτα, Κόκκα και Στουρνάρα στην άμυνα, τους Αλεξανδρή και Σαββίδη στο κέντρο ως αμυντικούς μέσους, ενώ πίσω από τον Φλίγκο κινούνταν οι Κοντοβάς (δεξιά) και Νάκας (αριστερά) στα άκρα και ως δεκάρι ο Κιπτίου.

Ο Ολυμπιακός Β. ξεκίνησε με τον Καραγκιολίδη στο τέρμα, τους Γελαδάρη και Καραμπά πλάγιους μπακ και τους Νόνη και Κραγιόπουλο στόπερ στην άμυνα. Οι δύο ανασταλτικοί χαφ ήταν οι Τόσκας και Λούγκος, αριστερά ο Δ. Κόκας, δεξιά ο Θέος και σε οργανωτικό ρόλο πίσω από τον κλασικό προωθημένο Σέττο ο Βασίλιεβιτς.

Οι φάσεις του αγώνα

Οι Αλμυριώτες με τη δύναμη της έδρας μπήκαν πιο δυνατά και στο 3’ ο Νάκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, απομάκρυναν προσωρινά οι αμυντικοί και από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Κιπτίου έκανε το γυριστό σουτ, με τον Καραγκιολίδη να διώχνει στο ύψος του οριζόντιου δοκαριού με το ένα χέρι σε κόρνερ. Στο 8’ όμως είχαμε το 1-0. Ο Νάκας έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά και ο Φλίγκος στην καρδιά της άμυνας αμαρκάριστος και από κοντινή απόσταση με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 12’ ακολούθησε η πρώτη αντίδραση για τον Ολυμπιακό Β., με τον Δήμο Κόκα να αποφεύγει τα τάκλιν του Καψιώτη και να βγάζει τη σέντρα από τη πλευρά που έπαιζε, την αριστερή, και από τη γωνία της περιοχής έπιασε το φαλτσαριστό σουτ, που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σταυράκη. Έξι λεπτά αργότερα, ο Σέττος, μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και έσπασε στο ύψος του πέναλτι για τον Βασίλιεβιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα με σουτ προς την εστία και θα πανηγύριζε την ισοφάριση, αν ο Στουρνάρας σωτήρια δεν απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Η φάση δεν τελείωσε και επικράτησε μία σύγχυση, όμως η άμυνα του Αλμυρού κατόρθωσε να διώξει οριστικά.

Νέα καλή φάση για τους φιλοξενούμενους στο 42’ με το σουτ του Τόσκα από θέση μέσα δεξιά εκτός περιοχής, αλλά ο Σταυράκης δήλωσε παρών και με εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με φάση των γηπεδούχων, καθώς ο Κιπτίου δοκίμασε το πόδι του και ο Καραγκιολίδης στη δεξιά του γωνία έδιωξε σε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τον Νάκα από την αριστερή πλευρά με αποδέκτη στο πίσω δοκάρι τον Κοντοβά, που έκανε το πλασέ, αλλά ο Καραγκιολίδης τον νίκησε.

Στο 72’ καταγράφηκε μία πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Καραμπάς σέντραρε για τον Σέττο, που με διαγώνια κεφαλιά επιχείρησε να παραβιάσει την εστία του Σταυράκη, αλλά αυτός έκανε μία τρομερή επέμβαση στη δεξιά του γωνία, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Στο 76’ ο Γ.Σ. Αλμυρού απάντησε σ’ αυτήν την ευκαιρία με τον Φλίγκο, ο οποίος πήρε την μπάλα στον άξονα από τον Κιπτίου, προχώρησε και εκτός περιοχής τελείωσε τη φάση με ωραίο σουτ και λίγο πριν τον προλάβουν οι αντίπαλοι αμυντικοί, με τον Καραγκιολίδη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Ευθυμιάδης στ 84’ έδωσε για τον Σεχολάρι, που διείσδυσε από τα δεξιά και έκανε το σουτ, που πέρασε παράλληλα με την εστία και κατέληξε στο σημαιάκι του κόρνερ, ενώ τελευταία φάση στην αναμέτρηση ήταν στο 93’ ήταν το άστοχο σουτ του Ευθυμιάδη εκτός περιοχής, που έφυγε σχετικά κοντά άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι, μία προσπάθεια που έγινε με καλές προϋποθέσεις, αλλά χωρίς τη ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Κόκκας, Στουρνάρας, Αλεξανδρής, Σαββίδης, Κιπτίου (87’ Κυριάκος), Νάκας (63’ Κωτσιαρίδης), Κοντοβάς (73’ Θωμαΐδης), Φλίγκος (91’ Φαράντος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Καραμπάς (82’ Αλαμάνης), Νόνης, Κραγιόπουλος, Τόσκας, Λούγκος (68’ Καράμπελας), Βασίλιεβιτς (59’ Ευθυμιάδης), Θέος (59’ Σεχολάρι), Δ.  Κόκας, Σέττος

11gsa me olyv

1olyv me gsa

Οι δύο αντίπαλοι, όπως παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Αθ. Ραγάζος

 

 

Last modified onSunday, 17 December 2017 19:16