noodles volos banner

"Καθάρισε" ο Μπάιριτς για τη Νίκη, 2-1 τον Αστέρα Ιτέας

Φάση από τον σημερινό αγώνα με πρωταγωνιστή τον σκόρερ των δύο γκολ Μπάιριτς Φάση από τον σημερινό αγώνα με πρωταγωνιστή τον σκόρερ των δύο γκολ Μπάιριτς

«Καθάρισε» ο Σέναντ Μπάιριτς για τη Νίκη Β., που επικράτησε με 2-1 στο Πανθεσσαλικό του Αστέρα Ιτέας με 2-1 απόλυτα δίκαια και τον έπιασε στη βαθμολογία. Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός στην καλύτερη του εμφάνιση μέχρι στιγμής σημείωσε δύο μοναδικής ομορφιάς γκολ στο 3’ και το 50’, που ήταν τα πρώτα του στο πρωτάθλημα, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Κοντογιώργος στο 38’.

Η Νίκη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πολύ δυνατά, πέτυχε τον αντικειμενικό της σκοπό να σκοράρει γρήγορα, αλλά από ένα σημείο και μετά, κι ενώ πρώτα δεν έγινε το 2-0 που εδικαιούτο, δεν είχε την ίδια απόδοση και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να φανούν απειλητικοί και να φτάσουν στο 1-1 επτά λεπτά πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος πάντως οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, έβαλαν γρήγορα το δεύτερο και νικητήριο γκολ και από κει και πέρα ήλεγξαν απόλυτα το ματς, όντας η μόνη ομάδα που είχε επιθετικό πνεύμα στο παιχνίδι. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι απογοήτευσαν, αφού δε δικαιολόγησαν τη θέση τους.

Πανηγύρισε νωρίς η Νίκη

Η Νίκη μπήκε πολύ δυνατά και αφού έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Τζιώρα, που σούταρε πέφτοντας πάνω σε σώματα από κοντινή απόσταση στο 2’, στο 3’ ο Μπάριτς με δυνατό σουτ με το δεξί κουντεπιέ από το ημικύκλιο έστειλε στο εσωτερικό μέρος του οριζόντιου δοκαριού την μπάλα, η οποία έσκασε εντός εστίας και κατέληξε στον ουρανό των διχτύων σε ένα εντυπωσιακό γκολ (1-0).

Η Νίκη είχε το momentum και προσπάθησε για ένα γρήγορο δεύτερο τέρμα, αλλά στάθηκε άτυχη στο 5’, καθώς αρχικά το κοντινό σουτ του Γιάκοβλεφ κόντραρε και ο Μπάιριτς, που επωφελήθηκε, από το ύψος της μικρής περιοχής σημάδεψε το αριστερό παραθυράκι, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους κυανόλευκους.

Στο 11’ είχαμε την πρώτη αντίδραση του Αστέρα Ιτέας, με τον αριστερό μπακ Αντωνόπουλο να βρίσκεται σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γενιτσαρίδης του έβαλε την κόντρα, κάνοντας μία καίρια επέμβαση.

Στο 28’ και το 35’ η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία σε φάουλ του Γεωργουσόπουλου και σουτ σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής του Αλεξίου, που πήρε πάσα-τακουνάκι από τον Αντωνίου.

Ο τελευταίος εκτέλεσε φάουλ στο 38’ από τα αριστερά και στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων ο υψηλόσωμος στόπερ Κοντογιώργος με κεφαλιά, που πήγε στην αριστερή γωνία του Τζήμα, ισοφάρισε σε 1-1.

 Κάποια άτομα από την Ιτέα, που είχαν μπει με προσκλήσεις, πανηγύρισαν το γκολ αυτό προκλτηικά με άσεμνη χειρονομία, με τον σκόρερ μάλιστα να τους το αφιερώνει, και ακολούθησε μεγάλη ένταση με τους οπαδούς της Νίκης και την επέμβαση της αστυνομικής δύναμης, μέχρι που στο τέλος οι φίλοι του Αστέρα φυγαδεύτηκαν και έφυγαν από την κερκίδα.

Πάντως, κακώς τους είχε επιτραπεί να κάθονται για ευνόητους λόγους τόσο κοντά στους φίλους της Νίκης.

Σκόραρε νωρίς και στην επανάληψη

Στο 50’ ο Μπάιριτς έβαλε ακόμη ένα γκολ-ζωγραφιά, αφού έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια, ντριμπλάροντας όλον τον κόσμο και με καλοζυγισμένο σουτ με το δεξί, που έσκασε και κατέληξε με δύναμη στην αριστερή γωνία του Πάπου σημείωσε το 2-1.

Στο 52’ ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει αμέσως: ο Σεΐτι έκανε μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και από την αριστερή πλευρά, αλλά καθάρισε τη φάση ο Τζήμας χαμηλά στο πρώτο δοκάρι.

Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη στο 65’ με τον Ιορδανίδη να σουτάρει μέσα από την περιοχή με το αριστερό στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, μετά από κεφαλιά-πάσα συμπαίκτη του, ενώ στο 68’ λίγο πάνω από το δοκάρια πέρασε το μακρινό σουτ του Μπογκντάνι.

Στο 81’ η Νίκη έφτασε μία ανάσα από το τρίτο γκολ, όταν ο Μέτσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Γιάκοβλφ τσίμπησε από το ύψος της μικρής περιοχής την μπάλα και ο Καρτσαμπάς μέσα από τη μικρή περιοχή δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 83’ το σουτ του Γιάκοβλεφ μετά από συνεχόμενες προσποιήσεις κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 91’ ο Τζιώρας, ενώ ο Μπάιριτς ήταν ολομόναχος και θα έβγαινε στο τετ-α-τετ συνέχισε μόνος του και ανακόπηκε.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Βέργος, Καρτσαμπάς, Μέτσε, Ντόλγκι, Ιορδανίδης (Λάιος), Γιάκοβλεφ (87’ Γαρυφαλλόπουλος), Μπάιριτς (93’ Ματθαίου), Τζιώρας (92’ Βουρδάκης)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Πάπος, Αρκουμάνης, Αντωνόπουλος, Ζανιάς, Κοντογιώργος (85’ Χαρδαλούπας), Μπογκντάνι, Γεωργουσόπουλος, Χαραλαμπίδης, Αλεξίου, Αντωνίου, Σεΐτι (78’ Τοπούζι)

*Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις του συνόλου των οπαδών της Νίκης Β., όταν οπαδός της ομάδας πέταξε μπουκάλι στον στίβο, αλλά αρκετά μακριά από τον πάγκο των φιλοξενουμένων.

 

Last modified onSunday, 17 December 2017 17:16