noodles volos banner

Άλωσε το Πανθεσσαλικό ο Γ.Σ. Αλμυρού, 0-1 με Κιπτίου

Οι αδυναμίες της φετινής Νίκης Βόλου ξεγυμνώθηκαν για μία ακόμη φορά στο Πανθεσσαλικό , το οποίο άλωσε για δεύτερη φορά ο Γ.Σ. Αλμυρού μετά τον Ρήγα Φεραίο στην έναρξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Κώστα Σταματίου πήρε ένα τεράστιο διπλό με 0-1, σκοράροντας στο 74’ στη μοναδική φάση που έκανε στο δεύτερο μέρος με τον Κιπτίου, που «κάρφωσε» την πρώτη του ομάδα, και έκανε το 3Χ3 με τον Αλμυριώτη τεχνικό στον πάγκο του. Η Νίκη τελείωσε το ματς χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ κλασική ευκαιρία και παρά τις περιόδους πίεσης από το 25’ έως το 45’ και από το 45’ έως το 65’ έδειξε ότι δεν μπορεί να πάει πουθενά. Ο Αμυρός θα μπορούσε να προηγηθεί πρώτος στις ευκαιρίες του στην αρχή του αγώνα, ενώ στη συνέχεια ήταν εξαιρετικός αμυντικά και όταν βρήκε την ευκαιρία να "χτυπήσει" το έκανε κι έτσι πανηγύρισε μία ιστορική νίκη. 

Η διάταξη των ομάδων                         

Η Νίκη είχε στην ενδεκάδα της παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις και τον Τζιώρα και τον Γιάκοβλεφ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Θεολόγης, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά στ’ αριστερά τοποθετήθηκαν οι Γενιτσαρίδης, Καρτσαμπάς, Μωυσίδης και Δημολιός. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Βέργος και Ντόλγκι, ενώ πίσω από τον φορ Τζιώρα κινούνταν οι Μέτσε στον άξονα και Γιάκοβλεφ (δεξιά), Ιορδανίδης (αριστερά) στα άκρα, με τους δύο τελευταίους να αλλάζουν κάποια στιγμή θέσεις.

Για τον Γ.Σ. Αλμυρού ο Σταυράκης ήταν ο τερματοφύλακας, ενώ την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Καψιώτης, Μπαρούτας (πλάγιοι μπακ), Στουρνάρας και Κόκκας (στόπερ). Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Αλεξανδρής και Σαββίδης, ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή ήταν οι Νάκας αριστερά, Κοντοβάς δεξιά και Κιπτίου στον άξονα. Κλασικός προωθημένος, τέλος, ήταν ο Φλίγκος.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Ο Αλμυρός θα μπορούσε να είχε αιφνιδιάσει νωρίς. Στο δεύτερο λεπτό είχαμε την πρώτη τελική προσπάθεια με τον Νάκα να σουτάρει από θέση μέσα αριστερά της περιοχής ψηλά άουτ μετά από τροφοδότηση του Φλίγκου, που είχε κάνει την ατομική ενέργεια.

Στο 3’ ο Φλίγκος ήταν αυτός που μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή της Νίκης πήρε την μπάλα, προχώρησε και λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή κι ενώ η άμυνα της Νίκης ήταν ανοικτή, σούταρε, αλλά πρόλαβε να του βάλει την κόντρα ο Καρτσαμπάς και η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου σε κόρνερ.

Επικίνδυνο ήταν το δυνατό σουτ του Κιπτίου με το αριστερό πόδι από τη γραμμή της περιοχής, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια στο 6’, με τον Γ.Σ. Αλμυρού να ανησυχεί για τρίτη φορά στα πρώτα λεπτά τους γηπεδούχους, αλλά περισσότερο από τις προηγούμενες.

Ακολούθως, στο 13’ κι ενώ η Νίκη είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε τέταρτη ευκαιρία που ήταν η πιο μεγάλη μέχρι τότε. Ο Νάκας κινήθηκε ωραία έξω από την περιοχή με την μπάλα στα πόδια και έκανε το δυνατό συρτό δεξί σουτ, που απέκρουσε με μεγάλη δυσκολία σωτήρια με το δεξί του χέρι ο Θεολόγης.

Στο 16’ είχαμε την πρώτη τελική προσπάθεια της Νίκης, με την κεφαλιά του Τζιώρα μετά τη σέντρα του Δημολιού να μην ανησυχεί τον Σταυράκη και να περνά εκτός εστίας. Στο 24’ η νέα κεφαλιά του Τζιώρα μετά από σέντρα πάλι του Δημολιού ήταν καλύτερη και πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ πάνω στον Θεολόγη που μπλόκαρε εύκολα, πήγε το εκτός περιοχής σουτ του Κοντοβά λίγο αργότερα. Στο 33’ πάλι ο Τζιώρας μετά από σέντρα του Μωυσίδη προσπάθησε να απειλήσει με το κεφάλι, αλλά η κεφαλιά του ήταν πολύ άστοχη, όπως και η κεφαλιά του Φλίγκου στο 34’.

Τρία λεπτά αργότερα, η πρώτη κεφαλιά του Τζιώρα που βγήκε εστία μετά τη σέντρα του Γενιτσαρίδη, πήγε στο κέντρο αυτής και ο Σταυράκης μπλόκαρε, ενώ  στο 40’ ο διαιτητής Μπλούνας απέβαλε τον Στέφανο Ξηροφώτο από τον πάγκο και ο τεχνικός της Νίκης παρακολούθησε το ματς από τις θέσεις των VIP.

Το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, με τη Νίκη να βελτιώνεται στο δεύτερο μισό του 45λεπτου, αφού άφησε τις μεγάλες μπαλιές και την ανορθόδοξη ανάπτυξη και προσπάθησε να βάλει την μπάλα κάτω, με τον Ντόλγκι να αναλαμβάνει οργανωτικό ρόλο και να περνάει ορισμένες αξιόλογες κάθετες μπαλιές από το κέντρο προς το ύψος της μεγάλης περιοχής. Όμως μεγάλη ευκαιρία δεν έκανε, άσχετα αν είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, ενώ τις καλύτερες φάσεις τις είχε μέχρι τότε ο Γ.Σ. Αλμυρού.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Η Νίκη μπήκε πολύ καλύτερα στην επανάληψη και στο 47’ το σουτ του Γιάκοβλεφ πέρασε πάνω από την εστία, ενώ στο 53’ χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία μέχρι τότε για τους … πορτοκαλί γηπεδούχους, με τον Ντόλγκι να περνά ωραία κάθετα για τον Τζιώρα, που τσίμπησε την μπάλα, ξεμαρκαρίστηκε και από το ημικύκλιο με ελεύθερο πεδίο μπροστά του σούταρε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 54’ είχαμε νέα σημαντική στιγμή για τη Νίκη, όταν από απόκρουση της άμυνας του Αλμυρού μετά από σέντρα του Ιορδανίδη από τα δεξιά ο Μέτσε μπήκε στην περιοχή και μετά από ντρίμπλες σούταρε από το ύψος του πέναλτι προς την εστία, αλλά η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυνομένου, που ήταν πεσμένος στο έδαφος και κατέληξε κόρνερ, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται χλιαρά για χέρι. Πάντως, καμία από τις δύο φάσεις δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κλασική ευκαιρία.

Στο 65’ απλώς μία ακόμη τελική ήταν κεφαλιά του Τζιώρα υπό την πίεση του Στουρνάρα, αφού δεν απείλησε.

Κι ενώ υπήρξε ένα εικοσάλεπτο που η Νίκη πίεσε, στη συνέχεια ο Γ.Σ. Αλμυρού, που είχε ξεκάθαρα αμυντικό πλάνο, βγήκε από την περιοχή του, πάγωσε τον ρυθμό και στο 74’, χωρίς να έχει κάνει μέχρι τότε ευκαιρία στο δεύτερο μέρος και χωρίς να έχει πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, σκόραρε με τον Κιπτίου. Ο πρώην παίκτης της Νίκης μετά από λάθος του Βέργου και κλέψιμο του Σαββίδη, βρήκε τον χώρο και με καλοζυγισμένο αριστερό συρτό σουτ νίκησε τον Θεολόγη, στέλνοντας από τα 25 μέτρα την μπάλα στην αριστερή γωνία (0-1).

Στο 77’ ο σκόρερ των φιλοξενουμένων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Ντόλγκι στη μεσαία γραμμή που είχε τσιμπήσει την μπάλα και οι Αλμυριώτες συνέχισαν με δέκα παίκτες.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, δόθηκε εντολή στον Καρτσαμπά να αφήσει την άμυνά του και να παίξει ως δεύτερος φορ δίπλα στον Τζιώρα, ενώ το σύστημα άλλαξε σε 3-5-2, αφού έμειναν πίσω ως τριάδα στην άμυνα οι Μωυσίδης, Γενιτσαρίδης και Δημολιός.

Στο 89’ ο Σταυράκης είχε εύκολο έργο να μπλοκάρει την κεφαλιά του Ιορδανίδη μετά τη σέντρα του Γαρυφαλλόπουλου από τα αριστερά.

Αυτή ήταν η τελευταία φάση του ματς που έληξε με 0-1, με τους οπαδούς της Νίκης να αποδοκιμάζουν έντονα παίκτες και τεχνική ηγεσία στο τέλος της αναμέτρησης, νιώθοντας ντροπιασμένοι από την ήττα και το νέο ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Από την άλλη έξαλλα πανηγυρίστηκε η επιτυχία από τους φιλοξενούμενους, που κάνουν σπουδαία πορεία και μπορούν να ονειρεύονται τα καλύτερα για τη συνέχεια. 

Κίτρινες: Τζιώρας, Γιάκοβλεφ-Κιπτίου, Σαββίδης, Σταυράκης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Καρτσαμπάς, Μωυσίδης, Βέργος (75’ Γαρυφαλλόπουλος), Ντόλγκι, Μέτσε (65’ Μπάιριτς), Γιάκοβλεφ, Ιορδανίδης, Τζιώρας

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Στουρνάρας, Κόκας, Αλεξανδρής (92’ Βούλγαρης), Σαββίδης, Κιπτίου, Κοντοβάς (84’ Θωμαΐδης), Νάκας (46’ Κωτσιαρίδης), Φλίγκος

*Το ματς παρακολούθησαν γύρω στα 1200 άτομα, εκ των οποίων 80 φίλοι του Γ.Σ. Αλμυρού στο βόρειο πέταλο. 

Last modified onMonday, 27 November 2017 11:02