noodles volos banner

"Έφυγε" από τη ζωή ο Γιάννης Μιχαηλίδης

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης (πρώτος από δεξιά) μαζί με τους Ζίφκο και Τσιγαρίδα στο γήπεδο του Αναύρου Ο Γιάννης Μιχαηλίδης (πρώτος από δεξιά) μαζί με τους Ζίφκο και Τσιγαρίδα στο γήπεδο του Αναύρου

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο μεγάλος ποδοσφαιριστής της μεταπολεμικής περιόδου του Ολυμπιακού Βόλου έφυγε από τη ζωή και την Τρίτη έγινε η κηδεία του από το Ναό του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο εκλιπών δεν ήταν απλώς ένας ποδοσφαιριστής, αλλά και γραμματέας για πολλά χρόνια στα γραφεία του συλλόγου, όπου έδωσε ψυχή, ώστε να υπάρχει μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός και να γιορτάζει τα 80 του χρόνια. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από το 1948, μαζί με τους Τσιγαρίδα, Χρυσόπουλο, Παπαζήση, Χαλκιά, Σκλέντζα, Αγγελόπουλο, Δουζένη, Βλαχάβα, Βικιώτη, Δημητρακόπουλο, Δημόπουλο. Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές δημιούργησαν τη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού, όταν το 1955 έφθασε στον θρίαμβο επί της Δόξας Δράμας, στη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου τερμάτισε 5η, και τη μεγάλη επιτυχία της επί της ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ήταν ο ήρωας του αγώνα στη Δράμα, όπου κέρδισε ο Ολυμπιακός Βόλου 3-2 και με τη συμμετοχή του στο τρίτο γκολ σημάδεψε την ιστορία του συλλόγου στις 18 Ιανουαρίου 1955. Σ’ εκείνο το παιχνίδι, ο Μιχαηλίδης τραυματίστηκε, αλλά παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο, διότι τότε απαγορεύονταν οι αλλαγές. Στέκονταν με το ένα πόδι, στην κυριολεξία, κάπου στη σέντρα και ενώ το σκορ ήταν 2-2 είδε την μπάλα να έρχεται προς το μέρος του και όπως ήταν ξεχασμένος από τους αντιπάλους του έβαλε όλες του τις δυνάμεις και την κλώτσησε στον Δημητρακόπουλο, που ήταν προωθημένος, κι αυτός με σουτ πετυχαίνοντας το 3-2.

Ήταν ένας θρίαμβος για τον Ολυμπιακό Βόλου αυτό το παιχνίδι και τη χαρά που ένιωσαν οι Ολυμπιακοί ποτέ δεν την ξέχασε και μου τη διηγήθηκε ο ίδιος. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης εργαζόταν στο ΙΚΑ Βόλου, έκανε μια υπέροχη οικογένεια και χάρηκε τα εγγόνια του ως χθες, που άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 86 ετών.

Ο Όμιλος Καρεκλίδη απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Γ.Κ. 

Last modified onWednesday, 22 November 2017 00:50