Logo
Print this page

Η παραδοχή των αντιπάλων το καλύτερο παράσημο για τον Ολυμπιακό Β.

Η παραδοχή του Στέφανου Ξηροφώτου ότι ο Ολυμπιακός Β. είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα και πως έκανε αλλαγή στο 94’, αφού οι παίκτες του δεχόταν πίεση και ήθελε να διασφαλίσει την κατάκτηση του ενός βαθμού, θεωρούν στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού Βόλου ήταν το καλύτερο παράσημο από το μεγάλο βολιώτικο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής στο Πανθεσσαλικό.

Μπροστά σε ένα πολύ δυναμικό κοινό, που υποστήριξε με πάθος την ομάδα του και έχοντας μείνει πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, ο Ολυμπιακός Βόλου με τη λογική να πατήσει την μπάλα και να πιέσει ψηλά ισοφάρισε γρήγορα και στο δεύτερο μέρος αναζήτησε το κάτι παραπάνω, που θα ήταν μία ιστορική επιτυχία με ένα διπλό μετά από 36 χρόνια.

Αυτό το διπλό ήθελε πολύ και ο κόσμος, γι’ αυτό και ακούστηκαν διάφορα για τη διαχείριση του παιχνιδιού από την τεχνική ηγεσία των ερυθρολεύκων και για τις αλλαγές που έγιναν. Όμως, όλα έχουν τον λόγο που γίνονται και μερικές φορές μπορεί να μη βγουν.

Για τον Σκανδάλη είναι γνωστό ότι τραυματίστηκε κι αυτό με την εικόνα που είχε διαμορφωθεί στο ματς, ότι δηλαδή οι φιλοξενούμενοι θα έπρεπε να κυνηγήσουν το γκολ, φάνηκε ότι τους βόλεψε, καθώς ο Σεχολάρι μπορεί να μη βοήθησε και να έγινε μετά από 40 λεπτά αλλαγή στην αλλαγή, αλλά η είσοδός του μετέτρεψε το σύστημα σε 4-3-3 και ο Ολυμπιακός Β. πήρε το κέντρο, ενώ η Νίκη έψαχνε με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας τον αιφνιδιασμό, με τους Βασίλιεβιτς και Θέο να παίζουν ως επιθετικοί χαφ μπροστά από τον Τόσκα και τον Δήμο Κόκα να τοποθετείται στα δεξιά. Παρόλ’ αυτά δεν έπαιζε τόσο στη γραμμή, όπως ο Σεχολάρι, αλλά έκλινε συνεχώς προς τα μέσα.

Αλλά και με τις υπόλοιπες αλλαγές στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του Ολυμπιακού Β. δεν άλλαξε. Αντιθέτως συνέχιζε να έχει την κατοχή της μπάλας, επομένως δεν έπεσε η απόδοση της ομάδας (σ’ αυτήν την περίπτωση θα ήταν απόλυτα δεκτές οι οποιεσδήποτε ενστάσεις), αλλά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα.

Φάνηκε ξεκάθαρα ότι η αλλαγή στην αλλαγή του Σεχολάρι έγινε, γιατί ο παίκτης δεν προσέφερε τα αναμενόμενα, ενώ, επειδή πολύς λόγος υπήρξε για την αντικατάσταση του Βασίλιεβιτς, πρέπει να επισημανθεί ότι δεν μπήκε κανένας τυχαίος παίκτης στη θέση του, αλλά ο Ευθυμιάδης, που είναι αντάξιος και παίζει στην ίδια θέση. Μάλιστα, απέδωσε πολύ καλά, συντελώντας, ώστε να συνεχίσει η ομάδα του στο ίδιο τέμπο και στην ίδια ποδοσφαιρική λογική. Παράλληλα, ήταν φανερό ότι υπήρχε και δυσκολία στο μαρκάρισμά του, κάτι που αποδείχθηκε και στην κίτρινη κάρτα του Βέργου, οποίος προσπάθησε να τον παίξει μαν του μαν.

Σε ό,τι αφορά τον Μέμο, ο Ολυμπιακός Β. θέλησε με έναν παίκτη γρήγορο και διεμβολιστή και κυρίως φρέσκο να χτυπήσει τη Νίκη από την πλευρά του Δημολιού, που είχε κάνει πολλές κούρσες.

Σχετικά με τον Βαρούχα, που θα μπορούσε να είχε αντικατασταθεί, επιλέχθηκε να μείνει στο γήπεδο, παρότι φαινόταν ότι δεν είχε τις απαιτούμενες δυνάμεις, διότι, ειδικά και με τη φάση του χαμένου τετ-α-τετ, που περνάει όλον τον κόσμο, τον υπολόγιζε πολύ η άμυνα της Νίκης και κρατούσε παίκτες πίσω για το μαρκάρισμά του.

Σημασία έχει ότι δεν ήρθε το μεγάλο αποτέλεσμα για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου, αλλά υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση. Στο ποδόσφαιρο όμως, όπως μία μεγάλη νίκη κρύβει τις αδυναμίες, έτσι και μία ανεπιθύμητη ισοπαλία μπορεί να κρύψει πολλά θετικά, που σίγουρα υπήρχαν.

Κρατώντας αυτά, ο Ολυμπιακός, που δείχνει ότι παίζει ορθολογικά και με πλάνο, δε δέχεται πολλές φάσεις και αναπτύσσεται σωστά, αλλά εξακολουθεί σίγουρα να έχει θέμα με το γκολ, μετά το ρεπό της Τρίτης ξεκινά την προετοιμασία του την Τετάρτη (15/11) το μεσημέρι για το δεύτερο σερί ντέρμπι με τον Ν.Π.Σ. Βόλος. Αυτή η αναμέτρηση είναι η συνέχεια ενός δύσκολου προγράμματος στο τέλος του πρώτου γύρου, αφού θα ακολουθήσουν τρεις εκτός έδρας αγώνες και ένα ρεπό.

Το κλίμα είναι αρκετά καλό στα αποδυτήρια και όλοι είναι αισιόδοξοι για μία αναμέτρηση, που έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία για τους φίλους της ομάδας για αυτονόητους λόγους, οι οποίοι ξεφεύγουν από το αποκλειστικά αγωνιστικό κομμάτι.

 

 

Last modified onWednesday, 15 November 2017 09:17
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]