Logo
Print this page

Απόλυτα δίκαιη νίκη για τον Αλμυρό, 2-0 τον Αχιλλέα

Έξαλλος πανηγυρισμός από τον σκόρερ Κώστα Φλίγκο και τον Βαλάντη Κόκκα στο πρώτο γκολ του Γ.Σ. Αλμυρού Έξαλλος πανηγυρισμός από τον σκόρερ Κώστα Φλίγκο και τον Βαλάντη Κόκκα στο πρώτο γκολ του Γ.Σ. Αλμυρού

Μία δίκαιη νίκη, που την ήθελε όσο τίποτε άλλο πέτυχε μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο Γ.Σ. Αλμυρού στην έδρα του επί του Αχιλλέα Φαρσάλων με 2-0 στο ντεμπούτο του Κώστα Σταματίου στον πάγκο του. Μελανό σημείο στον αγώνα ο τραυματισμός του Χολέβα στο γόνατο μόλις στο 2ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι ήταν φανερά καλύτεροι και θα μπορούσαν να σκοράρουν πιο νωρίς από το 73’ και το 81’, που σημείωσαν τα δυο γκολ τους με τον Φλίγκο, ο οποίος είχε χάσει πέναλτι στο 35’. Παράλληλα, απειλήθηκαν ελάχιστα από τους φιλοξενούμενους, που τελείωσαν τον αγώνα με εννιά ποδοσφαιριστές.

Ρεπορτάζ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση του κόσμου, ενώ το παρών έδωσαν και αρκετοί Φαρσαλινοί, που ήταν αρκετά εκδηλωτικοί με ρίψη μπουκαλιών στον αγωνιστικό χώρο και ύβρεις προς τον Φλίγκο.

Ο Κώστας Σταματίου έδωσε ξεκίνησε με τους Χολέβα και Κόκα στο κέντρο της άμυνας, αλλά ο πρώτος έφυγε πολύ νωρίς από το ματς και με την είσοδο του Καψιώτη στη θέση του ο Στουρνάρας από τα δεξιός μπακ έγινε στόπερ και ο νεοεισελθών αγωνίστηκε στη φυσική του θέση του δεξιού μπακ. Από την απέναντι πλευρά ήταν ο Μπαρούτας, ενώ οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σαββίδης και Αλεξανδρής. Πιο μπροστά τους ήταν ο Κιπτίου, δεξιά ο Κοντοβάς, αριστερά ο Νάκας στη μεσαία γραμμή και φορ ο Φλίγκος.

Οι φάσεις της αναμέτρησης

Η πρώτη φάση έγινε στο 5’, όταν ο Νάκας βρέθηκε απέναντι από τον Κουτσοκέρα και πλάσαρε, αλλά ο πορτιέρε του Αχιλλέα απέκρουσε.

Ακολούθως, στο 8’ ο Κιπτίου έκανε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, ο Φλίγκος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και με το ένα χέρι ο Κουτσοκέρας την έδιωξε πάνω από το οριζόντιο σε κόρνερ.

Επτά λεπτά αργότερα, στο 15’, ο αριστερός οπισθοφύλακας Μπαρούτας προχώρησε από την πλευρά του και συνέκλινε στον άξονα. Εν συνέχεια έκανε την μπαλιά στον Σαββίδη, που έβγαλε τη σέντρα στο σημείο του πέναλτι για τον Φλίγκο. Αυτός έπιασε με τη μία το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Οικονόμου, που ήταν στη μικρή περιοχή.

Στο 34’ δόθηκε πέναλτι στον Γ.Σ. Αλμυρού για ανατροπή του Κιπτίου από τον Μάρκου, που γκρέμισε τον αντίπαλό του και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 35’ ο Φλίγκος το εκτέλεσε α λα Πανένκα, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι στο κέντρο της εστίας,  ενώ ο Κουτσοκέρας είχε πέσει στη δεξιά γωνία. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να προηγηθούν, αλλά είχαν πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος και μοναδική για τους Φαρσαλινούς στο ματς το σουτ εκτός περιοχής του Βούλγαρη, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στην επανάληψη, όπως ήταν φυσικό, είχαμε μονόλογο της ομάδας του Κώστα Σταματίου, αφού ο Αχιλλέας αμυνόταν μαζικά.

Ωστόσο, δεν είχαμε τις μεγάλες φάσεις, αλλά σημασία έχει ότι το διάστημα αυτό ήρθαν τα δύο γκολ. Στο 73’ ο Κιπτίου έκανε τη χαμηλή σέντρα, ο Οικονόμου δεν μπόρεσε να κόψει και ο Φλίγκος κοντρόλαρε με το στήθος, γύρισε το κορμί του και πλάσαρε εύστοχα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Το 1-0 πανηγυρίστηκε έξαλλα και όλοι οι παίκτες πήγαν στον πάγκο και έγιναν ένα κουβάρι με τον Κώστα Σταματίου.

Στο 77’ δόθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Κουρούμαλο για πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Κοντοβά, με τους ανθρώπους του Αχιλλέα να διαμαρτύρονται για την απόφαση.

Τέλος, στο 81’ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Ο Καψιώτης από τα δεξιά έκανε τη συρτή σέντρα και η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο Φλίγκο στο δεύτερο δοκάρι, που είχε εύκολο έργο και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Στουρνάρας, Χολέβας (2’  λ.τρ. Καψιώτης), Κόκκας, Μπαρούτας, Σαββίδης, Αλεξανδρής, Κιπτίου (90’ Τσόγκας), Κοντοβάς (83’ Θωμαΐδης), Νάκας (70’ Κωτσιαρίδης), Φλίγκος

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Κουτσοκέρας, Μάρκου, Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου (87’ Αναγνώστης, Νεμπεγλέρας, Κόλα (72’ Τλούπας), Μανιώτης, Συράκος, Λόλας (53’ Χάμος), Βούλγαρης (69’ Μίχος)

1gsa farsala

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε, όπως και σε όλους τους αγώνες, για τον 37χρονο Λαρισαίο διαιτητή Αντώνη Κορέστη, που έφυγε άδικα από τη ζωή

2gsa farsala

Υποφέρει ο Χολέβας μετά τον τραυματισμό του

3gsa farsala

Ο Αλεξανδρής έτοιμος να διώξει την μπάλα προ του Βούλγαρη, τον οποίον μαρκάρει ο Στουρνάρας

*Δείτε κι άλλο φωτογραφικό υλικό στην παρακάτω Image Gallery...

Last modified onFriday, 17 November 2017 21:08

Image Gallery

{gallery}50480{/gallery}
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]