noodles volos banner

Δίκαιο 1-1 στο βολιώτικο ντέρμπι

Η παράδοση που έχει δημιουργηθεί από το 2007, όποτε είναι γηπεδούχος η Νίκη Βόλου κόντρα στον συμπολίτη Ολυμπιακό, οι δυο ομάδες να έρχονται ισόπαλες, τηρήθηκε και σήμερα στο Πανθεσσαλικό μπροστά σε 3.000 φιλάθλους.

Το τελικό σκορ, που ήταν το 1-1, με γκολ του Ντόλγκι στο 5’ και του Θέου στο 25’, κρίνεται δίκαιο, αλλά δε συνέφερε βαθμολογικά καμία από τις δύο ομάδες και ειδικά τους κυανόλευκους, που ήταν γηπεδούχοι.

Αυτό ήταν το έκτο συνεχόμενο «Χ» για τη Νίκη σε τοπικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Β. από το 2007 και μετά, με συνέπεια ούτε και σήμερα μετά από 12 χρόνια η ομάδα των Ξηροφώτου-Μπούις να μην μπορέσει να δώσει τη μεγάλη χαρά μίας επικράτησης κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο στους φιλάθλους της.

Γενικότερα πάντως ο Ολυμπιακός έδειξε πιο δουλεμένη ομάδα μετά το πρώτο τέταρτο και πιο οργανωμένη, ενώ η Νίκη μετά τη μεγάλη της πίεση στα πρώτα λεπτά, που της απέφερε ένα γκολ και μία μεγάλη ευκαιρία, έδειξε ότι ήθελε περισσότερο να κρατήσει το αποτέλεσμα κι όχι να ψάξει και για ένα δεύτερο τέρμα, ενώ η ανάπτυξή της γινόταν κυρίως με μεγάλες μπαλιές. 

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Θεολόγη στην εστία και στην άμυνα τους Γενιτσαρίδη, Δημολιό (άκρα) Μωυσίδη και Καρτσαμπά (κέντρο). Οι Βέργος και Ντόλγκι ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Μέτσε μπροστά τους ο οργανωτής, ενώ οι Μπάιριτς και Γαρυφαλλόπουλος τοποθετήθηκαν στα άκρα της μεσαίας γραμμής (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Γιάκοβλεφ να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Καραγκιολίδης ήταν ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Β., οι Καραμπάς, Ανδρέας Κόκας οι πλάγιοι αμυντικοί, οι Νόνης, Κραγιόπουλος οι στόπερ, οι Τόσκας Σκανδάλης αμυντικοί μέσοι, με τους Δήμο Κόκα (αριστερά), Βασίλιεβιτς (άξονας), Θέος (δεξιά), να κινούνται πίσω από τον φορ Βαρούχα.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Η Νίκη με τη δύναμη της έδρας και του κόσμου και κινητήριο μοχλό τον Μέτσε μπήκε πιο δυνατά και στο 5’ κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ με τεχνικά εκτελεσμένο φάουλ του Ντόλγκι, που χτύπησε πρώτα στο εσωτερικό μέρος του δεξιού δοκαριού και κατέληξε στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα με την ορμή του πρώτου γρήγορου γκολ και με τους φιλοξενούμενους να έχουν χάσει την αυτοσυγκέντρωσή τους η Νίκη πλησίασε και σ’ ένα δεύτερο τέρμα. Ο Γιάκοβλεφ στα όρια της μικρής περιοχής βρέθηκε υπό πίεση απέναντι από τον Καραγκιολίδη, αλλά γλίστρησε και στη συνέχεια ο Μέτσε δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στην προσπάθεια που έκανε από απόσταση αναπνοής στα δίχτυα, αφού έκοψε σωτήρια ο Καραμπάς.

Στο 18’ τραυματίστηκε ο Σκανδάλης και ο Σεχολάρι πήρε τη θέση του. Ο νεοεισελθών έπαιξε στ’ αριστερά της επίθεσης. 

Ο Ολυμπιακός Β., με τον προπονητή του Κώστα Μπράτσο να δίνει συνεχώς εντολή στους παίκτες του να πιέζουν ψηλά, έφτασε στην ισοφάριση στο 25’ στην πρώτη του ουσιαστικά φάση. Ο Βασίλιεβιτς έκλεψε την μπάλα στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στο κέντρο και τη μεγάλη περιοχή από τον Βέργο, που δεν πρόσεξε και δεν άκουσε και τον Θεολόγη που του φώναξε «Γιάννη, ήρθε». Ο Σέρβος των ερυθρολεύκων πέρασε στον Βαρούχα κι αυτός στον αφύλακτο Θέο, που με ένα άψογο διαγώνιο δυνατό πλασέ με φάλτσο από θέση μέσα αριστερά στην απέναντι γωνία έκανε το 1-1 για τους ερυθρόλευκους.

Το γκολ αυτό ήρθε μετά από μία γρήγορη οπισθοχώρηση της Νίκης Β., με σκοπό να ψάξει τις φάσεις με τον Γιάκοβλεφ στον κενό χώρο και στην πλάτη της άμυνας.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 50’ ο Γιάκοβλεφ μπήκε ταχύτατα από τα αριστερά, έφτασε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και έσκαψε την μπάλα παράλληλα με την εστία, για να διώξει με καίρια επέμβαση ο Νόνης με το κεφάλι.

Στο 56’ο Βαρούχας κινήθηκε κατά μέτωπο, πέρασε όποιον βγήκε μπροστά του και βγήκε απέναντι από τον Θεολόγη, ο οποίος με τα πόδια έσωσε την ομάδα του σε μία σπουδαία φάση για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στο 61’ η Νίκη απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες. Ο Γιάκοβλεφ έκανε ωραία ατομική ενέργεια και έβγαλε την πάσα την κατάλληλη στιγμή για τον Γαρυφαλλόπουλο, που βρέθηκε μόνος με τον Καραγκιολίδη, και πλάσαρε, αλλά ο Καραμπάς κόντραρε όσο χρειαζόταν και η μπάλα, που πέρασε πάνω από τον Καραγκιολίδη, ο οποίος είχε κάνει μπλονζόν, αργά και βασανιστικά πέρασε κόρνερ λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 63’ πάλι ο Γαρυφαλλόπουλος πήρε την κάθετη μέσα στην περιοχή, πέρασε προς τα πλάγια αριστερά τον Καραγκιολίδη, που είχε βγει γρήγορα, αλλά τη σέντρα που επιχείρησε κι ενώ η εστία των ερυθρολεύκων ήταν κενή από τερματοφύλακα έδιωξε με γρήγορη κίνηση ο Καραγκιολίδης, που είχε μείνει σε κοντινή απόσταση από τον επιθετικό της Νίκης.

Στο 64’ ο Βαρούχας από το ημικύκλιο της περιοχής σούταρε επικίνδυνα πάνω στον Καρτσαμπά, που απομάκρυνε, ενώ στο 70’ ο Γιάκοβλεφ προτίμησε να σουτάρει στα … περιστέρια από τη δεξιά γωνία της περιοχής, ενώ μπορούσε να προχωρήσει.

Στο τελευταίο 20λεπτο, ο Ολυμπιακός Β. κοίταξε κυρίως να προστατέψει το 1-1 και το κατάφερε χωρίς δυσκολία, αφού η Νίκη δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη. 

Να σημειωθεί ότι σε μεγάλη μερίδα των φίλων της Νίκης δεν άρεσε καθόλου η αλλαγή του Μπάιριτς με τον Βουρδάκη στις καθυστερήσεις, κάτι που φάνηκε με την αντίδρασή τους.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς, Βέργος, Ντόλγκι, Μέτσε (93’ Βουρδάκης), Μπάιριτς (58’ Ιορδανίδης), Γιάκοβλεφ, Γαρυφαλλόπουλος (83’ Ματθαίου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Καραμπάς, Ανδρέας Κόκας, Νόνης, Κραγιόπουλος, Τόσκας, Σκανδάλης (18’ λ. τρ. Σεχολάρι-58’ Καράμπελας), Δήμος Κόκας, Βασίλιεβιτς (70’ Ευθυμιάδης), Θέος (70’ Μέμος), Βαρούχας

*50 οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου με εισιτήρια απέτρεψε η αστυνομία από το να εισέλθουν στο γήπεδο, με τη διοίκηση της Νίκης που πίεσε να μπουν στο Πανθεσσαλικό, να δίνει πίσω τα χρήματα του εισιτηρίου στους φίλους των ερυθρολεύκων. 

Last modified onTuesday, 14 November 2017 21:00