noodles volos banner

Τελευταίος άσος το 2005, τελευταίο διπλό το 1981

Ο Σαϊτιώτης σκοράρει στο Νίκη-Ολυμπιακός 2-0 στις 22/10/05 Ο Σαϊτιώτης σκοράρει στο Νίκη-Ολυμπιακός 2-0 στις 22/10/05

Το τελευταίο διπλό του Ολυμπιακού Βόλου σε ντέρμπι με τη Νίκη χρονολογείται από τις 31/5/1981 με σκορ 1-2 στο Π. Μαγουλάς (62’ Παπέτας-45’, 75’ πεν. Καραμίχαλος), ενώ η τελευταία επιτυχία της Νίκης, όταν αυτή παίζει εντός έδρας, χρονολογείται από τις 22/10/05, έχοντας επικρατήσει με 2-0 (14’ Σαϊτιώτης, 61’ Παυλίδης).

Ειδικότερα στα ματς που έχουν γίνει στο Πανθεσσαλικό με γηπεδούχο τη Νίκη (υπολογίζεται και το ματς Νίκη-Εθνικός Ολυμπιακός Β. στη Γ’ Εθνική, ενώ ταυτόχρονα αγωνιζόταν και ο ΑΣΚ Ολυμπιακός στη Β’ Εθνική τη σεζόν 2007-08) έχουμε δύο νίκες των κυανόλευκων και τέσσερις ισοπαλίες, Τα τελευταία τέσσερα ματς πάντως έχουν λήξει ισόπαλα. Τα έξι ματς στο Πανθεσσαλικό με τους κυανόλευκους να έχουν την έδρα είναι:

2004-05 Β’ Εθνική

Νίκη-Ολυμπιακός 1-0 (35’ Κοντέων)

2005-06 Β’ Εθνική

Νίκη-Ολυμπιακός 2-0 (13’, 61’ Σαϊτιώτης)

 2007-08 Γ’ Εθνική

Νίκη-Εθνικός Ολυμπιακός 1-1 (30’ Χατζηπαντελίδης-28’ Τέας)

2013-14 Β’ Εθνική

Νίκη-Ολυμπιακός 1-1 (13’ πεν. Πουρτουλίδης-58’ Μπρέσκα)

2013-14 play off Β’ Εθνική

Νίκη-Ολυμπιακός 1-1 (24’ Βέρτζος-20’ Σολάκης)

2014-15 play off Β’ Εθνική

Νίκη-Ολυμπιακός 0-0

 

Με πάθος, αλλά μικρότερη αντιπαλότητα

Αντιπαλότητα πάντα υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει μεταξύ των δύο μεγάλων συλλόγων του Βόλου, της Νίκης και του Ολυμπιακού, βάσει του ονόματος, της ιστορίας και του τι εκφράζει κοινωνικά η κάθε μία ομάδα. Άλλες φορές αυτή η αντιπαλότητα ήταν φυσιολογική και στα όρια του επιτρεπτού ως …αλατοπίπερο στις ποδοσφαιρικές κόντρες των κυανόλευκων με τους ερυθρόλευκους ή το αντίστροφο, άλλες φορές κάποιοι φρόντιζαν να την πυροδοτούν επικίνδυνα.

Στο αυριανό όμως κυριακάτικο ντέρμπι στο Πανθεσσαλικό (15.00 η ώρα έναρξης) της Νίκης, που είναι γηπεδούχος, και του Ολυμπιακού, η αντιπαλότητα πιθανολογείται ότι θα βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από άλλες φορές.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα λείψει το πάθος στις κερκίδες ή ότι δε θα δημιουργηθεί καυτή ατμόσφαιρα-κάθε άλλο- αλλά πλέον με το ξενόφερτο σωματείο του Ν.Π.Σ. να είναι στον Βόλο και να προσπαθεί να ακυρώσει τους δύο μεγάλους συλλόγους της πόλης, ο κόσμος των δύο ομάδων κατάλαβε ότι εκτός από τα πολλά που τους χωρίζουν, υπάρχουν και κάποια λίγα, αλλά πολύ σημαντικά, που τους ενώνουν. 

Ως γνωστόν, στο ντέρμπι, που γίνεται στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, θα υπάρχουν βάσει απόφασης της αστυνομίας μόνο φίλαθλοι της Νίκης Βόλου, αλλά είναι βέβαιο ότι πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού χωρίς διακριτικά θα προσέλθουν στην κοινή έδρα των δύο ομάδων και θα παρακολουθήσουν ήσυχα το παιχνίδι.

Αμφότερες οι ομάδες, έχοντας μείνει πίσω από την κορυφή, η Νίκη με πέντε βαθμούς (αν φυσικά δε γίνει το σκάνδαλο … των σκανδάλων και πάρει τους τρεις βαθμούς από το ματς με τον Οπούντιο Μαρτίνου στα χαρτιά), ο Ολυμπιακός με έξι, βλέπουν ότι δεν τους συμφέρει η ισοπαλία και θα επιδιώξουν το τρίποντο.

Στην προσπάθεια τους αυτή, η μεν Νίκη Β. θα έχει το μεγάλο όπλο του κόσμου, ενώ αγωνιστικά θα μπορεί να υπολογίζει στον Μπάιριτς, που επιστρέφει από τιμωρία, τη στιγμή που αμφίβολος είναι ο Τζιώρας. Φυσικά, κίνητρο για την ομάδα των Ξηροφώτου-Μπούις είναι ο θρίαμβος του Ολυμπιακού Β. την περσινη περίοδο με 4-0 και η δίψα για ρεβάνς. 

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό Β., που θέλει να πετύχει το πρώτο του γκολ εκτός έδρας, καθώς μακριά από το σπίτι του δεν έχει σκοράρει και κατά συνέπεια δεν έχει νικήσει, όπλο είναι η απουσία προβλημάτων, αφού ο Τόσκας ρύθμισε, όπως ενημέρωσε ο ίδιος, το θέμα με τον στρατό, καθώς έπρεπε τη βδομάδα που πέρασε να παρουσιαστεί, και θα παίξει κανονικά, προπονούμενος όλες τις προηγούμενες μέρες. Το ίδιο έκανε και ο Παπαϊωάννου, που αποθεραπεύθηκε, με τον νεαρό στόπερ, ωστόσο, να μην υπολογίζεται έτσι κι αλλιώς για βασικός. Επιστροφή υπάρχει για τον βασικό κεντρικό αμυντικό Κραγιόπουλο, που εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής για την αποβολή του με δύο κίτρινες στην αναμέτρηση με τον Αχιλλέα στα Φάρσαλα.

Διαιτητής της αυριανής αναμέτρησης, για την οποία εκδόθηκαν 4.000 εισιτήρια και μαζί με τις προσκλήσεις, τη μαθητική κερκίδα και τα διαρκείας ο κόσμος αναμένεται να φτάσει τις 5.000, θα είναι ο Λαρισαίος Τσιτσανούδης, ορισμός που σίγουρα εξέπληξε, αφού ο συγκεκριμένος ρέφερι έχει μόνο 30 αγώνες Γ’ Εθνικής στο βιογραφικό του, ενώ θα περίμενε κανείς έναν αξιολογημένο διαιτητή. 

Last modified onSaturday, 11 November 2017 13:25