noodles volos banner

Σταματίου: "Να τονωθεί η ψυχολογία, δεδομένες οι δυνατότητές μας"

Δηλώσεις στο magnesiasports πραγματοποίησε ο νέος τεχνικός του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού, Κώστας Σταματίου, σχετικά με τις εντυπώσεις που του άφησε η πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα, τις πρώτες του σκέψεις σχετικά με το τι πρόκειται να αλλάξει, τους προσωπικούς του στόχους και την... επικοινωνία του με τον προκάτοχό του, Λάκη Μπακάλη.

Αναλυτικά:

Για τις εντυπώσεις του από την πρώτη του προπόνηση με τον Αλμυρό:

"Όλα πήγαν πολύ καλά, οι εντυπώσεις μου είναι θετικότατες, όσον αφορά την ποιότητα του υλικού που έχω να διαχειριστώ και τη γενικότερη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Είναι μεγάλη υπόθεση, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, στα οποία ταλανίζεται ο αθλητισμός, αλλά και γενικότερα η κοινωνία μας, να υπάρχει μία διοίκηση στο ποδόσφαιρο του Αλμυρού που συμπεριφέρεται άψογα απέναντι στους υπαλλήλους της, που είναι οι ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι δεδομένο. Οι ποδοσφαιριστές είναι πληρωμένοι και το κλίμα που επικρατεί, γύρω από το συγκεκριμένο κομμάτι, είναι πολύ καλό.

Με αυτόν τον τρόπο, μας δίνεται η ευκαιρία να επικεντρωθούμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Έρχομαι στην ομάδα, για να ασχοληθώ μόνο με τη δουλειά μου και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Τα παιδιά είναι στεναχωρημένα από το τελευταίο σερί κακών αποτελεσμάτων, καταλαβαίνουν ότι έχουν προβληματίσει τη διοίκηση και τον κόσμο της ομάδας τους και συνειδητοποιούν πως θα έπρεπε να έχουν εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό πρόγραμμα των πρώτων έξι αγωνιστικών, προκειμένου να βρίσκονται ψηλότερα στη βαθμολογία. Είμαστε εδώ, όμως, για να λύσουμε τα αγωνιστικά και τα ψυχολογικά θέματα που υπάρχουν, ώστε η ομάδα να ορθοποδήσει".

Για τις πρώτες του σκέψεις, σχετικά με το τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα:

"Δεν προτίθεμαι να κάνω μεγάλες αλλαγές, σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, δεν είμαι από τους προπονητές που θα προσπαθήσουν να "ανακατέψουν όλη την τράπουλα", εξαιτίας κάποιων κακών αποτελεσμάτων. Για μένα, το σημαντικότερο είναι να τονωθεί η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μου. Οι δυνατότητές τους είναι δεδομένες, αρκεί να το καταλάβουν και να αγωνιστούν σαν μία αρκετά καλή ομάδα, όπως πραγματικά είναι".

Για τη συνομιλία του με τον Λάκη Μπακάλη:

"Εγώ του τηλεφώνησα, αμέσως μετά την πρόσληψή μου. Με τον Λάκη τον Μπακάλη, είμαστε χρόνια φίλοι και δε θα πρόκυπτε ποτέ πρόβλημα μεταξύ μας. Πήρα να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο του ποδοσφαιρικό σταθμό, ο οποίος θα έρθει σύντομα για εκείνον. Και του το ευχήθηκα, και είμαι και σίγουρος για αυτό, ο Λάκης είναι ένας πολύ καλός συνάδελφος".

Για τους προσωπικούς του στόχους, στην έβδομη συνολικά θητεία του στον ΓΣΑ:

"Θέλω να επισημάνω ότι ένας από τους λόγους που γύρισα πίσω είναι το γεγονός ότι η επιστροφή μου στην ομάδα θα συνέπιπτε με την παρουσία του Αλμυρού στη Γ' Εθνική. Οι δικοί μου προσωπικοί στόχοι συνάδουν με τους στόχους της ομάδας. Οι στόχοι του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού είναι και δικοί μου στόχοι. Θέλουμε να πλασαριστούμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, για να μπορούμε στο τέλος να παραμείνουμε στην κατηγορία. Πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την εύκολη και γρήγορη παραμονή μας. Από 'κει και πέρα, όποια θέση κι αν καταλάβουμε στο τέλος, ψηλά στη βαθμολογία, θα είναι ευπρόσδεκτη για εμάς".

Last modified onFriday, 10 November 2017 00:16