noodles volos banner

Τα χρειάστηκε, αλλά τον έσωσε ο Μέμος...

Ο Μέμος μόλις έχει σκοράρει και πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του Ο Μέμος μόλις έχει σκοράρει και πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του

Τα χρειάστηκε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον Α.Ο. Σελλάνων, αλλά τελικά τον έσωσε ο Μέμος, ο οποίος αποτέλεσε τη χρυσή αλλαγή του Κώστα Μπράτσου, καθώς με γκολ στο 88' του έδωσε τη νίκη με 2-1, που πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν το 1-0 σε κομβικό χρονικό σημείο, στο τέλος του πρώτου μέρους με κεφαλιά του Βασίλιεβιτς, αλλά επέτρεψαν στους αντιπάλους στις αρχές της επανάληψης να φανούν απειλητικοί, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με γκολ του πιο ποιοτικού παίκτη τους Βουκομάνοβιτς στο 59'. Τελικά δύο λεπτά πριν το τέλος και με τον κόσμο να πιέζει πολύ από την εξέδρα ήρθε η λύτρωση από τον Μέμο έπειτα από υποδειγματική ενέργεια και πάσα του Βασίλιεβιτς.

Ο Ολυμπιακός Β. έπαιξε με 4-3-3 και τους Δ. Κόκα και Βασίλιεβιτς μπροστά από τον Τόσκα στο κέντρο, ενώ ο Σέττος είχε δίπλα του τους Καρβούνη αριστερά και Θέο δεξιά, αν και κάποια στιγμή οι δύο ποδοσφαιριστές άλλαξαν πλευρές.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και πίεσαν αφόρητα τα αντίπαλα καρέ με σωστή κυκλοφορία, χωρίς να φτάσουν σε μεγάλη ευκαιρία μέχρι το 38' με την καλύτερη να είναι αυτή του 6ου λεπτού, όταν ο Θέος έκανε φοβερή ντρίμπλα σε αντίπαλό του και πέρασε στ' αριστερά για τον Σέττο. Αυτός ξαναβρήκε με παράλληλη πάσα στην κίνηση τον συμπαίκτη του, που δεν έπιασε το σουτ, στο πρώτο δοκάρι, όπως θα ήθελε, με συνέπεια η μπάλα να περάσει άουτ.

Στο 33' από παρακινδυνευμένο γύρισμα του Καραμπά στον Καραγκιολίδη και πίεση στον τελευταίο από τον Βουκομάνοβιτς, έγινε το κλέψιμο και το σουτ από πολύ πλάγια θέση του φορ των φιλοξενουμένων, που πέρασε λίγο πάνω από την εστία και κατέληξε στον ουρανό των διχτύων από την εξωτερική πλευρά.

Πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 38'. Μετά από βαθιά μπαλιά από τα δεξιά στ' αριστερά και μετά από κακή εκτίμηση της φάσης από τον Κουτσόπουλο που είχε βγει μακριά από την εστία του, για να μπλοκάρει, ο Θέος βρέθηκε πλάγια αριστερά της περιοχής με άδεια την εστία από τερματοφύλακα, αλλά είχε πίεση από άλλους παίκτες μπροστά του και τελικά ο Τζάνης στο σουτ που έκανε του έβαλε την κόντρα.

Στο 42' λίγο πριν φτάσει η μπάλα στον Βασίλειβιτς που περίμενε στο πίσω δοκάρι και μέσα στη μικρή περιοχή μετά τη σέντρα του Σέττου από τα δεξιά, αμυντικός με το κεφάλι έδιωξε και γλίτωσε την ομάδα του, αφού η μπάλα είχε περάσει από τον τερματοφύλακα Κουτσόπουλο και η δεξιά γωνία ήταν ακάλυπτη.

Νέα μεγάλη φάση για τους Βολιώτες στο 44', με τον Θέο να πιάνει από θέση βολής το σουτ, που ήταν αδύναμο. Η μπάλα έφτασε στον Βασίλιεβιτς, που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής ένα αριστερό σουτ γυρνώντας το σώμα του, αλλά ο Κουτσόπουλος ήταν πολύ κοντά στον μέσο των γηπεδούχων και πέφτοντας στα πόδια του μπλόκαρε. Τελικά, η υπεροχή για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου καρποφόρησε στο 45+1, όταν ο Θέος σέντραρε με το αριστερό από τα δεξιά και με κεφαλιά-δυναμίτη στο πρώτο δοκάρι ο Βασίλιεβιτς έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός Β. έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και στο 58' ο Βουκομάνοβιτς με δυνατό δεξί σουτ λίγο έξω από την περιοχή και υπό πίεση έστειλε την μπάλα πρώτα στο εσωτερικό μέρος του αριστερού δοκαριού και από κει και πέρα στην απέναντι γωνία για το 1-1.

Αυτό το γκολ έφερε εκνευρισμό σε παίκτες και κερκίδα, αλλά ο Ολυμπιακός Β. δεν το 'βαλε κάτω, αντίθετα έπαιξε επιθετικά και σε συνδυσμό με τις γρήγορες αλλαγές του Κώστα Μπράτσου κατάφερε έστω και στο παρά δύο να φτάσει στο δεύτερο και νικητήριο τέρμα.

Αρχικά στο 63΄καταγράφηκε η φοβερή ατομική προσπάθεια του πολύ παθιασμένου Βαρούχα, που κατέληξε να περάσει παράλληλα τον τερματοφύλακα Κουτσόπουλο και να σουτάρει πάνω σε πόδια αντιπάλων που ήταν γύρω του.

Στο 67' οι γηπεδούχοι ανησύχησαν για μία ακόμη φορά, όταν ο Μπλατσέρης δέχθηκε την πάσα και βρέθηκε στη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, με τον Καραγκιολίδη να πάφτει στα πόδια και τον Ανδρέα Κόκα να του βάζει την κόντρα σε κόρνερ.

Στο 80' ο Βουκομάνοβιτς πήγε να γυρίσει από την αριστερή πλευρά της περιοχής σχεδόν από τη γραμμή του άουτ, αλλά ο Καραγκιολίδης είχε βγει και πέφτοντας έδιωξε σε κόρνερ με το σώμα.

Ακολούθως στο 86' ο Μέμος γύρισε με το δεξί από τη γραμμή του άουτ μετά από γέμισμα από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι, αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ωστόσο, ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός δύο λεπτά αργότερα είδε τον Βασίλιεβιτς να υποδέχεται ωραία την μπάλα με πλάτη προς την εστία μετά από κάθετη του Τόσκα και να του την περνάει θαυμάσια, βγάζοντάς τον σε θέση τετ-α-τετ. Εκείνος με δυνατό διαγώνιο σουτ από θέση μέσα δεξιά νίκησε τον Κουτσόπουλο και έδωσε το έναυσμαγια τρελούς πανηγυρισμούς, ενώ ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις βρέθηκε και πάλι μόνος στην αντεπίθεση μετά από πάσα του Ευθυμιάδη με τον αντίπαλο γκολκήπερ, αλλά τον είδε να αποκρούει σωτήρια με το ένα χέρι το σκαφτό πλασέ που έκανε.

Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι κατέφυγαν από ένα σημείο και πέρα στο παιχνίδι ταν καθυστέρησεων, πέφτοντας κάποιες φορές εύκολα στο έδαφος, αλλά τελικά η τακτική τους δεν είχε το ποθούμενο αποτέλεσμα, αφού δεν απέφυγαν την ήττα.

Θερμό επεισόδιο στα επίσημα και ... αποπομπή Μπουργάνη

Στα παρεπόμενα του αγώνα ένα θερμό επεισόδιο στα επίσημα μεταξύ φίλων του Ολυμπιακού Β., που περιελάμβανε και χειροδικία, ενώ και ο τερματοφύλακας του Ν.Π.Σ. Βόλος Ν. Μπουργάνης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από άλλο σημείο των κερκίδων και συγκεκριμένα από τη Θύρα 4 μετά από απαίτηση οργανωμένων οπαδών, που του είπαν ότι πρόδωσε τον Ολυμπιακό Β. Μάλιστα ο νεαρός γκολκήπερ τους τόνισε ότι έχει πληρώσει εισιτήριο και θέλει να δει τον αγώνα, αλλά οι οργανωμένοι σκλήρυναν τη στάση τους κι έτσι ο πρώην ερυθρόλευκος βγήκε εκτός γηπέδου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Ανδρέας Κόκας, Καραμπάς, Νόνης, Κραγιόπουλος (70' Ευθυμιάδης), Τόσκας, Βασίλιεβιτς, Καρβούνης, (57' Μέμος), Σέττος (46' Σεχολάρι), Θέος (60' Βαρούχας), Δήμος Κόκας

Α.Ο. ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Κουτσόπουλος, Μάττας, Καραγκούνης (78' Νικολάου), Αρχοντής, Κούρκουλας, Θεοδωρόπουλος, Μπλατσέρι, Βουκομάνοβιτς (85' Παπαδημητρίου), Τζάνης, Κοντός (87' Μαρούδας), Παπαδημητρόπουλος (57' Δανιήλ).

Last modified onMonday, 23 October 2017 02:23