noodles volos banner

«Ήταν συγκλονιστικό για τα παιδιά να παίζουν στο ΕΑΚ»

Στις δηλώσεις ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Κ. Μπράτσος, ανέφερε πως ήταν συγκλονιστικό για τους παίκτες του να αγωνίζονται στο ΕΑΚ, ενώ μίλησε για τη σπουδαιότητα του γρήγορου γκολ και για το γεγονός ότι έπαιξε στο τέλος ρόλο και η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Αναλυτικά οι δηλώσεις του 40χρονου τεχνικού:

«Ευχαριστώ τον κ. Σπαθή για την αναγνώριση της δίκαιης νίκης μας. Γνωρίζαμε στα δυο συνεχόμενα ματς και την Κυριακή και σήμερα (σ.σ. χθες) ότι θα αντιμετωπίζαμε δύο αντιπάλους, που θα μας παίξουν πολύ αμυντικά και θα προσπαθήσουν  να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο, που εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε.

Το κυριότερο μέλημά μας ήταν αυτές τις δύο μέρες να τονώσουμε την ψυχολογία των παιδιών και να τους πείσουμε ότι η εμφάνιση της Κυριακής ήταν ικανοποιητική, αλλά δεν είχαμε την ουσία, δηλαδή το γκολ.

 Έπρεπε να διατηρήσουμε το στοιχείο της κυκλοφορίας της μπάλας, της σωστής τοποθέτησης μέσα στον αγωνιστικό χώρο και του ποδοσφαίρου κυριαρχίας και να προσθέσουμε κάποια κομμάτια τακτικής σε σχέση με τον σημερινό (σ.σ. χθεσινό) αντίπαλο. Αυτό το εφάρμοσαν κατά γράμμα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ενώ ήταν ευεργετικό για μας ότι το γκολ ήρθε τόσο γρήγορα. Θεωρώ ότι ξεκλείδωσε το παιχνίδι από την αρχή, με την έννοια ότι ο αντίπαλος προσπάθησε να πάρει κάποια μέτρα, τα οποία εμείς εν γνώσει μας τους παραχωρήσαμε, γιατί η ομάδα είναι γρήγορη και μπορούμε να δημιουργήσουμε χώρους, αλλά οι ευκαιρίες μας δε μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ρόλο η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Όταν ο αντίπαλος φάνηκε ότι είχε προβλήματα με τα τρεξίματά του, βρήκαμε πιο εύκολα χώρους και καταφέραμε και κάναμε πιο εύκολα γκολ.

Πρέπει να δούμε τα αρνητικά που πρέπει να διορθώσουμε, γιατί και σήμερα δεν έγιναν όλα σωστά, και να κρατήσουμε τα θετικά από τα δύο τελευταία παιχνίδια. Οι ομάδες πρέπει να διορθώνονται μέσα από τις νίκες τους. Όταν παίζεις καλά, πρέπει να κερδίζεις με ένα ευρύ σκορ, όταν δεν παίζεις καλά πρέπει να κερδίζεις με κάθε τρόπο. Το δεύτερο πρέπει να το δουλέψουμε λίγο.

 Ένιωσα ο ίδιος ότι βοήθησε το ΕΑΚ, φανταστείτε τα ίδια τα παιδιά που έπαιζαν. Το είδα στα μάτια τους και στη συμπεριφορά τους και σε κάθε κίνησή τους. Ήταν κάτι συγκλονιστικό.

Η θέση του Βαρούχα είναι σέντερ φορ, έχει παίξει εκεί και τα δύο γκολ που πετυχαίνει είναι γκολ κεντρικού επιθετικού».