noodles volos banner

Λύτρωση στο 91’ με τον Τζιώρα, 1-1 η Νίκη στη Θήβα

Μπορεί να ήθελε το διπλό, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς το γεγονός ότι η Νίκη έφυγε  με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από την Θήβα μετά το τελικό 1-1 την αφήνει ως ένα βαθμό ευχαριστημένη, αφού απέφυγε την ήττα στο 91’ με γκολ του Χρήστου Τζιώρα. Αν και η βολιώτικη ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ από τα αποδυτήρια, κατάφερε τουλάχιστον να μη χάσει.  Η σαφής υπεροχή των φιλοξενουμένων μετά το 1-0 στο πρώτο λεπτό από τον Σίλβα δε μετουσιώθηκε σε ένα πιο κατάλληλο χρονικό σημείο σε γκολ, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διεκδικήσει  την ανατροπή και κατ’ επέκταση  τη νίκη που εδικαιούτο βάσει της συνολικής της εικόνας.

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τη Νίκη, καθότι από το πρώτο λεπτό ο Α.Ο. Θήβας προηγήθηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σίλβα, με τον Τζήμα να μην μπορεί να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του.

Παρά την ψυχρολουσία η Νίκη Βόλου βγήκε μπροστά και άρχισε να πιέζει, ψάχνοντας το γκολ. Έτσι, περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους γηπεδούχους, που δεν δημιούργησαν κάτι άλλο αξιόλογο στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 6ο λεπτό ο Γαρυφαλλόπουλος πραγματοποίησε σουτ εντός της μεγάλης περιοχής που απέκρουσε ο Μόνος. Νέα προσπάθεια στο 20’ σε σουτ του Γενιτσαρίδη με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 30’ ο Γενιτσαρίδης έβγαλε σέντρα για τον Γιάκοβλεφ που βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, αλλά χωρίς να απειλήσει την εστία του Μόνου.

Ακόμα πιο πιεστική εμφανίστηκε η Νίκη Βόλου στη συνέχεια και στο 44’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ντόλγκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο διαιτητής θεώρησε ότι  προηγήθηκε φάουλ στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Νέα μεγάλη ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα για τη Νίκη, όταν μετά από κόρνερ ο Μωυσίδης με κεφαλιά έδωσε στον Βέργο, ο οποίος με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο βαθμός της δυσκολίας στο δεύτερο ημίχρονο για τη Νίκη Βόλου απέναντι στην κλειστή άμυνα των γηπεδούχων ήταν ακόμη μεγαλύτερος, ενώ να σημειωθεί ότι ο Μένιος Θεολόγης αντικατέστησε τον Νίκο Τζήμα κάτω από τα δοκάρια στο ημίχρονο.

Από τη μεριά του ο Α.Ο. Θήβας είχε ξεκάθαρο στόχο να κρατήσει το αποτέλεσμα, ψάχνοντας την αντεπίθεση στους ανοιχτούς χώρους.

Στο 57’ η τελική προσπάθεια με το κεφάλι από τον Μωυσίδη κατέληξε άουτ, ενώ στο 63’ ο ιδιαίτερα κινητικός Χρήστος Τζιώρας γύρισε την μπάλα στον Μπάιριτς, που είχε περάσει στο παιχνίδι λίγα λεπτά νωρίτερα, αλλά το σουτ του Κροάτη από τα δέκα μέτρα  εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του είχε ο Α.Ο. Θήβας στο 67’ αλλά ο Κάρλος αστόχησε. Στη συνέχεια, μετά από σέντρα του Δημολιού ο Γιάκοβλεφ πάσαρε στον Τζιώρα, ωστόσο το δυνατό σουτ που επιχείρησε βρήκε επάνω στα σώματα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων τελικά η προσπάθεια της Νίκης δικαιώθηκε, αφού ο Τζιώρας ισοφάρισε με προβολή, προλαβαίνοντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

ΑΟ ΘΗΒΑΣ: Μόνος, Πλατέλλας, Τόπι, Ζυγογιάννης, Μπρεγκάσι, Κοτωρός, Αργυρίου, Κάρλος, Σίλβα (85’ Γιαλός), Βεζιρτζόγλου (88’ Μπουρνάζος), Σέμκα (64’ Μαυρόπουλος).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας (45’ Θεολόγης), Δημολιός, Μωϋσίδης, Καρτσαμπάς (37’ Ιορδανίδης), Γενιτσαρίδης, Μέτσε (79’ Ματθαίου), Ντόλγκι, Βέργος, Γιάκοβλεφ, Γαρυφαλλόπουλος (58’ Μπάιριτς), Τζιώρας

Last modified onWednesday, 18 October 2017 23:04