noodles volos banner

Ο παλιός είναι ... αλλιώς, 1-2 ο Ρήγας τον Αμβρυσσέα

Τελικά, το βάρος της φανέλας για την κατηγορία, εν προκειμένω η Γ’ Εθνική, η εμπειρία που διαθέτει σ’ αυτή και το μέταλλο που έχει μία ομάδα είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, ακόμη κι αν αυτή θεωρείται αποδυναμωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό το αξίωμα ταιριάζει απόλυτα στον Ρήγα Φεραίο, που ως … παλιός στη Γ’ Εθνική είναι … αλλιώς σε σχέση με τις φιλόδοξες, αλλά πρωτάρες ομάδες, όπως ο Αμβρυσσέας Διστόμου, ο οποίος ήταν … αεράτος μετά το 2Χ2 στο ξεκίνημα, όμως ο Ρήγας τον προσγείωσε ανώμαλα στην πραγματικότητα, παίρνοντας στην έδρα του το διπλό με 1-2 και μάλιστα με ανατροπή στο δεύτερο μέρος.

Οι Βελεστινιώτες ήταν καλοί αμυντικά στο πρώτο μέρος και ίσως στη μοναδική επικίνδυνη φάση στα καρέ τους δέχθηκαν το γκολ και έμειναν πίσω στο σκορ, ενώ το ίδιο διάστημα  οι ίδιοι δεν μπόρεσαν σε κάποια φάση να «τρομάξουν» τους γηπεδούχους.

Στο 34’ το γέμισμα του Μπότση από τα δεξιά είχε ως αποδέκτη τον Κωστούλα, που εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυνομένων και την αναποφασιστικότητα του Παπαγιάννη στο να κάνει έξοδο, με γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο 57’ έγινε η πρώτη διορθωτική κίνηση για τους φιλοξενούμενους, με τον Τζέκα να περνά στη θέση του Καναβού, που έπαιζε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, όπου κινήθηκε και  νεοεισελθών, ο οποίος είχε στην ίδια ευθεία μ’ αυτόν τον Παπακώστα στον άξονα και τον Τσελεπή στ’ αριστερά. Στο 61’ έγινε και η δεύτερη αλλαγή με τον Τσιώλη να αντικαθιστά τον Παπακώστα. Τζέκα και Τσιώλης σε συνδυασμό με τη συνολική άνοδο της ομάδας βοήθησαν τον Ρήγα να φτάσει στο 1-2.

Στο 65’ο Χατζηαθανασίου ήταν ο δημιουργός με τη σέντρα που έκανε και ο Τσελεπής ο εκτελεστής με κεφαλιά, φέρνοντας το ματς στα ίσια (1-1), ενώ από κει και πέρα ο Ρήγας Φεραίος κυνήγησε και το δεύτερο γκολ.

Αρχικά το άγγιξε στο 77’ με τον τερματοφύλακα Ντέντσεφ να κάνει σπουδαία απόκρουση με το ένα χέρι σε σουτ του Τσιώλη και το πέτυχε στο 79’. Πάλι η φάση ξεκίνησε από σέντρα του δεξιού μπακ Χατζηαθανασίου και στην εξέλιξή της ο Ντέντσεφ ξαναπήγε να γίνει ήρωας, αποκρούοντας την προσπάθεια του Τζοβάρα.

Ωστόσο ο Τζέκα καιροφυλακτούσε και παίρνοντας το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων με το αριστερό, δίνοντας το έναυσμα για τρελό πανηγύρι (1-2). Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα του νεοφερμένου επιθετικού, που αποτελεί ακόμη ένα λαβράκι του Ρήγα Φεραίου, που αποδεικνύει ότι αν του κόψεις ένα κεφάλι, αυτός βγάζει δύο.

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ: Ντέντσεβ, Μαργαρίτης (81’ Κυπραίος), Μεταλλινός Στούμπος, Καλαγκάνης, Βλάχος, Μπότσης (85’ Μεταξούλης), Βαγγελή, Κωστούλας, Χίσι, Ντος Σάντος.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθης, Καρλιάμπα ς, Αλεξίου, Παπακώστας (61’ Τσιώλης), Μπόρας, Τζοβάρας (91’ Χατζησταμάτης), Τσελεπής (89’ Λάμπρου), Καναβός (54’ Τζέκα)

Last modified onMonday, 16 October 2017 09:32