noodles volos banner

Με Μέτσε και Γιάκοβλεφ, η Νίκη «πάτησε» με 4-1 τον Αχιλλέα

Με συνοπτικές διαδικασίες στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, καθώς από το 48’ έως το 57’ έβαλε τρία γκολ και καθάρισε νωρίς το παιχνίδι, η Νίκη επικράτησε του Αχιλλέα Φαρσάλων με 4-1 στο Παντελής Μαγουλάς και ενθουσίασε τους φιλάθλους της με την απόδοσή της στη επανάληψη, μετά από ένα πολύ μέτριο πρώτο μέρος.

Οι κυανόλευκοι είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάκοβλεφ, που άνοιξε και έκλεισε το σκορ στο 48’ και το 77’, δείχνοντας ότι μέσα στην περιοχή είναι πραγματικός … "ανθρωποφάγος". Τα δεύτερο και τρίτο γκολ ήταν υπόθεση του Νέτι Μέτσε με πέναλτι και πανέξυπνη προβολή στο 53’ και το 57’, ενώ ο Αχιλλέας είχε μειώσει σε 3-1 με κεφαλιά του Τλούπα στο 77’.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Τζήμα στο τέρμα και τους Γενιτσαρίδη, Μωυσίδη, Καρτσαμπά, Δημολιό στην άμυνα. Ο Βέργος και ο Ντόλγκι στο κέντρο έπαιξαν ως αμυντικοί μέσοι, που είχαν μπροστά τους τον Μέτσε στον άξονα, τον Γιάκοβλεφ και Μπάιριτς στα άκρα, οι οποίοι άλλαζαν πλευρές, ενώ φορ ήταν ο Γαρυφαλλόπουλος.

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων είχε ως τερματοφύλακα τον Κουτσοκέρα και στην άμυνα με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά τους Κούλπα, Οικονόμου, Τλούπα και Καραμπούζη. Αμυντικά χαφ ήταν ο Μάρκου με τον Κόλα, ενώ ο γερόλυκος Νεμπεγλέρας είχε ένα πιο ελεύθερο ρόλο. Αριστερά στο κέντρο τοποθετήθηκε ο Λόλας, δεξιά ο Χατζής και στην κορυφή ο Συράκος.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο πρώτο μέρος η Νίκη δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, είχε ανορθόδοξη ανάπτυξη, παρά την κατοχή της μπάλας, και δεν  προβλημάτιζε τους Φαρσαλινούς εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όμως παράλληλα δεν απειλούνταν.

Στο 2’ είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση για τη Νίκη σε τετ-α-τετ του Γαρυφαλλόπουλου. Από κακή εκτίμηση της άμυνας του Αχιλλέα ο φορ της Νίκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αχιλλέα σε θέση μέσα δεξιά και σούταρε μόνος με τον Κουτσοκέρα (είχε βγει, για να του κλείσει το οπτικό πεδίο) να αποκρούει σωτήρια.

Η δεύτερη μεγάλη φάση ήρθε για τη Νίκη στο 38’, όταν ο Γιάκοβλεφ έβαλε πιο σωστά το σώμα του στη μονομαχία με τον Κούλπα και έφερε μπροστά του την μπάλα. Ο Ουκρανός προχώρησε σε θέση μέσα αριστερά της περιοχής και πήγε να ντριμπλάρει τον τερματοφύλακα Κουτσοκέρα, ώστε στη συνέχεια να έχει εύκολο έργο σε κενή εστία, αλλά ο τελευταίος τον ανέκοψε τα πόδια και μπλόκαρε.

Στο 42’ ο Μπάιριτς έκανε το ένα δύο με τον Γαρυφαλλόπουλο και μόλις πάτησε περιοχή έκανε ένα διαγώνιο τελείως άστοχο σουτ.

Ένα λεπτό μετά ο Γενιτσαρίδης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γαρυφαλλόπουλος στο πρώτο δοκάρι τσίμπησε την μπάλα προ του Κουτσοκέρα και από τη γραμμή του άουτ πήγε να την προωθήσει σε κενή εστία, αλλά την έστειλε αδύναμα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Γκολ με την έναρξη του δεύτερου μέρους

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, η μπάλα έφτασε στον Γιάκοβλεφ λίγο μέσα από την περιοχή μετά από προσπάθεια του Γαρυφαλλόπουλου στο ημικύκλιο που κόντραρε και ο Ουκρανός, που δεν είχε βρει τα πατήματά του στο πρώτο μέρος, παρότι ήταν αρκετά ορεξάτος, έπιασε με τη μία το αριστερό σουτ και κεραυνοβόλησε τον Κουτσοκέρα, γράφοντας το 1-0.

Στο 52’ η Νίκη κέρδισε πέναλτι για κράτημα του Χατζή στον Γαρυφαλλόπουλο, που έπεσε στο έδαφος. Ο Μέτσε, που ήταν ο καλύτερος της Νίκης στο πρώτο μέρος, ανέλαβε να το εκτελέσει στο 53’ και με δυνατό σουτ σχεδόν στο κέντρο της εστίας (ο Κουτσοκέρας έπεσε από τα δεξιά) σημείωσε το 2-0.

Η Νίκη έπαιζε με πλέον με άλλη ψυχολογία με την ενθάρρυνση και του κόσμου της και έφτασε πολύ γρήγορα στην επίτευξη και τρίτου τέρματος. Στο 57’ ο Μπάιριτς, αφού «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο, έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά στο ύψος του πέναλτι και με προβολή ο Μέτσε έστειλε την  μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας για το 3-0, με την μπάλα, πριν καταλήξει στα δίχτυα, να σκάει στο έδαφος και να κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Κουτσοκέρα.

Στο 67’ ο Γιάκοβλεφ έφυγε ταχύτατα στην κόντρα από τα δεξιά και έβγαλε παράλληλα στο δεύτερο δοκάρι για τον Ματθαίου, που ενώ ήταν μόνος, άργησε να εκτελέσει και έδωσε την ευκαιρία στον κατά 24 χρόνια μεγαλύτερό του Νεμπεγλέρα να τον ανακόψει.

Η Νίκη στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει συντήρηση δυνάμεων και δέχτηκε ένα φθηνό γκολ στο 74’ όταν  Τζήμας δεν καθάρισε τη φάση, ως όφειλε, στο πίσω δοκάρι μετά από γέμισμα των φιλοξενούμενων από τα δεξιά και ο Οικονόμου πήρε την κεφαλιά, δίνοντας στην μπάλα περίεργη τροχιά, που πήγε προς τα πίσω. Ο Κουρούμαλος επωφελήθηκε και με κεφαλιά προώθησε την μπάλα για τον Τλούπα, που με νέα κεφαλιά από τη μικρή περιοχή είχε εύκολο έργο και έκανε το 3-1.

Αυτό γκολ αφύπνισε τη Νίκη και στο 77’ ο Γιάκοβλεφ έκανε όλο το γήπεδο να υποκλιθεί στην κλάση του, αφού ντρίμπλαρε αμυντικό του Αχιλλέα και διαγώνιο δεξί σουτ «ξετίναξε» τα δίχτυα του Κουτσοκέρα από θέση μέσα δεξιά, με την μπάλα να πηγαίνει συστημένη στην απέναντι αριστερή γωνία για το 4-1.

Στο 85’ η Νίκη έχασε μεγάλη ευκαιρία και για πέμπτο γκολ με το απευθείας φάουλ του Ντόλγκι να σταματά χαμηλά στο δεξί δοκάρι, ενώ στην επαναφορά με υπερπροσπάθεια  ο Μωυσίδης έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία.

Κίτρινη: Μωυσίδης, Μπάιριτς, Γενιτσαρίδης-Μάρκου

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Γενιτσαρίδης (84’ Λάιος), Μωυσίδης (87’ Ζιώγας), Καρτσαμπάς, Δημολιός, Βέργος, Ντόλγκι, Μέτσε, Γιάκοβλεφ, Μπάιριτς (63’ Ματθαίου), Γαρυφαλλόπουλος (78’ Βουρδάκης)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Κουτσοκέρας, Καραμπούζης, Μάρκου (65’ Κατσανάκης), Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Κόλα, Τλούπας (87’ Κομισόπουλος), Συράκος, Λόλας (85’ Καραμπίνας), Χατζής (63’ Κουρούμαλος)

Last modified onSaturday, 14 October 2017 18:34