noodles volos banner

Ιδανική πρεμιέρα για τον Γ.Σ.Α. με Φλί..γκολ

Πηγή φωτο: Almyrosinfo.gr Πηγή φωτο: Almyrosinfo.gr

Ιδανική πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πραγματοποίησε ο Γ.Σ.Α., επικρατώντας του Οπούντιου Μαρτίνου με 4-1. Οι κυανόλευκοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Φλίγκο, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νάκας στο 80ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, παίζοντας έξυπνα σε ό,τι αφορά την τακτική, δίνοντας χώρους στους αντιπάλους τους, ενώ την ίδια στιγμή χτυπούσαν από τα άκρα της επίθεσης, με τους Κοντοβά, Νάκα και Κυπτίου να δημιουργούν ρήγματα στην άμυνα του Οπούντιου.

Για τους Αλμυριώτες κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σταυράκης, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Αλεξανδρής, στο αριστερό ο Μπαρούτας, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κυριάκο και Στουρνάρα. Στη μεσαία γραμμή οι Σαββίδης και Κυπτίου, αριστερά ο Κωτσιαρίδης, δεξιά ο Νάκας, ενώ προωθημένοι οι Κοντοβάς και Φλίγκος.

Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη ευτύχησε να προηγηθεί στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα, όταν ο ιδιαίτερα ορεξάτος Κοντοβάς, έγινε αποδέκτης της μπάλας -μετά από πάσα του Κυπτίου- στο δεξί άκρο της επίθεσης, έβγαλε τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι, με τον Φλίγκο να βρίσκεται σε επίκαιρο σημείο. Ο έμπειρος επιθετικός με απευθείας σουτ, έστειλε τη μπάλα -αφού πρώτα αναπήδησε στο έδαφος- στο δεξί παραθυράκι του Μπασινά, ανοίγοντας το σκορ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι και μέχρι τη συμπλήρωση του ημιώρου είχαν την κατοχή της μπάλας και όποτε έβγαιναν στην επίθεση δημιουργούσαν ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ, με τους Φλίγκο, Νάκα είτε να αστοχούν είτε να βλέπουν τις προσπάθειές τους να σταματούν από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους πίεσαν για να ισοφαρίσουν, στέλνοντας την πρώτη …προειδοποίηση στο 36ο λεπτό, όταν το σουτ του Τομόρι από πλεονεκτική θέση πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σταυράκη. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Τσόφλιος με κεφαλιά μετά από σέντρα και μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-1.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λεπτου, πήραν προβάδισμα με τον Φλίγκο, σε μία σχεδόν πανομοιότυπη φάση με εκείνη του πρώτου τέρματος. Ο Κοντοβάς από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Φλίγκος έπιασε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι και έκανε το 2-1. Με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Λάκης Μπακάλης, υποχρεώθηκε να αντικαταστήσει τον Κωτσιαρίδη, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας. Ο Καψιώτης πήρε τη θέση του, με τον νεαρό αμυντικό να μετατοπίζει στον Αλεξανδρή στο κέντρο. Στο 53ο λεπτό ο Φλίγκος …χτύπησε για τρίτη φορά, υποδεχόμενος την όμορφη σέντρα του Νάκα από τα αριστερά και με προβολή από τη μικρή περιοχή και ανενόχλητος δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-1.

Στη συνέχεια το ματς ήταν μονόλογος για τους γηπεδούχους, με τον Φλίγκο -σε μία από τις πολλές ευκαιρίες- να βλέπει τον Μπασινά στο 58ο λεπτό να εξουδετερώνει την κεφαλιά που έπιασε από το ύψος του πέναλτι, μετά από σέντρα του Καψιώτη από δεξιά. Καλή στιγμή για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι είχαν στο 75ο λεπτό, όταν ο Κολάς έβγαλε τον Τσόφλιο απέναντι από τον Σταυράκη, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε απελπιστικά πάνω από την εστία.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Νάκας με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι -χτύπησε πάνω σ' αυτό στην προσπάθεια του- μετουσίωσε σε γκολ την όμορφη σέντρα του Κυπτίου από τα αριστερά, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Γ.Σ.Α. (Λάκης Μπακάλης): Σταυράκης, Αλεξανδρής (69ο Τσιάτσιος), Μπαρούτας, Στουρνάρας, Κυριάκος, Σαββίδης, Κυπτίου, Νάκας (80ο Βούλγαρης), Φλίγκος, Κωτσαρίδης (λ.τ. 46ο Καψιώτης), Κοντοβάς (62ο Θωμαΐδης).

Οπούντιος (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Μπασινάς, Ζάχαρης (37ο Παπανικολάου), Νικολόπουλος, Κοκαβέσης (79ο Μπράχο), Αδαμίδης, Αγγελόπουλος (66ο Χρυσαφόπουλος), Τομόρι, Νούλας, Κολάς, Τσόφλιος, Πρέντι.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Μάκης Ζαχαρόπουλος: "Να συγχαρώ τον Γ.Σ.Α. και το φίλο μου Λάκη Μπακάλη για τη νίκη τους. Ο Γ.Σ.Α. είναι μια πολύ καλή ομάδα και εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα …καρμανιόλα, όπου οι μισές ομάδες πέφτουν. Επίσης θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Εμείς είμαστε ένα νεανικό σύνολο, με απειρία και για το λόγο αυτό έχουμε να ανέβουμε βουνό. Από την άλλη, ο Γ.Σ.Α. ευτύχησε να μετουσιώσει σε γκολ, σχεδόν όλες τις ευκαιρίες που είχε. Εύχομαι καλή συνέχεια".

Λάκης Μπακάλης: "Κάναμε ένα ιδανικό ξεκίνημα. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια από την αρχή της προετοιμασίας μας και τα φιλικά που δώσαμε. Είχαμε καλό ρυθμό, ο Οπούντιος μάρκαρε ψηλά κι εμείς λειτουργήσαμε όπως έπρεπε. Γνωριζόμαστε με τον κ. Ζαχαρόπουλο, είμαστε φίλοι από παλιά και εύχομαι καλή συνέχεια σε αυτόν και στην ομάδα του".

Last modified onSunday, 08 October 2017 23:16