Logo
Print this page

Σόκαρε τη Νίκη ο Ρήγας, τεράστιο διπλό με 0-1 στο Πανθεσσαλικό

Μία τεράστια νίκη πανηγύρισε ο Ρήγας Φεραίος μέσα στο Πανθεσσαλικό επί της Νίκης Βόλου με 0-1 χάρη σε γκολ του Τζοβάρα στο 23’, σοκάροντας παίκτες και κόσμο των γηπεδούχων (περίπου 2.000), που άλλο ξεκίνημα περίμεναν για την ομάδα τους. Στο πρώτο μέρος η Νίκη έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, πίεσε την εστία του Ρήγα, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα ο Τζοβάρας με ένα προσωπικό γκολ έκανε το 0-1, αγχώνοντας τους Βολιώτες, που δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν μέχρι την ανάπαυλα, χωρίς πάντως  να έχουν στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου τις φάσεις. Στην επανάληψη, η Νίκη ήταν μόνιμα στην περιοχή των φιλοξενουμένων, αλλά ήταν τελείως αναποτελεσματική και καθόλου παραγωγική, χωρίς να μπορεί να φτάσει καν σε τελικές προσπάθειες.

Η διάταξη των ομάδων

Για τη Νίκη ο Τζήμας ήταν ο γκολκήπερ, ενώ η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Γενιτσαρίδη, Βέργο, Καρτσαμπά και Δημολιό από τα δεξιά προς τ’ αριστερά. Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Μέτσε και Ντόλγκι, ενώ πίσω από τον φορ Τζιώρα κινούνταν οι Ιορδανίδης στον άξονα, Μπάιριτς στ’ αριστερά και Γιάκοβλεφ στα δεξιά.

Με την αντικατάσταση του Ντόλγκι από τον Λάιο, ο νεοεισελθών πήγε στο κέντρο της άμυνας και ο Βέργος προωθήθηκε στο κέντρο.

Ο Ρήγας ξεκίνησε με τον Παπαγιάννη στην εστία, με τον Χατζηθανασίου και τον Σπαθή να καλύπτουν το δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας και τους Γκάγκα και Καρλιάμπα στο κέντρο αυτής. Ο Αλεξίου έπαιζε μπροστά από τα στόπερ και ως εσωτερικοί μέσοι, αλλά με αυξημένες αμυντικές αρμοδιότητες αγωνίστηκαν οι Μπόρας και Χατζησταμάτης. Τέλος, στην επίθεση ήταν οι Γεωργατζής αριστερά, Τσιώλης δεξιά και στην κορυφή ο Τζοβάρας.

Το πρώτο μέρος

Στο πρώτο 45λεπτο η Νίκη είχε ως κινητήριους μοχλούς τον Γιάκοβλεφ, που περνούσε, όπως ήθελε και όποτε ήθελε τους αντιπάλους, αλλά τα σπασίματα της μπάλας που έκανε, ήταν πάνω στους κεντρικούς αμυντικούς του Ρήγα, και τον Ιορδανίδη, που ήταν λιγότερο εντυπωσιακός και πιο ουσιαστικός.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Γιάκοβλεφ έπιασε αέρα στο δεύτερο δοκάρι κι ενώ ήταν μόνος του, μετά τη σέντρα του Δημολιού από τα αριστερά. Στο 4’ Τζήμας και Τζιώρας δε συνεννοήθηκαν σωστά στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ του Γεωργατζή από τα αριστερά και η μπάλα από παρέμβαση του δεύτερου πέρασε κόρνερ λίγο πάνω από την εστία, ανησυχώντας τους γηπεδούχους.

Στο 12’ σε ντρίμπλα του Γιάκοβλεφ στον Σπαθή, η μπάλα χτύπησε πάνω στο χέρι του αριστερού μπακ του Ρήγα, που ήταν στη γραμμή της περιοχής, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται εντόνως για πέναλτι. Τελικά το βίντεο δείχνει καθαρά ότι υπάρχει χέρι, αλλά για λίγο εκτός περιοχής. 

Στο 14’ ο Γιάκοβλεφ μετά από ατομική προσπάθεια πέρασε για τον Ιορδανίδη, που ελευθερώθηκε και σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής, με τον Παπαγιάννη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στο 17’ ο Μπόρας πήρε την απόκρουση του Καρτσαμπά και με αριστερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Ακολούθως στο 21’ ένα πλασαριστό σουτ του Μπάιριτς κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαγιάννη.

Τελικά στο 23’ έγινε το 0-1 με ένα εντυπωσιακό αριστερό σουτ του Τζοβάρα, που κοντά στο ημικύκλιο έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζήμα, ο οποίος εκτινάχτηκε, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ. Ο σκόρερ πήρε την πάσα του Μπόρα. 

Μετά το 0-1 φάνηκε η έλλειψη καθαρού μυαλού για τη Νίκη και στο 28’ ο Τζήμας πήγε να κάνει ένα τεράστιο λάθος, διώχνοντας πάνω στον Τζοβάρα, αλλά επέστρεψε και υπό την πίεση του φορ του Ρήγα μπλόκαρε.

Στο 30’ είχαμε την πρώτη αντίδραση της Νίκης μετά το γκολ, με τον Τζιώρα να παίρνει την κεφαλιά από τη δεξιά γωνία της περιοχής και να περνά την μπάλα πάνω από τον Παπαγιάννη, που είχε βγει, παράλληλα για τον Καρτσαμπά. Αυτός πιεζόμενος κι ενώ η εστία δεν είχε τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα στο σημείο που είχε μείνει ο Τζιώρας, που με ένα ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα κοντά στο αριστερό δοκάρι.

Στο 33’ έγινε νέο αβίαστο λάθος από τον Τζήμα, που δεν μπλόκαρε, δίνοντας το δικαίωμα στον Γκάγκα να γυρίσει προς την εστία από πλάγια θέση και ο Καρτσαμπάς σχεδόν πάνω στη γραμμή έδιωξε.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (37’) ο Ιορδανίδης βρήκε τον Τζιώρα, που χωρίς να σκάσει η μπάλα έκανε το γυριστό ψηλά άουτ, ενώ στο 43’ πάνω από τα δοκάρια πέρασε το πλασέ του Μπάιρτς.

Να σημειωθεί ότι πολλές διαμαρτυρίες υπήρξαν και στην κάρτα που δέχθηκε ο Ιορδανίδης για θέατρο, ενώ οι γηπεδούχοι ζήτησαν μετ’ επιτάσεως αμυντικό φάουλ στη γραμμή της περιοχής. 

Το δεύτερο μέρος

Στο 54’ η Νίκη κι ενώ από τα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης ήταν εγκαταστημένη στην περιοχή του Ρήγα είχαμε την πρώτη τελική προσπάθεια με πλασέ του Μπάιριτς από το ύψος της περιοχής, που έδιωξε ο Παπαγιάννης, ο οποίος αντέδρασε σωστά κα στο αξιόλογο αριστερό σουτ του Μέτσε.

Η Νίκη ήταν συνεχώς στην επίθεση, αλλά με τον Ρήγα να έχει τουλάχιστον εννιά παίκτες μέσα στην περιοχή δεν έβρισκε διεξόδους και δεν είχε τελικές προσπάθειες. Στο 77’ ο Μέτσε ξόδεψε ένα φάουλ από καλή θέση, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 80’ το πλασέ μέσα από την περιοχή του Γαρυφαλλόπουλου σταμάτησε σε πόδι αμυνομένου.

Ψηλά πάνω από τα δοκάρια έφυγε το αριστερό σουτ του Γιάκοβλεφ μέσα από την περιοχή στο 84’, ενώ στο 85’ στην πρώτη φορά που μπήκε ο Ρήγας στην περιοχή της Νίκης ο Τσιώης έκανε ένα επικίνδυνο αριστερό σουτ από θέση μέσα αριστερά, με την μπάλα να φεύγει λίγ πάνω από την εστία και να καταλήγει στον ουρανό των διχτύων από την εξωτερική πλευρά.

Τελικά το 0-1 δεν άλλαξε και ο Ρήγας Φεραίος πανηγύρισε χάρη στην αποτελεσματικότητά του και τη μεγάλη προσήλωση στο αμυντικό παιχνίδι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Κίτρινες: Ιορδανίδης, Καρτσαμπάς, Δημολιός-Αλεξίου, Τζοβάρας, Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Καρτσαμπάς, Βέργος, Μέτσε, Ντόλγκι (60’ Γαρυφαλλόπουλος), Ιορδανίδης (67’ ΄λ. τρ. Λάιος), Μπάιριτς (83’ Ματθαίου), Γιάκοβλεφ, Τζιώρας

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Χατζησταμάτης, Μπόρας (65’ Παπαγεωργίου, 80’  λ. τρ. Καναβός), Τσιώλης (89’ Λάμπρου), Γεωργατζής (90’ Τζέκα), Τζόβαρας

Last modified onWednesday, 04 October 2017 01:39
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]