noodles volos banner

Παρασκευαΐδης: Η καλύτερη επιλογή να αποσυρθώ

Η Νίκη τελικά ήταν ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του Γιώργου Παρασκευαΐδη, που ολοκλήρωσε στα 35 του στους κυανόλευκους του Βόλου μία μεγάλη καριέρα, αποφασίζοντας να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο εκ Νέας Ιωνίας Αθηνών ορμώμενος στόπερ και αμυντικός χαφ ξεκίνησε από την ΑΕΚ και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Πανιώνιο, Αθηναϊκό, Φωστήρα, Εθνικό Αστέρα, Λεβαδειακό, Κέρκυρα, Πανσερραϊκό, Σπάρτη και Νίκη Βόλου, στις υποδομές της οποίας συνεχίζει ως προπονητής.

απόδοση δηλώσεων: magnesiasports.gr

Ο πρώην πλέον παίκτης έκανε δηλώσεις στον Βόλος 9.86 γι’ αυτήν την απόφαση: «Η απόφαση δεν πάρθηκε την Πέμπτη (σ.σ. τότε την ανάρτησε στο facebook) αλλά εδώ και πολύ καιρό, απλά ήθελα να είμαι εγώ έτοιμος, για να το ανακοινώσω. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη απόφαση και κάτι για το οποίο δε θα μετανιώσω.

Βεβαίως θα μπορούσα να παίξω άλλα ένα-δύο χρόνια, το θέμα είναι τι θα κέρδιζα και τι θα έχανα. Νομίζω ότι η ευκαιρία που μου πρόσφερε η Νίκη να αρχίσω την προπονητική μου σταδιοδρομία μία ώρα αρχύτερα και να σταματήσω  τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν κάτι που το είδα και εγώ σαν ευκαιρία και έγινε πολύ εύκολα αυτή η μετάβαση, καθώς είμαι κάθε μέρα στο γήπεδο και περνάω ένα πεντάωρο με την ομάδα των Νέων Αθλητών και τμήματα της ακαδημίας.

 Έτσι λοιπόν νιώθω την απουσία την ποδοσφαιρική, αλλά δε νιώθω κι ούτε είμαι μακριά από τον χώρο. Ο καθένας είναι πολύ τυχερός, αν καταφέρνει να κάνει στη ζωή του αυτό που θέλει να κάνει. Είμαι μία χαρά και το μέλλον θα είναι ακόμη καλύτερο».

Σε ό,τι αφορά την ακαδημία της Νίκης τόνισε:

«Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με πέρσι και το βασικό είναι ότι έχει λυθεί το γηπεδικό πρόβλημα. Φέτος έχουμε δύο γήπεδα, που είναι σε άριστη κατάσταση με φυσικό χόρτο. Έχουμε άφθονες ώρες να κάνουν τα παιδιά προπόνηση, ώστε να κάνουμε πιο άνετα τη δουλειά μας.

Μόλις τελειώσουν κάποιες λεπτομέρειες, θα είναι από τις καλύτερες χρονιές της ακαδημίας με παιδιά καινούρια που έρχονται και που δείχνουν μεγαλύτερη όρεξη, διότι κάνουν προπόνηση σε ένα περιβάλλον, που είναι πολύ καλύτερο. Ακόμη και οι ίδιοι γονείς των παιδιών βλέπουν τις αλλαγές.

Είναι πλεονέκτημα ότι τα παιδιά κάνουν προπόνηση σε φυσικό χόρτο κι όχι σε πλαστικό και για τα σώματά τους και γιατί η εκμάθηση του ποδοσφαίρου δεν είναι η ίδια σε ένα πλαστικό γήπεδο, αν ακολουθήσουν το ποδόσφαιρο επαγγελματικά, απ’ ό,τι σε ένα γήπεδο με φυσικό χόρτο. Είναι το ιδανικότερο, αν μπορείς να συντηρείς δύο γήπεδα φυσικού χόρτου. Αν δεν μπορείς, είναι καλύτερα να κάνεις σε πλαστικό.

Ακολουθούμε το μοντέλο του κ. Μπούις, που είχε φέρει ο κ. Μπρένιξ. Αυτό το μοντέλο το έχουμε μελετήσει και το έχουμε διδαχθεί και φυσικά δεν κάνει θαύματα και θα πάρει κάποιο χρόνο να δούμε την πρόοδο των παιδιών. Με βάση την πρώτη ομάδα, έχουμε αποφασίσει κάποια τεχνικά πράγματα να τα ακολουθεί η ακαδημία, για να υπάρχει μία συνέχεια». 

Last modified onFriday, 22 September 2017 23:29