noodles volos banner

Προσφέρονται για το απόλυτο οι επτά πρώτες αγωνιστικές

Αν μη τι άλλο, το πρόγραμμα των αγώνων που έβγαλε η κληρωτίδα για τον Ολυμπιακό Βόλου έφερε ικανοποίηση στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Όχι βεβαίως με την έννοια ότι παίκτες, προπονητικό τιμ και διοίκηση ήθελαν να αποφύγουν στην αρχή τα δύσκολα, αφού δε φοβούνται κανέναν και τα κρίσιμα ματς κάποτε θα έρχονταν, καθώς όλοι παίζουν με όλους. Ωστόσο οι επτά πρώτες αγωνιστικές όλοι διαπίστωσαν ότι συνιστούν ένα πολύ βατό πρόγραμμα, που προσφέρεται για το απόλυτο σερί.

Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη στον Ολυμπιακό Βόλου, με το που είδαν τη σειρά των αναμετρήσεων, και τους γεννήθηκε αμέσως η προσδοκία για μία συγκομιδή 21 βαθμών, πριν οι ερυθρόλευκοι πάνε στο κλασικό ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου και το παιχνίδι με τον Ν.Π.Σ. Βόλος, που είναι στην 8η και 9η αγωνιστική.  

Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα, που στις δηλώσεις του πάντως επισήμανε ότι βλέπει παιχνίδι με παιχνίδι και δεν κοιτά τη σειρά των ματς, έχει τη δυνατότητα να προσθέσει άγχος στους βασικούς της αντιπάλους για τη διεκδίκηση του τίτλου στο πρώτο τέταρτο περίπου του πρωταθλήματος.

Όλα αυτά βεβαίως είναι θεωρητικά, αφού ο Ολυμπιακός Β. χρειάζεται να είναι αυτός που πρέπει, προκειμένου να κερδίσει τα τέσσερα ματς στην έδρα του, όπου έτσι κι αλλιώς είναι επιβεβλημένο να μη χάσει βαθμό, και τα τρία εκτός με υποδεέστερους αντιπάλους μέχρι τις 5 Νοέμβρη πριν το κλασικό βολιώτικο clasico. Αυτά είναι με Βελούχι, Αστέρα Ιτέας και Αχιλλέα Φαρσάλων μακριά από τον Βόλο και με Διγενή Νεοχωρίου, Ρήγα Φεραίο, Α.Ο. Σελλάνων και Θήβα στο Πανθεσσαλικό.

Μετά τα δύο παιχνίδια-φωτιά με Νίκη και Ν.Π.Σ., ακολουθούν τρία συνεχόμενα εκτός έδρας με Αμβρυσσέα Διστόμου (10η αγωνιστική), Οπούντιο Μαρτίνου (11η) και Γ.Σ. Αλμυρού (13η) συν το ρεπό την 12η αγωνιστική. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο τέλος του πρωταθλήματος κι αν είναι ακόμη μέσα στο κόλπο, ο Ολυμπιακός Β. θα έχει τρεις αναμετρήσεις εντός.

Γενικώς το πρόγραμμα του Ολυμπιακού χαρακτηρίζεται ως πρόγραμμα πρωταθλητή, αφού του δίνει τη δυνατότητα να ξεφύγει και να πάει με αβαντάζ στα κρίσιμα παιχνίδια, έχοντας το πάνω χέρι και ψυχολογικά και βαθμολογικά.

Πάντως, τα παραπάνω αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου και υποθέσεις με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων, αφού το γήπεδο είναι αυτό που δείξει αν από τη θεωρία οι Βολιώτες μπορούν να περάσουν και στην πράξη.

Ο Μιχάλης Ζιώγας θέλει από τη μεριά του οι ποδοσφαιριστές του να μην πέσουν στη παγίδα να κοιτάνε το πρωτάθλημα σε βάθος, αλλά επιθυμεί να πηγαίνει η ομάδα του βήμα-βήμα και να κάνει το καθήκον της κάθε φορά, έχοντας απόλυτη προσήλωση στο παιχνίδι κάθε αγωνιστικής, ώστε να μην αποπροσανατολιστούν.

Έτσι, λοιπόν μ’ αυτό το πνεύμα, το βολιώτικο συγκρότημα βλέπει αποκλειστικά την αναμέτρηση με το Βελούχι στο Καρπενήσι. Ως γνωστόν, την Κυριακή θα γίνει προπόνηση στο γήπεδο της Αγίας Άννας, καθώς διαθέτει πλαστικό τάπητα, όπως και το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, όπου θα γίνει ο αγώνας της πρεμιέρας, ενώ θα διεξαχθεί και φιλικό… προσομοίωσης με την Αγία Άννα στις ίδιες εγκαταστάσεις την επόμενη Τετάρτη 27 του μηνός στις 7 το απόγευμα.