noodles volos banner

Με αγωνιστική ταυτότητα και ετοιμότητα ο Ολυμπιακός Β.

Μία ομάδα με αγωνιστικό πλάνο και συγκεκριμένη ταυτότητα δείχνει ο Ολυμπιακός Βόλου στα μέχρι στιγμής φιλικά. Ο Μιχάλης Ζιώγας έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο με δεδομένο προσανατολισμό μέσα στο γήπεδο, που βασίζεται πολύ στην ανάπτυξη από τα άκρα, αλλά και την ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση, που εξασφαλίζει καλή ανασταλτική λειτουργία, χωρίς να παραγνωρίζεται γενικότερα η σοβαρότητα, η ωριμότητα στο παιχνίδι και η προσήλωση στον ομαδικό στόχο μέσα από την υποταγή του εγώ στο εμείς.

Ρόλο-κλειδί έχει ο Βασίλιεβιτς, που σε ρόλο οκταριού είναι αυτός που βοηθά τα μέγιστα, παίρνοντας την μπάλα από πίσω, στη σωστή κυκλοφορία και στην εμπέδωση της κυριαρχίας του Ολυμπιακού Β. έναντι του αντιπάλου του.

Εξάλλου, σε μία κατηγορία, όπως η Γ’ Εθνική, είναι απαραίτητο οι ερυθρόλευκοι να μην περιμένουν κανένα αντίπαλο, αλλά να γίνονται αυτοί αφεντικά του ματς, για να πετύχουν πρώτοι το γκολ.

Φυσικά απαιτείται κι άλλη δουλειά στις τρεις περίπου βδομάδες που απομένουν για την έναρξη του πρωταθλήματος, για να φτάσει ο Ολυμπιακός εκεί που θέλει η τεχνική ηγεσία, χωρίς να σημαίνει ότι απέχει πολύ απ’ αυτό, αφού υπάρχει πίστη ότι ακόμη και τώρα να ξεκινούσαν τα επίσημα παιχνίδια, θα είχε πολύ μεγάλο βαθμό ετοιμότητας και σίγουρα μεγαλύτερο από την πλειονότητα των ομάδων.

Ουσιαστικά δηλαδή οι ερυθρόλευκοι θα παρακαλούσαν να εκκινήσει τώρα η Γ’ Εθνική, γιατί αυτό θα τους συνέφερε.

Πάντως, φαίνεται ότι οι δοκιμές γίνονται όλο και σε μικρότερο βαθμό, αφού υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν ξεκάθαρα προβάδισμα για την ενδεκάδα κι αυτοί είναι οι Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Καραμπάς, Νόνης, Κραγιόπουλος, Τόσκας, Βασίλιεβιτς, Θέος, Βαρούχας, Σεχολάρι, ενώ από κει και πέρα υπολογίζονται ανά πάσα στιγμή για βασικοί οι Ευθυμιάδης, Καράμπελας, Μέμος, Σέττος για τις θέσεις των μεσοεπιθετικών και του φορ, αλλά και οι νεαροί Ανδρέας Κόκας και Παπαϊωάννου για τις θέσεις του αριστερού μπακ και του στόπερ και φυσικά ο Λούγκος για τη θέση του ανασταλτικού μέσου.

Από τη στιγμή εξάλλου που το μεγαλύτερο μέρος των μεταγραφών ήταν επιλογή του Μιχάλη Ζιώγα, καθώς είχε συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν, το μοντάρισμα άρχισε νωρίς, όπως νωρίς φάνηκαν και κάποιες βασικές επιλογές του Λαρισαίου τεχνικού.

Η περαιτέρω ενίσχυση όλο και απομακρύνεται, χωρίς να έχει εγκαταλειφθεί ως ιδέα, αλλά η ομάδα θεωρείται πλήρης από τους ανθρώπους της. Ακόμη και για τη θέση του φορ που τόσος λόγος έχει γίνει, ο Μιχάλης Ζιώγας υπερασπίζεται συνεχώς στις δηλώσεις του τον Δημήτρη Σέττο, ο οποίος είναι στις φάσεις, κάνει σεντερφορίσιες, κατά την ποδοσφαιρική ορολογία, κινήσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά ενός γκολ  στα φιλικά με ομάδες είτε Γ’ είτε Β’ Εθνικής και έχει στείλει μόνο την μπάλα στα δίχτυα μόνο στο προπονητικού χαρακτήρα φιλικό με τον Παγασητικό, που είχε λήξει με 10-0.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής είναι ένα από τα μεγάλα προσωπικά στοιχήματα του Μιχάλη Ζιώγα, που λέει πολύ καλά λόγια γι’ αυτόν, αλλά και του συνεργάτη του Κώστα Μπράτσου, ο οποίος ήταν αυτός που είχε αρχικά εισηγηθεί την απόκτησή του.

 Να τονιστεί, τέλος, ότι χθες στην προπόνηση του Ολυμπιακού δεν έδωσε το παρών μόνο ο Ευθυμιάδης. Ο υψηλόσωμος επιθετικός χαφ παρουσιάστηκε στον στρατό και θα γίνει προσπάθεια μετά τη βασική εκπαίδευση, που θα του στοιχίσει τρεις βδομάδες απουσίας από τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της ομάδας, να έρθει κοντά στον Βόλο.